Pretraga

Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom

Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom

Tekst: BURO.


Svetlo i prozračno su dve glavne odrednice ovog inspirativnog enterijera, radi se o pedesetak kvadrata u Stokholmu, a ono što ovu nekretninu čini posebnom jesu visoki plafoni, veliki prozori (bez zavesa) i odlično uklopljeni komadi vintage nameštaja čija boja i tekstura čine da prostor deluje veće.

Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 1)
Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 2)
Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 3)

Kuhinja, dnevna soba i trpezarija su deo iste celine, a povezuje ih promišljeno kombinovanje boja, skoro sve u ovom delu stana je od svetlog drveta, španske trske i kože boje konjaka. Posebnu pažnju privlači trpezarijski sto čija je ploča izrađena od tri spojene rustične drvene daske i ovo je sjajan trik koji lako možete prepisati uz asistenciju bilo koje radionice koja se bavi izradom drvenog nameštaja. Birajući ovakvu vrstu drveta možete prostoru dati novi karakter, a očigledna nesavršenost drveta pružiće vam mogućnost da uklopite i neke moderne elemente (u ovom slučaju veliki metalni orman) kao savršenu kontratežu. Uz sto raspoređene su originalne bele Thonet stolice iz pedesetih godina koje nisu savršeno restaurirane, već naprotiv, sve njihove mane su jasno vidljive. Što je još jedan savet koji može pomoći svim perfekcionistima koji opremaju prostor, neke greške, ogrebotine i vidljivi znaci prolaska vremena mogu oplemeniti enterijer, i otkriti bogatu istoriju tih komada.

Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 4)
Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 5)
Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 6)

Kuhinja i dnevna soba razdvojene su kožnom sofom i radnom površinom u nivou sofe, tako svedena paleta koja se vrti oko krem i oker tonova predstavlja sjajnu podlogu za mnoštvo biljaka u saksijama, kako začininskog, tako i ukrasnog bilja,  ali i rezanog cveća. Dok smo u sezoni proleće/leto umesto urednih buketa iz cvećara svoje vaze možete napuniti granama zelenila i poljskim cvećem, što čudniji i razigraniji aražman to će se bolje uklopiti u prostor. Probajte, uverićete se brzo u neodoljivu magiju nesavršenosti.

Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 7)
Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 8)
Neka vam ovaj stan od 50 kvadrata posluži kao inspiracija da unesete prirodu u dom (фото 9)

I nevelika spavaća soba prati temu, krevet je presvučen posteljinom od prirodnog lana, a umesto noćnog ormarića je obična drvena stolica što je još jedan dokaz pobedničke teorije o šarmantnoj rasparenosti. Naravno, i ova soba ispunjena je biljkama. Proučite savete Igor Josifovića kako da u prostor unesete biljke koje ćete lako negovati, a možda nije loša ideja da u svoj stan uselite one koje će upiti negativno zračenje, ovde vas čeka kompletan vodič za izbor adekvatne biljke. Vreme je da priroda u svoj svojoj lepoti postane sastavni deo vašeg života.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar