Pretraga

The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu

The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu

Tekst: BURO.


Dizajn brendovi danas vrlo dobro znaju da je kupcima kako bi se odlučili na značaju kupovinu ipak potrebno malo više od klasičnog salona nameštaja. Showroomovi koji su istovremeno radnje, kafići i prostor gde svi radoznali mogu da provedu vreme po volji nisu više novost.

The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 1)
The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 2)

 

Čitali ste kako japanski brend za kuću Muji polako postaje sila u hotelijerskom biznisu, a danska kompanija Menu je otišla korak dalje. Oni su u saradnji sa čuvenim arhitektonskim biroom Norm Architects kreirali sasvim poseban multifunkcionalni prostor The Audo u Kopenhagenu koji se prostire na čak 2.500 kvadratnih metara. Ovoga puta priči se pridružio i Nathan Williams iz Kinfolk magazina.

The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 3)
The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 4)

 

The Audo je novo sedište kompanije, radnja, kafić, ali i mali hotel sa deset apartmana koji su kompletno opremljeni nameštajem, rasvetom i detaljima za dom iz Menu asortimana. Na taj način kroz novi kontekst korisnicima pružaju priliku da testiraju proizvode kroz svakodnevnu upotrebu.

The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 5)
The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 6)

 

Sve se to nalazi u zgradi iz 1918. godine u Nordhavnu, industrijskom delu Kopenhagena, gde je i gradska luka i dokovi za kruzere, a blizu je kvart Østerbro gde su smešteni trendi restorani i kafići.

The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 7)
The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 8)

 

Ako se pitate otkuda naziv The Audo - radi se o akronimu latinske poslovice „ab uno disce omnes“ što u prevodu znači „po jednome nauči sve“, i to je još jedan način na koji su želeli da naglase da se radi o inovativnom konceptu koji vredi upoznati.

The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 9)
The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 10)

 

Ovo nije prvi put da je kompanija Menu srađivala sa Norm biroom, pre toga zajednički su radili na showroomu u Kopenhagenu, enterijeru restorana Höst i liniji stolica u minimalističkom stilu.

The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 11)
The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 12)

 

U sklopu hotela u zgradi postoji i odličan butik u kojoj će će se prodavati selekcija proizvoda drugih premium skandinavskih brendova, kao što su: Aiayu, Appletrees, August Sandgren, Inabo, Lineaire, Tekla Fabrics... A pored toga i mali kafe i restoran.

The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 13)
The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 14)
The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 15)

 

Stepeniše vodi do Menu kancelarija i zajedničkih prostorija za rad, koje su odvojene crnim panelima. Gosti hotela mogu do svojih soba stići i liftom, a same sobe su „ušuškane“ u nekadašnjem tavanu zgrade, ispod rustičnih drvenih greda koje su zadržane i u novom uređenju.

The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 16)
The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 17)
The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 18)

 

Za razliku od prizemlja koje je uređeno u krem i neutralnim zemljanim nijasama, sobe su bogatije u bojama, zidovi su obojeni u terakota boju, parket je od hrastovine, stočići su od mermera, a fotelje sa grafičkim printom podižu priču.

The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 19)
The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu (фото 20)

 

Ukoliko je dizajn vaša strast ovo mesto neizostavano morate zapisati na vašu listu, bilo kao jednu od dizajn stanica u poseti danskoj prestonici, bilo kao hotel koji će biti vaša baza. U svakom slučaju kući ćete poneti pregršt inspiracije (a možda i pokoji detalj za kuću – budući da je ovde sve moguće pazariti).

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar