Pretraga

Vikend u gradu: Gde ići, šta raditi, šta slušati?

Vikend u gradu: Gde ići, šta raditi, šta slušati?

Tekst: BURO.


Dočekali smo jesen i kalendarski i vremenski i emotivno i mentalno i na sve moguće načine, i nije bilo tako strašno. Sunce je uvek izbor broj jedan, razume se, ali nešto u ovom sentimentalnom setingu malo i prija. Šetamo kroz najzanimljivije događaje u gradu i oko njega, i to u ritmu dobre muzike, koje je ovog vikenda dosta.

Vikend u gradu: Gde ići, šta raditi, šta slušati? (фото 1)

More and More Thoughts About Other Thoughts

Driton Selmani, kustoskinja: Lora Sariaslan
U10

Izložba kojom se preispituje snaga i potencijal humora koji je elementaran, a veoma često težak za analizu. Humor kao polazna tačka za razumevanje različitih kultura, i kao strategija da se u njima preživi. Uprkos njegovoj „lakoći“, u pitanju je prilično kompleksna tema i ova izložba predstavlja humor kao sredstvo za razgovore o identititetu i preispituje kako isti oblikuje umetnički jezik i produkciju samog Selmanija. Ono što Selmani radi jeste da stvara angažovani dijalog i dijalog koji angažuje, govoreći u metaforama i alegorijama dok preispituje pouzdanost postojećih stanja i situacija, izmišljenih struktura i postojećih tabua.
Samostalna izložba Dritona Selmanija otvara se večeras (26.septembra) u 19h u U10, i trajaće do 10. oktobra.

Vikend u gradu: Gde ići, šta raditi, šta slušati? (фото 2)

Henry Saiz

Barutana

Španski di-džej, producent i live act umetnik Henry Saiz definitivno je muzičar koji prevazilazi trendove i formule kako bi stvorio posebnu vrstu muzike koju je teško opisati i definisati. Najtačnije jeste reći da se izdvaja specifičnim zvukom u kojem kombinuje uticaje klupske muzike i širokog spektra muzičkih stilova kao što su pop 80-ih i progressive rok. 27. septembra nastupa prvi put pred beogradskom publikom u Barutani u okviru vikenda zatvaranja.

Vikend u gradu: Gde ići, šta raditi, šta slušati? (фото 3)

Hindi Zahra

Bitefartcafe

Multiinstrumentalistkinja i kantautorka marokansko-francuskog porekla, koju mnogi zovu severno-afričkom Patti Smith, otvara novu sezonu koncertnog serijala "Musicology Barcaffè Sessions". Mešanje stilova, melanholija koja se oseća, snažan vokal, i magična atmosfera njenih pesama savršeni su pratilac za završne večeri septembra. Koncerti se održavaju 28. i 29. septembra, od čega je prvi dan rasprodat.

Vikend u gradu: Gde ići, šta raditi, šta slušati? (фото 4)

“Fragmentacije”

Mina Radović
Kulturni Centar Novi Sad

Samostalna izložba slika umetnice Mine Radović, biće otvorena u subotu 28.9. u 18h sati. Prema rečima kustoskinje Biljane Jotić, ovom izložbom Mina uvodi posmatrača u svet direktne komunikacije sa oblikovanim formama ženskog tela koji teže sjedinjenju i celini, i predstavlja vidljivi i nevidljivi telesni govor u procesima transformacije unutrašnje energije. Obavezna stanica za sve koji planiraju produženi vikend u Novom Sadu.

Vikend u gradu: Gde ići, šta raditi, šta slušati? (фото 5)

Detour + Tiny Fighter

Elektropionir

Iako tehnički ne spada u vikend, definitivno jeste nezaobilazna stanica ovih dana. Detour, dika i ponos hrvatskog popa, održavaju svoj prvi solistički koncert 2. oktobra u Elektropioniru. Ova electro-acoustic pop muzička atrakcija iz Hrvatske otvara ovogodišnje, peto po redu, izdanje Indirekt Showcase Belgrade festivala (još jedna preporuka, čekirajte i ostale dane) i to zajedno sa Tiny Fighter, indie-pop sastavom iz Švedske.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar