Pretraga

Kako da odaberete pravu nijansu za konturing? Imamo odgovor

Tekst: BURO.

Foto: @westmanantelier

Kada se pravilno izvede, konturiranje stvarno čini ogromnu razliku. Bilo da tek planirate da počnete ili ste verzirani obožavalac konturisanja, uvek ostaje pitanje: kako odabrati pravu nijansu i dobiti što prirodniji rezultat (Youtube tutorijale od po sat vremena mackanja smo davno prevazišli). Bez brige, donosimo vam kratku listu kako da odaberete proizvod, ali i kako da ga zatim (uspešno) koristite. 

SVE JE U SENKAMA

Da ponovimo gradivo: konturiranje je zapravo definisanje crta lica njihovim potamnjivanjem. Najčešće se definicija dodaje ispod jagodica, čelu i slepoočnicama, sa strane nosa i oko vilične kosti. Dakle, pratite koje boje su senke na vašem licu. Zato je bolje pratiti boju podloge koju koristite nego bronzer - bronzeri su često toplijih nijansi, a senke nikad - ali nikad - nisu narandžaste, zar ne? 

ODREDITE SVOJ PODTON

Podton kože je važan faktor pri odabiru bilo koje boje koju stavljate na lice, bilo da je reč o proizvodu za teniranje ili ružu za usne. Svetlijem tenu obično odgovaraju hladnije nijanse, srednje svetloj i preplanuloj koži, toplije zlataste boje. Držite se iste kolorne grupe u kojoj je puder koji vam najviše odgovara, i idite nijansu ili dve tamnije.

Kako da odaberete pravu nijansu za konturing? Imamo odgovor (фото 1)
Kako da odaberete pravu nijansu za konturing? Imamo odgovor (фото 2)

PAŽLJIVO BIRAJTE ČETKICE 

U zavisnosti od toga kakav efekat želite da dobijete. Način i "alat" kojim nanosite proizvode su presudni za to kako će na kraju izgledati. Pufastije veće i mekše četkice se preporučuju za što prirodniji, mekši i suptilniji efekat. Ukoliko želite da izgledate izvajano, treba vam manja gušća četkica ili blender. Uvek krenite polako, od onih mesta na kojima se stvaraju senke kada ste na suncu i ne zaboravite na čelo i slepoočnice.

Kako da odaberete pravu nijansu za konturing? Imamo odgovor (фото 3)

STIK ILI PUDER

Puderi su svakako dobra opcija u dva slučaja: ako imate masnu kožu i/ili volite mat efekat. Sa druge strane, kremaste teksture su idealne za prirodniji i sjajan efekat, kao i za normalnu i suvu kožu, te izgledaju gotovo neprimetno pošto se stapaju sa teksturom kože i dolaze u velikom broju nijansi. 

SAMO BEZ NERVOZE

Najvažniji savet? Zabavljajte se. Bez pritiska, šminka nije ništa "pod moranje". Što se više igrate to ćete bolje shvatiti šta i kako vam se sviđa. Eksperimentišite sa različitim prizvodima, teksturama, načinom nanošenja sve dok ne pronađete svoj recept i rutinu. To će biti brže nego što mislite.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor