Pretraga

Ovi novi parfemi su poput karte za najlepše letnje destinacije

Mirisno putovanje je skoro jednako dobro kao i pravo

Tekst: BURO.

Bilo da nam uspomene na putovanja ne izlaze iz glave ili du puni entuzijazma pravimo planovi za nova, još uvek se ne usuđujemo da o njima pričamo sa sigurnošću kao što smo to činili nekada. Prva pomoć u ovoj (i dalje) neizvesnosti? Pa, preskakanje putovanja za odmor svakako je daleko lakše podneti uz pravi parfem. Za razliku od letovanja, parfemi nisu podložni otkazivanju letova i nepovratnim depozitima. Takođe su mnogo bolji kada se "prošetaju" napolju, bez razmišljanja o tome kakav će ostaviti utisak. Evo najboljih mirisnih noviteta koji će vas povesti na put.

Escentric Molecules

M+ MOLECULE 01 + PATCHOULI

Ovi novi parfemi su poput karte za najlepše letnje destinacije (фото 1)

Korona nam i dalje u izvesnoj meri komplikuje živote, pa čak počinjemo da se pitamo da li su putovanja vredna te muke. Mislimo na odlaske na druga mesta, razume se. Ali putovanje kroz vreme, to je skroz druga stvar. Tako nas parfem Molecule 01+Patchouli vodi natrag na Vudstok.

Chanel

PARIS-ÉDIMBOURG

Ovi novi parfemi su poput karte za najlepše letnje destinacije (фото 2)

Najzad neki parfem koji slavi našu ljubav prema hladnijim, svežijim predelima. Paris-Édimbourg inspirisan je ljubavlju koju je Gabrielle Chanel gajila prema škotskim visoravnima. Samo jedan udah ovog mirisa šalje nas na put, a kao što mu i samo ime sugeriše, bobice kleke i čempres, limun i bergamot neke su od nota kojima nas je očarao.

Guerlain

Nettare di sole

Ovi novi parfemi su poput karte za najlepše letnje destinacije (фото 3)

Jun obeležava i novi član Aqua Allegoria porodice: Nettare Di Sole je skup najlepšeg mediteranskog cveća u jednom parfemu. Ovakav opis duguje smelim notama kalabrijskog bergamota uparenog sa ružom, magnolijom i nijansom arapskog jasmina koji ga zaokružuju i uz koje ćete se osetiti kao da ste tik uz vode Mediterana (i zrikavce).

Armani

My Way

Ovi novi parfemi su poput karte za najlepše letnje destinacije (фото 4)

Ima nešto pomalo ironično kod ovog parfema. Naposletku, bez obzira na vaš šarm ili lukavstvo, pronalaženje sopstvenog puta danas nije nimalo lako. Ipak, i više smo nego raspoloženi da koristimo ovaj miris kao zamenu dok na dođe vreme da ponovo napravimo plan. U njemu se spaja ekstravagantna gomila pomorandžinog cveta, tuberoze i jasmina koji sebi lako možemo priuštiti, a da se ne osećamo krivim što smo odabrali da kupimo parfem umesto avionske karte.

Dior

Eden Roc

Ovi novi parfemi su poput karte za najlepše letnje destinacije (фото 5)

Verovatno ne postoji bolji omaž bilo čemu na ovom svetu svetu od mirisne ode. Ove note - morska so, jasmin, kokos, bor i labdanum prizivaju plivanje u moru, a potom i odmaranje ispod borovog hlada. Eden-Roc je svojevrsni Diorov omaž hotelu Cap-Eden-Roc. Samo zamislite da ste tamo i da se ljuljate u džungli u nekom over the top seksi kupaćem kostimu.

Diptique

Eau Rihla

Ovi novi parfemi su poput karte za najlepše letnje destinacije (фото 6)

Na arapskom jeziku reč "rihla" ujedno znači putovanje i zapis o putovanju. Samo na osnovu svog imena - Diptyque Eau Rihla - koja sadrži dugu listu nota, od irisa do šafrana, može biti pravi parfem za letovanje. Naposletku, šta je drugo odmor, ili život uopšte, nego putovanje? Vidite, nije tako teško otisnuti se daleko.

Louis Vuitton

On the Beach

Ovi novi parfemi su poput karte za najlepše letnje destinacije (фото 7)

Miris nazvan “Na plaži” očigledno pretenduje da bude vaš omiljeni letnji parfem, ali nemojte se iznenaditi ako se novi Louis Vuitton zadrži na vašim pulsnim tačkama cele godine. Njegova osnovna crta yuzu - japansko voće, jeste letnji citrus, ali njegovi ostali aromatični elementi - majčina dušica, ruzmarin, ružičasti biber, karanfilić i čempres, čine ga parfemom koji se može nositi stalno. Za sada ga stavljamo umesto osećaja peska pod nogama. Radi.

Tom Ford

Soleil Brulant

Ovi novi parfemi su poput karte za najlepše letnje destinacije (фото 8)

Soleil Brulant - u prevodu: sunce koje prži - verovatno nije idealno ime za kremu za sunčanje, ali je zato savršeno za najnoviji Tom Ford miris. Unutar veličanstvene bočice nalaze se letnji citrusi pomešani sa aromantičnim tonovima pomorandžinog cveta i crnog meda, a vrelina parfema izbija iz ćilibara i začina. Ovo je definitivno parfem i za jutarnje i za večernje sate i to u toku cele sezone.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor