Pretraga

Ovo su legendarni beauty momenti u filmovima koji su i dan danas ultimativna inspiracija

Ovo su legendarni beauty momenti u filmovima koji su i dan danas ultimativna inspiracija

Tekst: BURO.


Ovo nisu predlozi za maskenbal (iako mogu i to da budu, vratite se za koji mesec na članak) već beauty inspiracija iz omiljenih filmova koja drži maštu celog sveta. Od paž frizura i šiški do nedokučivih nijansi ruža, ovo je deset najpoznatijih filmskih lookova za sva vremena koje obožavamo.

"PETPARAČKE PRIČE"

1994.

Ovo su legendarni beauty momenti u filmovima koji su i dan danas ultimativna inspiracija (фото 1)

Izlazak filma poklopio se sa izlaskom najpoznatijeg Chanel laka za nokte po imenu "Vamp" (danas mu je najsličniji "Rouge Noir", a ne nijansa koja i dalje nosi to ime) i ova dva mita stopila su se u jedan. Iako je film snimljen godinu dana ranije i lak koji je na Uminim noktima nije Chanel već kombinacija napravljena samo za film i nikada nije bio u prodaji, crveno-crna nijansa koja podseća na tamnu, tamnu krv zauvek se upisala u istoriju i to do te mere da ima i svoju Wiki stranicu.

"PAKLENA POMORANDŽA"

1971.

Ovo su legendarni beauty momenti u filmovima koji su i dan danas ultimativna inspiracija (фото 2)

Kultni film na svim nivoima pa i na polju kostima koje je potpisala Milena Canonero ali i šminke. Alexovo naizgled nenašminkano lice sa donjim trepavicama lutke na samo jednom oku poslužile su kao beauty inspiracija i legendarnom Davidu Bowieu, a na revijama i snimanjima (mnogo) više puta nego što smo u stanju da prebrojimo. Uznemirujuće i fascinatno.

"ROZMARINA BEBA"

1968.

Ovo su legendarni beauty momenti u filmovima koji su i dan danas ultimativna inspiracija (фото 3)

Kratka dečačka frizura lansirala je Miu Farrow u stratosferu (zajedno sa ovim filmom i brakom sa Sinatrom). Iako je Vidal Sasson zvanično odgovoran za ovu njenu frizuru, Mia je kasnije izjavila da se prvi put ošišala sama i to makazicama za nokte, a da je slavni frizer posle samo doterao. Bilo kako bilo, nakon izlaska filma hiljade devojaka požurilo je da je iskopira.

"the rocky horror picture show"

1975.

Ovo su legendarni beauty momenti u filmovima koji su i dan danas ultimativna inspiracija (фото 4)

Frankova šminka govori don't dream it, be it jednako glasno kao i pesma iz filma. Rodno neutralni mjuzikl obeložio je život čitavim generacijama i volimo sve u njemu svim srcem, a poslednji ko im je javno odao počast jeste Marc Jacobs koji je za svoj prvi karantinski beauty tutorijal izabrao da izvede šminku sa crvenim ustima iz filma. 

"istrebljivač" 

1982.

Ovo su legendarni beauty momenti u filmovima koji su i dan danas ultimativna inspiracija (фото 5)

Ne možemo da preslikamo TAJ sjaj u njenom oku ali zato možemo (i želimo) sve ostalo. Eklektični miks futurističke retro estetike (da, nema drugog načina da se opiše) čini da se latimo sedfastih senki i sjajnog crvenog ruža za usne. Kosu čuvamo za neki maskenbal, baš kao i lik koji igra Daryll Hanna u istom filmu (i kom je Jean Paul Gaultier posvetio celu jednu kolekciju visoke mode).

"PLAVA LAGUNA"

1980.

Ovo su legendarni beauty momenti u filmovima koji su i dan danas ultimativna inspiracija (фото 6)

Ukoliko volite no makeup makeup velike su šanse da ste odrasli baš na ovom filmu. Brooke Shields je jednostavno neodoljiva i dovoljan nam je jedan pogled pa da poželimo da zaboravimo na šminku i četku za kosu. Ok, možda samo malo bronzera i rumenila i puno puno sprejeva za teksturu kose kao na plaži

"porodica čudaka" (the royal tenenbaums)

2001.

Ovo su legendarni beauty momenti u filmovima koji su i dan danas ultimativna inspiracija (фото 7)

Margot pali jednu za drugom, nosi razmrljani ajlajner i najželjeniju bundu na svetu (da, čak i danas), a nastavlja da inspiriše dizajnere već skoro dvadeset godina. Samo se prisetite Micheleove prve kolekcije za Gucci. Pored toga, ova pre-Goop verzija Gwyneth Paltrow pružila nam je najbolji i najlakši šik kostim za maskenbal ikada. 

"ljubavna priča"

1970.

Ovo su legendarni beauty momenti u filmovima koji su i dan danas ultimativna inspiracija (фото 8)

Ali MacGraw sa svojom ravnom kosom i razdeljkom na sredini je ponekad sve što želimo od života. Njena šminka i frizura u ovom filmu obeležili su celu dekadu sedamdesetih, a nose se i danas u raznim varijacijama na temu. Legendarno, bez premca.

"lice s ožiljkom"

1983.

Ovo su legendarni beauty momenti u filmovima koji su i dan danas ultimativna inspiracija (фото 9)

Iako je bila potpuni anonimus kada je dobila ulogu u ovom filmu, Michelle Pfeiffer je zbog njega postala modna i beauty ikona - a mi smo i dan danas opsednuti njenom frizurom (i celom pojavom). Lik Elvire i dalje je ultimativna inspiracija pa ćete nas nekad uhvatiti čak i kako razmišljamo o tome da li nam trebaju dugi nokti u neutralnoj sjajnoj nijansi.

"Doručak kod tifanija"

1961.

Ovo su legendarni beauty momenti u filmovima koji su i dan danas ultimativna inspiracija (фото 10)

Ruž iz scene u taksiju postao je kolektivna opsesija planete (zajedno sa Hollyinim pramenovima i apsolutno svakim komadom odeće koji nosi u filmu). I dan danas ćete naći čitave panele na kojima se diskutuje koja tačno boja i marka ruža je korišćena, kao i to koja bi joj danas najviše odgovarala. Šminkerka Lisa Eldridge napravila je svoju varijaciju na temu (i odlična je!) i to na osnovu originalnog ruža Audrey Hepburn koji je kupila na aukciji. Nažalost, rasprodato.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar