Pretraga

Ako ste dobili podočnjake od previše vremena pred ekranom, ovo je 5 načina da ih se rešite

Ako ste dobili podočnjake od previše vremena pred ekranom, ovo je 5 načina da ih se rešite

Tekst: BURO.


Poslednje nedelje (da ne kažemo meseci) pokazali su nam koliko zaista tehnologija nema granica. U vreme opšte izolacije pomogla nam je na hiljadu i jedan način da preživimo: omogućila nam da radimo, vidimo prijatelje, pobegnemo od problema, zabavimo se, vežbamo (ili ne), da nešto naučimo, da... Dopišite svoj primer. Na neki način nas je i održala ali, ne bez posledica. Ne govorimo o Instagram/Pinterest/TikTok ekvivalentima Alise i njene zemlje čuda već o licu, pogotovo o području oko očiju na kom je koža posebno tanka i osetljiva, a koja itekako plaća danak i ne malu cenu kada se 24/7 ne odvajamo od ekrana.

Ovo realno ne bi trebalo nikoga da čudi pošto je davnih dana dokazano da previše vremena provedenog ispred ekrana predstavlja ozbiljan stres i za oči i za kožu oko njih, posebno na krvne sudove koji se šire i čine da koža ispod koje se nalaze izgleda tamnije. Zvuči poznato? Nažalost, ovo je jedna od loših strana bindžovanja serija - tamni podočnjaci. Zato vam donosimo pet koraka koji će vam pomoći. 

Kupite odgovarujuću kremu za zonu oko očiju

Onima koji su navikli da se bore sa podočnjacima ovo se podrazumeva ali ako vam je ovo prvi put da se susrećete sa ovim problemom i pogotvo ako ste mladi, onda ste na neistraženoj teritoriji. Za ovu vrstu podočnjaka, najbolji su hidratantni preparati laganih tekstura koji se lako i brzo upijaju u kožu i deluju na cirkulaciju. Dakle, sastojci koji treba da vam budu prioritet jesu hijaluronska kiselina o čijoj osobini da pruža i čuva vlagu smo pisali više puta i kofein koji skuplja krvne sudove i time smanjuje njihovu vidljivost. Ovo su predlozi koje možete odmah kupiti online. S vremena na vreme, napravite i oblog od ohlađenog čaja.

Uključite masažu u svoju svakodnevnu rutinu

Pored masaža koje možete izvoditi na celom licu i vratu (i koja vam apsolutno preporučujemo), postoje i tehnike i alati koji se koriste samo za zonu oko oka ukoliko vam je samo ona problematična. Istina jeste da gedžeti koji koriste mikrostruju i masažeri ovde zaista imaju prednost nad našim prstima pogotovo ukoliko ih pre masaže ohladite u frižideru za dodatni efekat smanjivanja otoka. Potražite masažere koji po svojim dimenzijama odgovaraju regiji oko oka i podočnjacima i kontrolišite pritisak.

Obavezna zaštita od sunca u toku dana

Ako se pitate kakve ovo veze ima sa plavim svetlom sa ekrana i štetom koju izaziva, SPF vas direktno neće zaštiti od njega. Ali. Krema sa zaštitnim filterom će kožu zaštiti od mnogih drugih uzročnika starenja kože i nastajanja podočnjaka i obavezna je za optimalno stanje kože. Njenom upotrebom ćete kožu zaštiti od dnevnog stresa. Zona oko očiju često nam promakne, obratite na nju posebnu pažnju. Kreme za lice sa SPFom će sasvim lepo obaviti posao ali postoje i namenska sredstva namenjena delikatnoj zoni oko oka i usta, često u formi stika.

Konzumirajte hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama

Verovatno već znate o kojim namirnicama se radi: masna riba poput lososa, badem i orasi, avokado, maslinovo ulje, kao i čija semenke i semenke lana... Ove namirnice koje sadrže polinezasićene masne kiseline imaju blagotvoran efekat na krvotok i pomažu u sprečavanju nastanka ljubičastih krugova ispod i oko oka (a koji su, zapravo, kapilari koji se "provide" kroz tanku kožu). Možda pre Zoom sastanka treba da naručite suši, umesto što sipate vino?

Razmislite o antihistaminiku

U ovo doba godine mnogi ljudi imaju ozbiljne probleme sa alergijama, a one su daleko više od nesnosnog kijanja. Alergije vas teraju da neprestano trljate predeo oko očiju što već samo po sebi može dovesti do pojave podočnjaka ali ako u miks dodate još i sate provedene pred ekranom, dobili ste recept za katastrofu u vidu otoka i tamnih krugova. O tome koliko alergije dodatno oslabljuju ceo organizam ne treba ni da govorimo. Posavetujte se sa svojim lekarom i vodite se devizom "bolje sprečiti nego lečiti". Neki antihistaminici se mogu kupiti i bez recepta ali ne birajte ih po svojoj volji.


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar