Pretraga

Kako da se hranite kada temperature pređu 30 stepeni

Tekst: BURO.

Konačno je stiglo, više nema dileme. Leto je tu. Sunce, toplota, sezona odmora i večeri koje provodimo na terasama sa prosekom u ruci. Bajka, da.

Ali leto je takođe i doba godine kada zadržavamo vodu, varimo sporije i kada nam je kardiovaskularni sistem pod opterećenjem. Pod uticajem toplote, krvni sudovi se šire i pojačava se cirkulacija, a telo troši više energije da održi optimalnu temperaturu i zaštiti se od pregrevanja. Zbog toga ono “čuva energiju” tako što smanjuje dotok krvi sistemu za varenje.

Kako da se hranite kada temperature pređu 30 stepeni (фото 1)

Ovo je razlog zbog kog se i način na koje telo fukniconiše leti menja. Apetit se smanjuje, pokretljivost creva se usporava. Ovo svi osetimo ali vrlo često ishranu ne menjamo i ne prelagođavamo se, a nekada se trudimo da stvari regulišemo tako što hranu zamenjujemo vodom. Obe stvari su pogrešne.

Najbolji način da optimalno funkcionišete jeste da se pridržavate principa sezonske ishrane i promenite način na koji jedete u skladu sa godišnjim dobom. Izuzetno je važno da osluškujete potrebe svog tela i prilagodite svoj letnji meni načinu na koji ono leti vari hranu; dakle, kada je vrućina treba jesti manje i/ili lakšu hranu.

Doručak

Kako da se hranite kada temperature pređu 30 stepeni (фото 2)

Ukoliko želite da započnete dan na prvi način, učinite to uz smoothie od voća i/ili povrća, kao i laganih kaša sa bobičastim voćem. Preskočite težak doručak poput jaja sa šunkom, na primer.

Kako biste uštedeli na vremenu poručite na aplikaciji CarGo Butler smoothie Green (pomorandža, avokado, spanać i banana) u restoranu Detox Kitchen.

Ručak

Kako da se hranite kada temperature pređu 30 stepeni (фото 3)

Čak i ako vam se čini da bi na plus 30 mogli da preskočite ovaj obrok - nemojte to raditi. Ručak je bavezan ali odlučite se za laganu verziju u formi salate od kinoe, humusa sa povrćem, bruskete od integralnog hleba sa povrćem i slično.

Ukoliko poručite Crostini verdure al forno (bruskete sa pečenim povrćem u furuni) preko aplikacije CarGo Butler oni će biti na vašoj adresi vrlo brzo.

Večera

Kako da se hranite kada temperature pređu 30 stepeni (фото 4)

Proteine životinjskog porekla je, na visokim temperaturama, najbolje jesti za večeru u ranim večernjim satima. Naravno, postoje mnoga stanja kao što je trudnoća, kada ovo pravilo ne važi. U tim slučajevima dodajte doručku ili ručku sir, ribu ili jaja. U “normalnim” okolnostima, leti se preporučuje bar jedan vegetarijanski dan nedeljno.

Proverite ponudu vegeterijanskog restorana Mayka na CarGo Butler aplikaciji.

Slatkiši

Kako da se hranite kada temperature pređu 30 stepeni (фото 5)

Da, čak i po najvećoj vrućini, jede nam se slatko. Neka to budu lagani voćni sorbei i sladoledi bez mleka i dodatih rafinisanih šećera, kao i voće.

Završite dan uz Raw Diamond Cake (raw kolač od lešnika, praline paste, kokosovog mleka i indijskog oraha) iz restorana Housewife Detox Shop koji možete pronaći na aplikaciji CarGo Butler.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor