Pretraga

Ova zbrika recepata je psihodelična, elegantna i magična!

Ova zbrika recepata je psihodelična, elegantna i magična!

Tekst: BURO.


Ako pratite trendove šire od mode, jasno vam je da su pečurke u središtu pažnje od dizajna, preko umetničkih instalacija, sve do novih recepata. Nedavno je izašla zbrika recepata “The Wild Mushroom Cookbook” ("Villisienikeittokirja" u originalu) finskog kuvara Samija Tallberga, koji je poznat po sjajnim receptima koji se isključivo baziraju na namirnicama iz prirode, a pored toga bavi se keteringom i drži kurseve kuvanja.

Ova zbrika recepata je psihodelična, elegantna i magična! (фото 1)

Kako bi predstavio svoje bogato znanje u vizuelno privlačnom obliku u pomoć je pozvao dizajnerku Sofiju Pusa koja je osmislila 15 posebnih ilustracija. Brif koji je dobila bio je da dizajnira knjigu koja će biti “psihodelična, magična i elegantna”. Sofia je uradila sjajan posao jer smo kao rezultat dobili jednu sasvim posebnu zbirku koja je ispunjena psihodeličnim ilustracijama i jarkim bojama koje oslikavaju bogat karakter autora Samija Tallberga.

Ova zbrika recepata je psihodelična, elegantna i magična! (фото 2)
Ova zbrika recepata je psihodelična, elegantna i magična! (фото 3)

Cilj je bio da odabrane boje deluju privlačno i ukusno, a da se slažu i sa nijansama fotografija raznovrsnih pečurki, kao i sa slikama samih specijaliteta, pa tako dominiraju bledo ružičasta i zelena boja. Kao kontrast šarenim ilustracijama tu su jednostavne slike čija je svrha da pokažu prepremljenu hranu na najprivlačniji način. Fotografije u tamnim tonovima snimila je Olga Poppius.

Ova zbrika recepata je psihodelična, elegantna i magična! (фото 4)
Ova zbrika recepata je psihodelična, elegantna i magična! (фото 5)

Što se recepata tiče, na 342 strane predstavljeno je 70 vrsta pečuraka koje se mogu pronaći u skandinavskim šumama, Sami je svaku od njih opisao uz smernice kako ih upotrebiti u svakodnevnoj kuhinji uz detaljan recept za pripremu. 

Ova zbrika recepata je psihodelična, elegantna i magična! (фото 6)

Iskreno, nismo ni mogli da pretpostavimo da će nas coffee table knjiga o pečurkama toliko oduševiti, jer sada sa nestrpljenjem isčekujemo njen prevod na engleski jezik. Jedva čekamo!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar