Raspoloženi ste za neku egzotičnu epizodu? Bome u tom slučaju ovo je knjiga koju morate povesti na test vožnju. Kuvarica po profesiji Selina Periampillai kroz zbirku od 80 recepata slavi Mauricijus i njegovo nasleđe uz začinjene recepte koji poreklo vuku iz Francuske, Indije, Kine i Afrike. Zaista opaka mešavina! Selina se nije zaustavila samo na tome, tu su i specifični i manje poznati specijaliteti sa ostrva kao što su Sejšeli, Maldivi i Madagaskar.
Andaluzija je jedan od najbogatijih španskih regiona kada je u pitanju gastronomija, tamo nastaju neki od najboljih proizvoda na svetu, na primer, Cinco Jotas Jamón ibérico. José Pizarro je višestruko nagrađivani kuvar koji je želeo da u okviru jedne zbirke predstavi recepte koje je godinama sakupljao, originalne recepture prošle su njegov „redizajn“ pa ćete na raspolaganju imati korak po korak objašnjena jela koja su istovremno tradicionalna i moderna. Prste da poližete!