Pretraga

BURO. mesečni horoskop za septembar

BURO. mesečni horoskop za septembar

Saznajte šta vas čeka u retkom mesecu u kome perfekcionizam nije dijagnoza.

Tekst: Dušan Jurić


Najbolja vest za ovaj mesec je karma. Nikako je ne čitajte u novovekovnom ključu da će se nešto desiti ako radite afirmacije, već da životna suština izlazi na površinu. Drevna astrologija, stara 5000 godina isto toliko dugo svedoči o trendu koji se upravo dešava na nebu - Jupiter kao najveći mudrac i Neptun kao najveća misterija - udružuju se i dovode super sveža i bogata znanja u naše živote. Ne neka inertna i dosadna, već nova i nesvakidašnja.

Mesečev čvor, Ketu, je zajedno sa Saturnom i to je nešto što se neće ponoviti narednih 17 godina. Šta propuštate ako propustite ovo? Kad se njih dvoje spoje, to je doslovno otpuštanje (Ketu) blokada (Saturn). Govorimo o ozbiljnim otpuštanjima starih obrazaca. To se ne dešava što tek tako pustimo nešto u zaborav. Da bismo došli do puštanja, moramo aktivno da radimo na tome da nas stara trauma, porodična tema ili lični bag više ne drže u nerastu. “Karmički” ne znači “desiće se igrom sudbine”, već se udružuju dve energije koje nam pomažu u tome, a kako ćemo to uraditi, na nama je. Samo bi valjalo da sredinom meseca polako pakujemo te kofere. Pred vama je spisak tema koje se mogu odnositi na, najgrublje rečeno, vašu karmu.

 

Najvažnije: Čitajte i znak i podznak, a ako znate gde vam je Mesec, čitajte i to. Ove tri stvari su 90% nas, znak je samo deo.

 

Važno: Uvek je važno šta jedemo, a ovog meseca je mnogo planeta u Devici koja vlada organima za varenje, zato je jako važno da nam i odnosi i hrana ne budu teški za stomak. Stop jačanju metabolizma za emocionalno kamenje i džank hranu.

 

Važi za sve nas: Konzilijum planeta u lekovitoj Devici poguraće vas da ga raspremite, organizujete i sistematizujete sve lepo po folderima. Međutim, Devica simbolizuje nešto mnogo veće: ženu koja sa broda donosi lekovite biljke, pa će to biti tema svih nas. Nega, skidanje maski sa konflikata, stavljanje istih na lice, ulaženje u odnos, zapošljavanje, promena posla.

 

Redak mesec u kome perfekcionizam nije dijagnoza.

BURO. mesečni horoskop za septembar (фото 1)

OvanJeste li zalili odnose?

 

Krajem avgusta i početkom septembra počeli ste ili ćete početi sa velikim spremanjem. Ne znate kako? Pomažite drugima da se dovedu u red, a vi se brinite o svom stomaku ili upalama ako ih imate ili ste imali. Počnite da postite, a drugima praštajte. Ne treba svima da se nađete, ali je baš važno da pomognete nekome. Zašto? Kuća neprijatelja, nezdrave konkurencije i zdravih konflikata je haotična, a kada je ona aktivna važno je da pomažemo drugima jer će onda pomoć doći nama. Zato vi idite i lepo nekom rešite problem i to će biti deo razrešenja vašeg problema. Stresiranje oko detalja ne radi, a svi su izgledi da ćete uhvatititi sebe kako češljate resice na tepihu. Svakodnevica će biti smor. Počnete od sobe, to picnete, platite račune, završite posao i posle rastete u altruizmu i drugarstvu. Na poslu budite pedantniji nego obično, a ako ga nemate, sredinom meseca sve ide u kuću karijere gde nešto što se spremali počinje. Ako ste prelamali da li da uzmete životinju, da, i sve u tom ključu: gajenja živih stvari, biljaka, zalivanja dobrih odnosa, reciklaže, sve vam donosi više dobra nego inače. Sa druge strane, možete previše da bežite od svakodnevice ili postanete naprasno zainteresovani za spiritualnost, ali to činite u službi toga da vas što bolje spoji sa stvarnošću. Nije eskapizam uvek loša ideja. Međutim, dolazi veliki test realnosti za velike planove koje ste imali i bolje sami uključite kritičko mišljenje da vas ne bi drugi kritikovali i da “urealite” očekivanja. Sve je OK sa njima ako ih imate, samo čekirajte detalje i ne zanosite se kako je sama ideja strava, to nije dovoljno. Ako razmišljate da se doškolujete, obučite se za nešto ili konkurišete za novi posao, tu možete da avanzujete. Sve što će se događati na praktičnom planu je u kući koja je nosi apstraktna pitanja. “What is love?”, promislite, pa konkretizujete. Možda ćete imati problem sa spavanjem ili nalet nesvesnog , zato iskoristite energiju Device koja nam je ovog meseca svima tema: fokus na detalje (kod vas u stvarima koje su onostrane, skroz suprotno od onoga kakvi ste). Pamtite snove i obrađujte ih. Ako je bilo blokada u karijeri, sav fokus vam je sad na poslu, ali koristite, da kažem, “izvršnu energiju”. Radite sve snagom svog vladara, Marsom, efektivno i trošite se, nemojte mnogo da se “ukreativite”, jer vam se traži da ta jedna ideja koju ste imali što pre ugleda svetlost dana. Pun mesec je nad vašom kućom duhovnosti zajedno sa sanjivim Neptunom, sjajan je period za zdravu osamu i hiling koji možete sami sebi da upriličite. Morate prvo da osetite šta je da biste to nešto zacelili. Možda do sada niste ni primetili da nešto plače u vama? Tom suzom samo zalivajte rast, ništa neće boleti.

 

BURO. mesečni horoskop za septembar (фото 2)

BIK —
Malo žurke nikog nije ubilo, ali nemojte mnogo

 

Žurka u kući žurki, kreativnosti, rađanja i izrađanja novih projekata. Fokusirate se na nešto od toga i dobijate vrlo sočne rezultate. Ovo je vrlo vesela kuća, vi volite veselja, ali nemojte da prođe nezapamćeno. Partijajate, ok, ali nešto napravite kroz zabavu. Jaku petu kuću imaju i ljudi koji drže klubove, ali i oni koji su dobre majke i očevi, avanturisti koji se ne plaše novih iskustava. Dosta romantično polje, pa ako se budete osetili kao tinejdžeri to je izvesno vrlo lekovito u ovom trenutku. Veliko ALI. Pošto je ovog meseca aktivna kuća Device, ne možemo na svaku žurku, neće ići svaki projekat, nego moramo da budemo strpljiviji. Devica voli da razdvaja dobro od lošeg, da reciklira vrlo pravedno, učinite to. Razdvojte šta je dobro a šta loše, šta je klica, a šta otpad? Kome dajete ljubav? Kakvi ste prema deci? Da li je potrebno da oladite sa pefrekcionizmom u braku, povećate kritiku prema klincima, partneru ili postanete zdravo samokritični? Izbaždarite šta treba da radite: da li će kvaliteti gomile planeta u Devici lečiti odnose svojim moćima isceljenja ili zdravom kritikom. Oba su ok, zavisi šta ste do sada manje radili od ta dva. Kreativnost može tako da se zalaufa, pa bi čak bilo dobro da je zauzdate. Izbirljivo prema mašti, jer ne može svaka ideja da se realizuje. Bolje usavršavajte jednu stvar do maksimuma, jer vam se to otvara, nego da samo rasplinete imaginaciju. Analiza je deo kreativnosti, samo nemojte previše da kočite time, kuća gde se sve dešava ne voli previše kriticizma. Učenja o nekim velikim sistemima, metodično, to je super. Biće vam zabavno da otvorite neku drevnu knjigu, što vam nije uobijačeno zabavno, ali sada se otvorilo oko za te stvari. Moguće je da ste mnogo prostora davali nekom kolegi ili drugaru, pa preispitajte koliko ste popustljivi, malo treba ogrubeti kožu. Aktivna je i kuća koja je vrlo inteligentna i ima “Eureka momente”, trenutke uvida koji dolaze u sekundi. U tim momentima se sve za čas složi. Čak je moguće da ste bez normalnih granica darovali ljude, pozajmljivali lovu, ulagali u nešto besmisleno, a sada to valja obuzdati, jer će vama biti potrebno da uštedite ili investirate. Postoji nešto nesvesno iz prošlosti što je bilo teško osvestiti, a vezano je za oca, vaša uverenja ili posao, i sada je moguće da pustite ta uverenja jer vam je tačno jasno zašto je baš sredinom septembra dosta priče o tome, jednom za svagda.

 

BURO. mesečni horoskop za septembar (фото 3)

BLIZANCI —
Opet tema doma, dokle?

 

Svetlo je upereno na dom, napašće vas tema razrešenja porodične drame na vrlo konkretan način. Zašto baš sad? Vi delite vladara sa Devicama, Merkur, vaše mišljenje. Blizanci su više okrenuti razigranom korišćenju mozga čak i kad previše razmišljaju, a Device su vrlo kritički nastrojene. Ovog meseca je puno planeta u Devici, i baš taj kvalitet se traži: perfekcionistički, ali u kući gde se vama sve nalazi, kući doma. Ili ćete imati ogromno pred-jesenje spremanje ili je za nešto u porodici važno da se fokusirate na svaki, i najsitniji detalj. Kako živimo, kako da živimo bolje zajedno sa cimerom, partnerom ili sami? Zašto nam se vraćaju stari porodični obrasci? Sve to možete jako studiozno i temeljno da istražite zbog “devičanske” energije. Neobično: kuća gde vam se sve sad sjatilo i Devica imaju simboliku, čišćenja stomaka, bukvalno. Ako vas boli stomak radite most, ne trbušnjake. Sve što otvara taj deo. Ako osećate stres u stomaku, onda nije do hrane nego do nesvarljivih odnosa. Možda vam je muka od porodične istorije i dinamike, pa jednom za svagda želite da mapirate vrlo sistematično šta se sve tu desilo. Pravo je vreme za taj nacrt jer je to ujedno i kuća dubokog, psihoanalitičkog mišljenja, mnogo drugačijeg od onog brzog i konkretnog na koje ste vi navikli. Duže zadržavanje na temi i produbljivanje bi sada bilo baš dobro. Ne mešajte to sa previše razmišljanja, nego mu menjajte kvalitet, može malo dublje? Čak je i preseljenje dobra ideja, samo opet u šifri Device: temeljno razmislite koliko to donosi bolji život, ne zanosite se nekom skicom koju imate o tome. Vrlo je izgledno da ste bili nerealistični u vezi nečega što je vezano za posao, potrebno vam je više kreativnosti, da biste to rešili, a ne rada. Novac koji dolazi od klijenata, zajedničko vlasništvo ili ma koje pare koje je trebalo da primite ili, na primer, imate problem sa bankom ili kreditom, sada je vreme da to legne, pa insistirajte. To je i kuća intimnih, dubokih odnosa, moguće da imate jedan debeo uvid o vezi ili seksualnim blokadama koje se tiču primanja emocija. Možda partner ne daje dovoljno, a možda vi ne primate. Zato to dobro ispitajte jer je ovo najsaznajnija kuća za duboke uvide. Najgori scenario je da niste svesni da vam je potrebna pomoć i ne smete da je tražite. Ako vam ovo i najmanje zvuči moguće, morate da počnete da gradite sistem podrške, da se otvarate ljudima od poverenja. Napisao sam dole Vagama da će i oni imati temu doma ili nečega što nam daje osećaj doma, pa i da delite probleme ili radosti, probajte da pričate sa Vagama?

 

BURO. mesečni horoskop za septembar (фото 4)

RAK —
Pričajte o tome što vas muči, ali pazite kome

 

Kuća odnosa za vas osetljivce je luda kuća u septembru. Ovde se računaju brakovi, veze i sve što ima ugovor. Dve godine vam je otežavao stvari u njoj, a sada kreće da popušta, spremni ste da ih ostavite za sobom. Može da se odnosi i na vašeg partnera, možda je on/a u muci? To isto popušta. Strava je jer vam je kuća svakodnevice busy, ali to je ok, raste radoznalost, stižu mejlovi, zvone telefoni, ali vas vraća u ritam, ne bežite od dugih mejlova ili razgovora jer vam je potrebna svakodnevna, praktična komunikacija. Klijenti su često naporni, mislim da će sada malo da popuste iako počinje sezona ubijanja od posla. Energija Device nam je svima aktivna, tako da ćete biti vrlo selektivni u vezi informacija koje stižu do vas. Daće vam red i strukturu, pa ćete shvatiti da ne morate ni sve da slušate niti su sve informacije i razgovori pouzdani. Čekanje na šalteru nikom nije zabavno ali, zamislite, ovog meseca je produktivno jer vam daje strukturu u svakodnenvnom životu i uči vas da ste samo zrno peska. Dosta ćete koristiti kogniciju, ruke, alate i to je super za mozak. Veštine možete da usavršite pa ako ste učili novi jezik ili štrikanje, isplatiće vam se do zime, a sve to jača mentalne kapacitete i zdravu analitičnost. Jedna baba koja je Rak kaže da ju je heklanje spasilo od tuge. Nešto što ćete motati po rukama da vam malo ublaži emocionalnost. To što ćete biti prezauzeti je odlično, jer nećete izgoreti zbog navale radoznalosti u svemu što radite. Moraćete da budete socijalnji i ako ste po prirodi introvertniji, sada će vam društveni život pasti lakše i manje bučno. Jedino što je važno je da pazite kome se poveravate jer nije svako rad da vas čuje, a još manje ljudi može da razume. Ako rekapitulirate nešto prošlo, tipa: “Kako da sredim ove visoke račune?”; “Šta ću sa poslom, previše mi je”: dolazi vam da budete manje filozofski zapitani i više orijentisani na rezultat. Preaktivna vam je kuća hrabrosti, slobodno počinjite posao, startujte ljude, cimajte za posao, upišite penjanje ili ako ste profi povećajte visinu. Ako ste imali problema sa ishranom, kao i sa računima, svedite račun šta unosite u sebe a šta treba da se izbaci. Na svakom polju. Sajt, profil na društvenim mrežama od kog zarađujete ili bilo šta što vaš rad predstavlja onlajn, valja malo sistematizovati. Sori, ali prošlo je vreme da na Instagram postavljate stvari tek onako, ako od toga zarađujujete. Apsorbovaćete nove veštine i stvari jednako lako koliko inače upijate toksičnost. Ne budite tvrdi na tome šta pričate, izvesno je da nećete biti zadovoljni time kako razmišljate, ali nije tu rešenje, već u tome da kritikom sebe promenite stvari. Nemojte da diskriminišete sami same, uvek će za sve nas neko drugi to raditi. Da, ako imate nerv za matematiku i statistiku, možete stvarno da uradite neku dobru analizu ili se prosto igrajte brojevima. Jeste li mnogo jeli u avgustu? Brojte porcije sad.

 

BURO. mesečni horoskop za septembar (фото 5)

LAV —
Prestaje da se savija kičma, opet dižete rep

 

Hronične stvari koje su mogle da vas smaraju, manje su intenzivne. Zdravstveno ili mentalno, smiruje se upaljenost tih pitanja. Možda je koža, možda je suvoća, jer je tema teški i suvoparni Saturn. Odnosi koje imate samo trenutno nisu previše plodonosni. Ako su bolele kosti, više je nego jasno da je vreme za sport. Samo merite da li je stvarno zapuštenost tela ili odnosa, a često dolaze u paketu. To sada prolazi, kao ono što zovu “karmički dug”, rogobatno zvuči, ali nešto što je celoživotna tema sada nalazi novo razrešenje. Posao je hard kor, možda ste morali da radite duplo, iznova, ali sada rutine rade iz prve. Primetićete da sredinom meseca više ne krivite kičmu oko metafizičkih ili fizičkih pitanja kojima ste morali do sada da se bavite. Cela priča o “negativnosti negativnih osećanja”, ako u to verujete, stop. Vaš znak je srce, srčana čakra, potpuno je normalno da ste nekad ludački besni, ljuti ili bezvoljni. Ne padajte u to, ali još manje ni u zamku da to ama baš nikada ne smete da osetite. U njima je razrešenje i u konflikte moramo da ulazimo. Mnogim Lavovima reč “konflikt” zvuči kao da samo jedna osoba živa izlazi iz njega, a ne kapirate da je on vitalan za vas i za partnera, prijatelja ili kolegu. Ako ste u dugu ili ponedostaje novca, bilo bi super da volontirate. Suludo zvuči, ali tada se rešavaju problemi, kada se oseti rad koji ne donosi ništa osim zadovoljstva u tome što nečemu doprinosimo. Tako dolaze nove dobre stvari, pa i poslovi koji nas sklanjaju iz dugova. Pare mi deluju skoz ok, najviše u smislu neke aktivne energije ka sticanju, jer je tu Mars koji voli da radi i grabi. Mislim da vam je ovog meseca baš neophodna to-do lista. Bolje papirna nego elektronska, zbog osećaja da ste nešto prežvrljali. Energija Device koja je svima aktivna ovog meseca voli planove, a vama će teže ići da ih sledite. Ona vam može pomoći da sredite problem sa finansijama, biznis partnerima, šefom, klijentima. Fokus na detalje i anekse ugovora i sve skrivene napomene može da vam pokaže realnost posla koji prihvatate. Svesnije odlučujte, ali ne kao: meditirajte nad ugovorom, nego ga dobro čitajte. Sve što vam se nudi treba dobro da se pročešlja, kao vaša griva. Kada se to učini, možete da se zavalite u osećaj zdrave i proverene sigurnosti. Šta fali komfor zoni kada je zaslužena, valja malo da se posedi u njoj i oseti sigurnost. Smete da sanjarite o sebi i, recimo, tome da spašavate planetu od plastičnog otpada, što mnogi od vas vole. Sad stvarno možete da nosite transparent “Ništa nije nemoguće”. Tajne izlaze na površinu da se ispitaju stari strahovi, ali ne da vas muče nego da ih otpustite. Samo ih prepoznajte, pliz. Otvarajte tu srčanu čakru, tu se sve zaglavi, ništa bez ljubavi. Može iznenadan kratak put na Bukovski fazon, mali prtljag u koji sve stane.

 

BURO. mesečni horoskop za septembar (фото 6)

DEVICA—
Odjednom postadoste Lavovi, nismo to uplatili!

 

Naravno da je sezona rođendana presudna za vas, važni ste i slavite sebe! Izlazite iz sopstvene senke i zakoračite u kuću gde se kosmičkom igrom dešava da su čak 4 planete u vašem znaku. Niste neki prvaci u bivanju u centru pažnje, a sada bi čak bi bilo vrlo smisleno da je tražite. Ne u nekom queen smislu, nego je skroz ok reći: “Hej, toliko cimanja oko nečega, red je da ja sad zasijam!”. Vama inače najbolje stoje oštre ivice u garderobi, pa kako sečete vazduh njima, tako i presecite da se radi o vama, da je okej što je tako i da zaslužujete ono što je stepreotip o Lavovima, a to je taj centar pažnje. Pazite, kada dublje pogledamo: Lav je borac za više ciljeve, a Devica najveća hilerka koja postoji, pa kada to udružimo, stvarno možete da razbudite kapacitete za pomoć drugima, zajednici ili tome da vaš rad bude viđen kao lekovit. To ne znači da morate da smislite novu formulu za večni život, ali znači da je super da podelite plodove svog rada sa drugima, ma koliko se vama činilo da nikad nije dovoljno ispeglano. Kraljevi ste i kraljice kritičkog mišljenja, a sada se traži da upravo takve stvari blistaju. Tu je Venera, pa nećete valjda propusiti da uživate mesec dana u nečemu što je makar i iluzija simbolike vašeg znaka, a to je savršenstvo. Ne upadajte u zamku toga što Merkur u Devici obraća pažnju na sve detalje, nego verujte samo toj istoj planeti - mozgu - da sasvim pravilno rasuđuje, iako je manijak za detalj. On je tu egzaltiran, pa budite i vi tom moći koju imate. Trošite energiju, jer Mars to traži od vas, da osetite koji tip aktivnosti vam dogovara. Moguće da vam je nešto u partnerskom životu uletelo u neki beg od realnosti, ali nikako tvrdo sa tim, možda vam je oboma bilo potrebno a bežite od svakodnevice da biste pronašli novu sigurnost? Ako ste singl, onda ste zasigurno imali iluzorno zaljubljivanje ili ste skroz otcepili odnos. Sve u šifri iluzije. Svakako je tema za uvođenje: više realiteta upravo u partnerskom odnosu. Tu uopšte niste bili analitični i precizni kako inače umete. Da svedem priču. Negde ste previše zatezali ili dopuštali, primicali se odnosu naglo ili odmicali. Sad je baš fora da pustite da neko ode i vrati se ili dozvolite da uopšte dođe. Strava vesti su što je vama aktivna kuća čitave vaše ličnosti i tela sa retkim kosmičkim dešavanjem koje donosi nove inicijative, nove odluke, odnose, životnog stila i načina na koji vladamo odnosom. I donosi ga na jedan, slobodno ću reći, magičan način na koji niste navikli. Samo ne negirajte to i biće posle: I told you so”.

 

BURO. mesečni horoskop za septembar (фото 7)

VAGA —
U prirodi otkrivate svoju prirodu, nije kliše

 

Kuća kuće, doma, popušta sa starim temama, neki težak kamen pada sa ramena. Da li ste to obrađivali na psihoterapiji oko primarne ili je bilo teških trenutaka u sekundarnoj porodici ili pak, vašoj, gde živite sami, sa seljenjem ili usamljenošću? Na bilo šta što vas podseća na dom? Konačno počinje da dobija dobar osećaj utrobe. Ako ste gubili motivaciju ili bili depresnjikavi oko tih tema, sada kao da ste dobro protrljali oči. Možda je vreme da se udaljite od nečeg teškog u porodici jer ako je aktuelno i dalje, ne možete tu ništa da učinite više. Vreme je za prihvatanje da je to tako i imam jedan savet. Priroda, jer vam se mota tema mentalnog zdravlja, a tu sad nema druge nego da idete negde gde je mirno, gde je uzemljenje i vraćanje kontakta sa pravim domom, Zemljom. Verite se po drveću, plivajte, berite čajeve na planini, zgotivite se sa prodavcem zdrave hrane da utolite porodičnu temu. Bežanje od realnosti na dobar način je obavezno: festivali, filmovi, knjige, putovanja ali ne i tripovi ili droge naravno. Možda ne možete da spavate ili imate manje energije, a to je sve od toga što u domu nema doma. Blizancima je dosta slično pa ako su vam bliski razgovarajte. Sredinom meseca, imate priliku za neki posao koji radite van očiju javnosti: honorarno, na gajbi, u studiju, u kafiću, baš baš vam treba da se udaljite od kancelarije, a tamo isto možete da radite, tako da nije ni beg kad pogledate, neki co-working space ili još bolje skroz na otvorenom, još se park i ne plaća. Pragmatičnost će vam se javiti baš negde pored vode ili trave, upoznaćete neke dubinske motive svoje prirode. Nađite dobru osobu koja može da vas poveže sa iseckanim delovima prošlosti, čitajte proverene duhovne autore koji ne prodaju neke novovekovne fejk fazone. Ako imate luksuz da putujete daleko, samo napred, ako nemate, onda vam je neophodna zdrava izolacija od nečega što je užurbano i svakodnevno. Mislim da svako mesto u Srbiji ima barem neku vodu do koje se može doći saobraćajem. Samo sednete pored i sve kul. Bolje ćete spavati. Ako ste radili nešto u laboratoriji, bolnici, u samoći sobe ili pisanja naučnog rada, strategije za novi kvartal, ili pak u inostranstvu, kreativnoj agenciji, samo nastavite to, neću ništa da vam pričam. Mnogo ste slatke i slatki, i teže vam je nego drugima da uđete u odnos. Ne što uvek ima vremena da radimo na sebi, nego na sreću i na žalost, još većeg prostora da vidate stare traumatične odnose. Kažem vam, pričajte sa Blizancima, oni maltene imaju istu temu kao vi ovog meseca, a jako brzo misle. Ne mislite o tome, već pričajte.

 

BURO. mesečni horoskop za septembar (фото 8)

ŠKORPIJA —
Od kad vi toliko izlazite, ljudi? I odakle?

 

U kući partijanja, lakog biznisa, provoda, klabinga, eventova gde se služi sve fensi vam je žurka. Bukvalno možete da odete na događaj i sto posto nešto važno se događa na događaju, što će posle uticati na još 4 polja vaših života. Mnogo se dobro zezate ovog meseca, puno novih konekcija. Možete i retro, da se učlanite u klub ljubitelja nečega, starih zanata, što da ne! Malo da vas uzemlji od lažnih odnosa na koktelima. To je kuća naših želja i maštanja, možda malo previše budete ludovali, a previše hedonizma vodi u anhedoniju, nemogućnost da uživamo. Bolje onda ostvarujte kontakte na tim događajima i radite nešto, započinjite nove projekte. Upoznaćete prave ljude, prijatelje preko prijatelja, možda se ponovo povezati sa starijiim članom porodice. Savet: šta god da radite, bitno je da razdvojite dobro od lošeg. Na otrovne ljude bićete vrlo izbirljivi, a ko danas nije toksičan. Tražite bonus, gde ima smisla: na poslu, u braku ili u vezi, da vam izmasiraju noge, slobodno kolegu zamolite nešto da vam pomogne ako primetite da vam ne ide, niste dovoljno obučeni za program, a kolega njim vlada? Ljudi na top pozicijama: odmah učite novu veštinu za posao, ne ljulja se fotelja, nego se traži novi nivo usavršavanja jer nas sve radi energija Device. Ne zanosite se mnogo što će biti žurki, morate za sebe nešto u samoći, najbolji ste u tome. Ako ste imali težak mesec u vezi, sa kolegama ili rođacima, to garant odlazi. Na vašu samoproklamovanu dužnost da ispravljate krive Drine dolazi velika brana. Kao Sade pevačica, recite sebi: I have already paid for all my future sins. Svi vas stalno optužuju da ste toksični, ali sada je zasigurno nešto otrovno u drugima što treba da se čisti na vaš dubinski način. Spori Saturn konaćno kreće direktno i otvara teme strahova: dozvoljava da kažete šta osećate, da se nešto teško prevali preko jezika. Praktični saveti vam dolaze na sto, samo treba da istražite, isto od prijatelja čije ste poverenje sigurno već dobro ispitali. Ako ste bežali od kritike sad trčite da je čujete, jer je baš tu rešenje. Da, recimo, neke grupne aktivnosti gde niste jedini na svetu su bingo, pa ako idete na individualnu psihoterapiju, krenite na grupnu da testirate koliko nešto “radi” kad su drugi tu ili ako ste jogi probajte akro jogu recimo, sa više kontakta. Jednostavno, probajte sve hiper-individualne aktivnosti da zamenite grupnim bas na jedan mesec. Ako ste šef, sedite sa zaposlenima i radite to isto što i oni, a ako ste na izvršnoj funkciji pokrenite tim da radi bolje. Korporativni pojam “timski rad” zvuči bezlično, ali bi bilo dobro da pokažete neku solidarnost i zavolite kolektiv. Svi živimo u iluziji da nismo deo nečega, hajde malo da budemo, posebno vi. Manično možete da osećate potrebu da vežbate, stičete pare, ali manija uvek vodi u depru, a finansijska depresija vam nije potrebna. Ovog meseca imate karmičko čašćavanje dobicima koje vi sami birate, ali morate da se polomite oko toga. Ni kod karme nema džabe.

 

BURO. mesečni horoskop za septembar (фото 9)

STRELAC —
Menjate foundation, a ne puder

 

Sve je u kućama koje su doslovno temelj života: vaše telo, dom, odnosi i karijera. Od vas se zahteva akcija, posebno u poslu jer su u njemu borbeni Mars i egocentrično Sunce, dva najaktivnija dela vašeg Ja. Jedno pokazuje koliko se cimamo da bi se nešto desilo, a drugo na koji način pristupamo tome. Koje god planove da imate, idete za njima kao gazele. Nema šanse da ne potkačite neku temu autoriteta, oca ili šefa i da u njoj nešto ne promenite. Vaša javna slika će biti dosta izraženija. Bićete usko povezani sa ljudima koji imaju autoritet, koji su kredibilni, da kažem “imena”. Ne zaluđujte se titulama, nego iskoristite autoritet da biste od njega nešto naučili, nema straha. Prijavljujte se za posao ako ga nemate ili menjajte ako ne valja, jer će baš te figure koji su eksperti i specijalisti naći rešenje za vas. Ovog meseca energija Device je aktivna i to su baš ljudi koji znaju sve stručnjački, u detalj. Sa njima je potrebno da se susretnete i na vama je da smislite kako. Za početak napravite neki poslovni plan ili strategiju, unapredite portfolio i to je to. Zanimljivo je što Devica i ta kuća karijere imaju ogromnu sličnost: traži se struktura. Menjanje stvari iz korena, temelja, tražite nov način da promenite organizaciju života. Predlažem druženje sa štreberima koji imaju puno informacija o onome što vas zanima, a takođe treba porazmisliti na čemu se odnosi temelje? Aktivna je kuća onoga kako su nas hranili kao bebe i kako sada mi donosimo pare na sto. Jasno vam je da možemo da menjamo i stvari koje su zapekle i iz perioda kad smo bili u kolevkama? Devica vlada organima za varenje, pa je nutritivno ispred gušta koji volite. Sve što ima veze sa promenom ishrane, prihodima, sada treba uvažiti. Sada se dešava jedan redak događaj na nebu koji donosi nove mudrosti u vaš sistem, ali fora je što možete da ih upotrebite vrlo aktivno: radom na telu, ličnosti ili karijeri. Novi sport, psihoterapija ili kurs za digitalno novinarstvo ili analognu fotografiju? Neko bi možda želeo da kupi nešto što prodajete: izdajete stan, razvijate brend, imate ideju koju ne znate kako da prodate. Nema izgovora jer ćete ionako biti nemirni povodom toga, samo šaljite svima ili napravite dobru strategiju oglašavanja, povežite se sa kolegama koji mogu da vam pomognu. Kako je aktivan mesec, biće vam potrebno i mnogo odmora. Vreme kod kuće služi samo odmoru u septembru, ne donosite posao ni po koju cenu. Rekao bih da je vama najveća ladovina ovog mesec, ali ako se menjaju struktura i organizacija života, valja se pripremiti na to sa mnogo sna i odmora.

 

BURO. mesečni horoskop za septembar (фото 10)

JARAC —
Toliko pomešanih stvari da ćete sami bolje objasniti, ja ne znam

 

Prve dve nedelje mogu da budu bremenite, teške, suve. Nešto da vas tera da se povlačite, ali konačno izvlači ono što ste zatrpavali. Bili ste malo u spidu oko nečega, patern se ponavljao manijački, a sada u slojevima imamo pokret ka napred, sa poslom, ciljevima a još plus osećanje neke opstipacije mozga prolazi. U smislu, ako ste dugo bilo šta dovodili do perfekcije, sami znate da to ne postoji, ali sada prelazi u akciju pa se ispostavlja kao dobro. Novi pogled na svet kroz mudri Jupiter, novi hobiji, partneri kako u poslu tako i u ljubavi, odnosi sa porodicom. Sve su vam sad odjednom teme. Međutim, muke u vezi događanja ili trauma iz vaše prošlosti precrtavaju se kao aktuelna tema. Sve što ste tripovali da jeste kao ljudi ili kao zvanja, sada ćete shvatiti: “Ma daj ja sam samo čovek, opusti(h) se”. Dešava se u kući tela i mišljenja, znači ili menjate kožu ili emociju. Prestaje da vam bude stalo, jednostavno. Pazite, neće se desiti sve u septembru nego u oktobru, ali sada provaljujete da prolaze stare šeme. Šta je tu top? Što vam pomaže najpurgativniji znak, Devica, gde će biti planete koje će vam uticati na usavršavanje posla, praktičnost, dobru detaljnost, ali i viša znanja, deblje knjige, duža putovanja sa ljudima koji su iz drugih kultura. Biće vam potreban savet i morate da ga tražite pošto ne znate da živite u nekoj zabludi. Braća ili sestre, komšije mogu nešto da vas lažu ili vam daju netačan info ili bilo ko vezan za svakodnevnu komunikaciju. Ne proveravajte validnost toga, neće slagati za lovu, ali mnogo nejasnoća stoji u kući svakodnevne komunikacije. Kad god se nešto začudite, tipa: “Šta mi napriča”, posebno ako se odnosi na duhovno, smrt ili tranformaciju, u pravu ste. Taj neko se mnogo tripuje. Lupam, ako neko priča o šamanima ili želi da putuje preko, vi samo: “Da, da, važi”. Hoću reći, može neki duhovni učitelj ili guru da vas zezne i zato proverite gde putujete, šta izučavate, i da li vas neko laže na liniji svakodnevne komunikacije ili komunikacije sa uzvišenim. Ništa dramatično, samo oprez, a vi sa granicama nemate problema. Ljubav se nalazi na putovanju, seminarima, ritritovima, inostranstvu

 

BURO. mesečni horoskop za septembar (фото 11)

VODOLIJA —
Purgatorijum osećanja ili tranformativni seks

 

Ribe i Vi ste iz iste utrobe, ali vama je saznanje spolja, a njima unutra. E, ovog meseca ćete se osećati vrlo snoliko i čudnjikavo, kao one. Tema je “Kosmos u meni”, širenja vizije i dopuštanja da maštarenjem napravite neku novu utopiju od realnosti. Stvarno sanjarite jer vam se traži da razmišljate bezgranično, kao deca, što je odlično za pravljenje novih planova. Idete na unutra više nego ka spolja, nemojte da se uplašite. Osećaj smisla vam se nalazi u kući prihoda, ali i veština. Zato se razmaštajte za sve pare i smislite od čega biste mogli da napravite makar mali novac. To se ne propušta. Gužva je u kući transformacije, izlaze tajne, novi dejtovi koje krijete ili se pojavljuju ni otkud. Vrlo emocionalna kuća, unutra je preporo, ali morate malo kroz strah. Mars ovde želi da prekine sa lošim navikama, prestane da radi nešto što ste krili od sebe ili niste želeli da obelodanite? Ovo je kuća autovanja, izvezite iz nje sve što vam daje septembar. Ako je tajna afera, ok je, ako je nešto što želite da krijete od javnosti, ok je, ali bar sebi priznajte, i to je autovanje. Želećete promenu kao adolescenti, ali lagano. To je polje psihoterapije, koja nikad nije loša ideja ako ne znate šta biste tajili a šta obelodanjivali. Poslednje dve nedelje septembra možete na daleki ili iznenadno putovanje put Istoka recimo ili pak na poslovni put. U avionu ili vozu možete da upoznate nekoga “Pre zalaska sunca”, ispričate se sa strancima i promenite perspektivu. Mučno je kad autujete tajne da ostanete tu gde jeste, savim je fino da posle toga dođe putovanje da to sve oslobodi i utemelji. Ukratko, iz transformacije prelazite u slobodu, a mislim da to podrazumeva i neki drugi grad, selo, plažu ili jezik. Mesec je skroz za svesni seks, da ne kažem i tantru, za onaj od kog se osećate živo i u kontaktu, ne neki destruktivni, mračni seks. Intimnost, otvaranje, dozvola na nesavršenost, sve što ima asocijaciju sa dubokim povezivanjem. Tu je i energija Device koja je naizgled savršena, ali ona vas ne uči tome, nego temeljnosti u promeni, kapirate? Da izorganizujete promenu u nečemu neopipljivom i nepredvidivom kao što je odnos. Dešavanja su sva u kući transformacije, a takav seks skoro nikad nemamo sa ljudima sa kojim nemamo bliskost, zato je važno da nju osetimo. U njoj su i traume i nesvesne teme, sve ono što nas sprečava da rastemo. Ako je bolno, neće boleti ukoliko pristanete na intimnost. Odgovori kopne iz nesvesnog, a tu je sva kreativnost. Iako ste vizionari, nema, Vodolije, kreativnosti bez upoznavanja sa nesvesnim, a ovog meseca vam pruža ruku. Dozvolite sebi i iracionalnost, i ona je deo čoveka

 

BURO. mesečni horoskop za septembar (фото 12)

RIBE —
Potrebna vam je vidljivost i pravo da budete viđeni

 

Hvala nebesima pa ovog meseca ne boravite zaglavljeni u akvarijumu u kom se pitate kako sa sobom, već je skoro sve u kući odnosa, braka i svega što ima ugovor: posla sa punom prijavljenom platom, potpisivanja. Umesto dubljeg povezivanja sa sobom, idete u neki odnos, ne znam koji. Klijenti, partneri u poslu, auditorijum na društvenim mrežama, razvoj biznisa, održavanje seminara ili samopromocija su skroz super, kad imate šta svoje da promovišete. Kolaboracije, saradnje, kako god ih zvali pucaju od mogućnosti, pa ako imate ideju koja ne može sama da se razvije, pišite fondacijama ili ljudima koji dele vaš entuzijazam. Sve što dolazi od drugih je dragoceno: slušajte šta vam drugi govore, heartstormujte ali ne mojte previše k srcu sa kritikom drugih, već naučite da slušate šta stvarno ne valja van vaše emocionalne investiranosti. Sve ovo se dešava u polju Device pa će biti uključena i samokritičnost, gde ste najgore od sve dece, ali i kritika drugih. Odlučite se, je l ćete se ostrviti na sebe ili na druge? Nemojte nijedno, bolje put ostrva i promišljanja toga šta stvarno nije ok. Kolko ste ponosne što ste duboke, sad sve to praktično i dokažite radom na sebi. Stop priči i počnite da se pokazujete. I kad ste loše i kad ste dobro. Sjajno je sve ovo da biste naučili da se na telefon javlja i kad vam to ne prija, da se prihvata novo, da kroz tuđe opažanje vas možete zapravo rasti. Baš vam treba praksa, posao, rad, fokus na detalj, kao Device. Tu je neko ko ima silu da vas pogura ako vam je potreban agent. Dobro prepoznajte: da li se previše žalite na druge ili se zaista rađa kritički odnos prema odnosima? Dobro bi bilo da ishod bude slaganje. Bukvalno, imam ideju: više se slažite sa time što značajni drugi govore, jer je možda u starim ljudima nova perspektiva, a možda i u novim sa kojima treba da poradite na ljubaznosti i poverenju. Pravilo se zove: no complaining. Ako vi ili neko u vašem okruženju aktivno učestvuje u organizaciji nekog događaja, tipa: organizujete radionicu o komunikaciji u advertajzing firmi, kurs nadogradnje kose ako ste frizeri ili, lupam, promocije knjige ako ste samizdati, obavezno se angažujte oko nečega što traži dodatnu inicijativu, jer tako unapređujete svoj poslovni imidž na taj način. Stajete iza nečeg novog i snažnijeg. Još luđe je što su aktivne i kuća reputacije, statusa i karijere, kao i ona do nje koja govori o odnosima sa kolegama. Dakle, gurajte posao ili ludo kamenje kako znate i umete. Kolege zovite kući, zbližite se malo. Ako nešto od ovoga tako uradite, Saturn vam pomaže jer konačno odobrava da se stvari dese malo brže. Kolega ili prijatelj mogu biti u nevolji, a vi možete biti deo tog razrešenja, baš sredinom septembra ili pak odlučujete da završite sa nekim prijateljstvom jer je bilo skroz nenormalno. Granice su vam često problem, a ovog meseca srce treba da bude potpuno otvoreno. Zato pažljivo u socijalizaciju ali isto tako i hrabro kud odaberete.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar