Pretraga

I spavaća soba zaslužuje makeover! „Obucite“ krevet u skladu sa vašim stilom

I spavaća soba zaslužuje makeover! „Obucite“ krevet u skladu sa vašim stilom

Tekst: BURO.

Mislimo da će te se svi složiti sa nama kada kažemo da je jedno od najlepših mesta na svetu – krevet! Topao, udoban i ušuškan. I čak kada putujemo i spavamo na najboljim hotelskim dušecima i u egipatskom pamuku finog tkanja negde u dubini mozga sanjarimo o onom trenutku kad ćemo se ponovo sklupčati u svom krevetu (bez obzira što je dušek možda pretvrd, a jastuci premali). Sve to se podiže na novi nivo kada se ozbiljno pozabavite dodatnim ulepšavanjem. Okej, ne morate za sada investirati u novi dušek (iako znate da vam to može doneti razne benefite), ali igranje sa posteljinom je uvek super opcija da od svog kreveta učiniti najprivlačnije mesto ikada.

Super ideja jeste da proverite šta nude manji održivi brendovi (Tekla, Crisp Sheets, Midnatt, Alva...), koji su dovoljno brzi da prate trendove kada su materijali u pitanju, ali i trendove u dizajn svetu. Ako je verovati istraživanjima, čovek u toku života provede oko 24 godine u krevetu, verujemo da vam nije potrebna bolja motivacija za nedeljni online shopping. Iako se trendovi kada je u pitanju posteljina menjaju sporo, ipak oni postoje i zabavno je pratiti kako se zapravo uklapaju sa širom slikom, odnosno komplementarni su sa trendovima u svetu dizajna enterijera. Trenutno vladaju pastelne boje, najčešće se radi o lanenoj i pamučnoj posteljini, od printova pobeđuje sitan karo print, a često su tu i karneri na jastučnicama. Izaberite vaš stil i uživajte u lenjim vikend epizodama pod pokrivačem.

Klasika sa pomakom

Ukoliko volite jednostavne stvari koje su prošle test vremena, sigurno želite svedenu situaciju i kada je spavaća soba u pitanju. Mirišljava, zategnuta posteljina je vaša fantazija? Predlažemo da ove sezone promenite očekivanu belu boju, nekom od nežnih pastelnih varijanti, efekat je sličan, ali malo boje će vam popraviti svako jutro. Bonus poene odnosi i činjenica da ukoliko se odlučite za tople nijanse, spavaća soba će vam delovati osunčano čak i tokom tmurnih dana. Sjajan trik!

Ženstvenost kao imperativ

I spavaća soba zaslužuje makeover! „Obucite“ krevet u skladu sa vašim stilom (фото 5)
@KATIE_JACQUES_FASHION

Ako negujete odevni stil koji se vrti oko ženstvenih komada, a haljina vam je goto svakodnevni izbor zašto delić toga ne biste uneli u svoju spavaću sobu? Ukoliko je veš stil autentičan bez kompromisa, onda nema smisla da imate posteljinu kao i svi drugi, zar ne? Srećom sada je lako „obući“ krevet u razigranom stilu. Sitni karo uzorak, nalik na stolnjake za piknik, karneri, jarke boje, sve je dostupno. Na vama je samo da složite kombinaciju koja vas raduje.

Mix & Match

Ako ste između onih koji naginju ka klasici i onih koji imaju želju da apsolutno personalizuju svoju posteljinu, onda je za vas idealno rešenje da sami slažete kombinaciju koja oslikava vaš duh. Kupite odvojeno jastučnice, čaršav i navlaku sa posteljinu. Vodite računa da se radi ili o slaganju ton na ton, ili o uklapanju komplementarnih boja i dobićete harmonične kombinacije koje pozivaju na odmor. Najbolje od svega? Više nećete morati da pazite šta vam je na pranju, a šta ne, dovoljno je da uklopite elemente koji su čisti. A kako ste vodili računa u šopingu, svaki deo posteljine uklapaće se uz ostale. Praktično i prelepo u isto vreme.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor