Pretraga

Minijaturan svet Charlotte Sagory

Minijaturan svet Charlotte Sagory

Tekst: BURO.


Zamislite da imate priliku da izmislite ceo jedan novi svet?
Da ste zaduženi za boje, teksture, koncept, oblike... Tako nekako izgleda svaki radni dan Charlotte Sagory dizajnerke papira... Zapravo umetnice?
Njeno zanimanje je teško precizno definisati, ali ono u šta smo sigurni jeste da će vas njene ljupke kreacije oduševiti.Charlotte Sagolri

Charlotte je završila Fakultet primenjenih umetnosti i specijalizovala se za modni dizajn, a put karijere vodio ju je kroz redakcije print magazina sve do tima francuske blogerke i dizajnerke Lise Gachet koja stoji iza kompanije Make My Lemonade.
Na samom početku Charlotte i Lisa zajedno su radile na najrazličitijim DIY projektima koje su zatim delile sa online zajednicom, jedan dan bi radile na pravljenju pinjate, dok bi sledećeg sedele i vredno radile na komplikovanom vezu. Počele su stvaranje objekata od papira i Sagory je doživela svoj životni "a-ha" momenat! Nekoliko meseci kasnije već je samouvereno izrađivala skulpture od papira i najluđe pinjate za klijente sajta, a u novembru 2017. godine odvažila se da napusti Make my Lemonade i postane slobodni umetnik.Charlotte Sagolri

U međuvremenu je postala toliko vešta u toj tehnici da je počela da stvara minijaturne papirne gradove, mala remek-dela koja oduševljavaju detaljima.
Ako se pitate kako izgled proces nastajanja jedne ovakve skulpturice, on počinje tako što Charlotte u Illustratoru crta vektore, koji kad se odštampaju, iseckaju i spoje lepkom, postaju 3D objekti. Iako nama laicima ovo deluje kao najkomplikovaniji deo posla, ona tvrdi da je to zapravo biranje palete boja, budući da je kolorit ono što je za nju najznačajnije u svakom projektu.
Do sada je radila za nekoliko velikih brendova među kojima se ističu: L'Occitane, Sephora, Baileys, Tiffany and Co, Levi's, Nina Ricci, Labello...Charlotte Sagolri

Ako vas skrolovanje kroz njen Instagram profil inspiriše da se oprobate u nečemu sličnom, dobre vesti su da je Charlotte u saradnji sa kompanijom Eno Studio dizajnirala "Pik Pik". Radi se o papirnim modelima kakutsa u pastelnim nijansama. Pošto odaberete model, preostaje vam da sami sastavite svoj kaktus i da mu zatim pronađete adekvatno mesto u kući.
Ko zna možda kroz tu DIY igru otkrijete novi poziv?Charlotte Sagolri

Ostavite komentar