Pretraga

Mahnuli smo julu, ali leto još nije gotovo! Otkrivamo vam najlepše plaže širom Evrope

Mahnuli smo julu, ali leto još nije gotovo! Otkrivamo vam najlepše plaže širom Evrope

Tekst: BURO.

Leto nam curi, znamo. Ali, pravimo se da traje zauvek. (Ne prekidajte nas!) I dalje istražujemo neotkrivene dragulje sa obale, čekiramo novootvorene hotele, razmišljamo gde bismo još mogli da skoknemo - ako ništa drugo, makar kao kratki vikend beg. Sa druge strane, tek smo na prvoj nedelji poslednjeg letnjeg meseca i ako mozak naštelujemo tako da za nijansu uspori, realno je da tu ima još mnogo prostora za neostvarene planove i neke nove destinacije. Mi smo uvek za slanu varijantu, zato vam predstavljamo najlepše plaže širom Evrope, bilo da tek planirate ili razmišljate da reprizirate odmor.

Elafonisi - Krit

Mahnuli smo julu, ali leto još nije gotovo! Otkrivamo vam najlepše plaže širom Evrope (фото 1)

Pastelno roze plaža koja se ljubi sa tirkiznim morem? I mi smo mislili da je moguće samo ukoliko se provuče kroz filtere, ali ova plaža na Kritu zaista izgleda kao da je ispala iz najluđih letnjih snova. Stoga, ne iznenađuje podatak da se našla na listi top 5 najlepših plaža Evrope na godišnjem izboru Trip Advisor-a za 2018. godinu. Ova plaža se nalazi na krajnjem jugozapadu ostrva, tačnije na 75 kilometara od Hanje i do nje možete stići autobusom, kolima ili brodom. 

Zlatni Rat - Brač

Mahnuli smo julu, ali leto još nije gotovo! Otkrivamo vam najlepše plaže širom Evrope (фото 2)

Zlatni rat možda znate i kao Zlatni rt ili Zlatni rog, ali možda vam je manje poznato da se ova plaža tretira kao geomorfološki spomenik. Zlatni rat je okružen kristalno čistim morem koje pleše između tirkizno do tamnoplave i omeđen decenijama starim borovima. Nalazi se na oko 2 kilometra zapadno od lučkog grada Bola na južnoj obali hrvatskog ostrva Brač i reč je o jednoj od najlepših plaža čitavog Mediterana. Nemali broj puta je završila u nezaobilaznim letnjim preporukama eminentnih časopisa poput New York Times-a, prevashodno zahvaljujući svom neobičnom obliku. 

Egremni - Lefkada

Mahnuli smo julu, ali leto još nije gotovo! Otkrivamo vam najlepše plaže širom Evrope (фото 3)

Peščana plaža i najsavršenija nijansa tirkizno plave, to je ukratko Egremni. Predlažemo da pođete duž plaže do samog kraja, jer su mir i tišina tu zagarantovani. Imajte na umu da vas do plaže deli 350 stepenika, ali verujte nam na reč kada vam kažemo da će se svaki pređeni korak isplatiti - Egremni je Stairway to Heaven. Jedna od najlepših plaža u celoj Grčkoj, od glavnog grada, Lefkasa, udaljena je oko 40km.

Calla Macarella - Menorka

Mahnuli smo julu, ali leto još nije gotovo! Otkrivamo vam najlepše plaže širom Evrope (фото 4)

Calla Macarella je nesumnjivo jedna od najlepših plaža na Menorci. Elementi tirkizne vode, belog peska i zelenila koje je okružuju ovu plažu u konačnom zbiru čine must visit destinacijom. Dodatni začin su podvodne pećine i prelepa planinarska ruta do plaže koja je atrakcija za sebe. Iako je zabačena, Calla Macarella zna da bude dupke puna, zato predlažemo da početkom jeseni, kada se atmosfera spušta na niži ritam, zaputite pravac na Menorku za poslednje parče leta i ovaj dragulj sebično sačuvate samo za sebe.

Nugal - Makarska

Mahnuli smo julu, ali leto još nije gotovo! Otkrivamo vam najlepše plaže širom Evrope (фото 5)

Prečica do eskapizma? Nugal plaža. Smeštena u Makarskoj rivijeri i prvobitno omiljeni kutak nudistima, ova plaža je u međuvremenu postala Instagram senzacija. Pa, ako vas put nanese na jug Hrvatske, nemojte zaobići ovu uvalu. Jedini izbor koji treba da napravite jeste da li ćete do nje stići brodom ili peške. U svakom slučaju, zagrljena stenama i borovom šumom, čeka vas jedna od najlepših plaža Jadrana.

Praia de Marinha - Portugal

Mahnuli smo julu, ali leto još nije gotovo! Otkrivamo vam najlepše plaže širom Evrope (фото 6)

Praia de Marinha je jedna od najlepših plaža u celoj Evropi, a dobar deo svoje popularnosti duguje neobičnim liticama koje je okružuju. Od druge nezaobilazne atrakcije, pećine Benagil, udaljena je samo deset minuta. Iako je ova plaža popularna i među lokalcima i turistima, uglavnom nije velika gužva. Pre nego što krenete stepeništem do plaže, uzmite trenutak da udahnete ovu lepotu.

PLAGE DE LA COURTADE - Porquerolles 

Mahnuli smo julu, ali leto još nije gotovo! Otkrivamo vam najlepše plaže širom Evrope (фото 7)

Ostrvo Porquerolles smešteno je na Azurnoj obali i predstavlja retko utočište mira sačuvano od klasičnog turizma. Automobili su ovde zabranjeni, dakle zen je zagarantovan. Kratka desetominutna vožnje brodom i hop, stižete na ovo šarmantno ostrvo u obliku polumeseca. Uska i šljunkovita, Plage de la Courtade, okružena je drvećem eukaliptusa i pokloniće vam celodnevni zen.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor