Pretraga

Razmišljamo o letovanju u regionu, ove tri kuće u Hrvatskoj su visoko na našoj listi

Razmišljamo o letovanju u regionu, ove tri kuće u Hrvatskoj su visoko na našoj listi

Tekst: BURO.

Ko je odustao? Mi od putovanja – nikada! Zato nam je danas u fokusu susedna Hrvatska, pronašli smo tri kuće koje mogu zadovoljiti zahteve i najrazmaženijih u zavisnosti šta želite. Sezona je drugačija, drugačija su pravila, ali želje su nam iste kao i uvek. Komad mira, puno sunca i lenjo prevrtanje sa boka na leđa. Konstantno zaboravljamo, ali zaista je vreme za letnju pauzu. Sada, više nego ikada smo zaslužili da se počastimo sa najmanje nedelju dana odmora.

Ako želite nešto drugačije

Vila Bifora

Razmišljamo o letovanju u regionu, ove tri kuće u Hrvatskoj su visoko na našoj listi (фото 1)

Ukoliko je vaš cilj da sam smeštaj ima priču sa kojom ćete otvoriti prepričavanje odmora prijateljima po povratku, imamo za vas idealnu lokaciju. Vila Bifora u opštini Selca na Braču je kuća koja je u XIX veku služila za život posluge iz susednog dvorca Didolić, a pre dve godine dva brata su sproveli opsežno renoviranje. Toni i Marijan su imali viziju da građevinu prilagode modernom životu, ali bez prevelikog narušavanja unutrašnjosti. Sredili su zemljani pod, a zadržali originalne zidove i sada je enterijer neobičan spoj starog i novog, a većina nameštaja je izrađena namenski za ovaj projekat. Napolju su dodali mali provougaoni bazen koji su namerno ostavili samo u betonu, kako bi boja vode delovala prirodnije, slično nijansi morskog plićaka. Na spoljne zidove dodali su ambijentalnu rasvetu i to je to. Mesto za opušteni odmor je stvoreno.

Razmišljamo o letovanju u regionu, ove tri kuće u Hrvatskoj su visoko na našoj listi (фото 2)
Razmišljamo o letovanju u regionu, ove tri kuće u Hrvatskoj su visoko na našoj listi (фото 3)

Ako želite da se izolujete

Vile Lukovo

Razmišljamo o letovanju u regionu, ove tri kuće u Hrvatskoj su visoko na našoj listi (фото 4)

U ovoj situaciji vas potpuno razumemo i spremno ulažemo savršen odgovor: Vile Lukovo. Radi se o sasvim posebnom mestu, a za moderan dizajn je bio zadužen biro Proarh. Oni su na usamljenom mestu kod Karlobaga (na manje od 3 sata vožnje od Zagreba) stvorili oazu usred kamenja koju čine tri vile: Rock, Salt i Sea. Svaka od njih ima sopstveni bazen i direktan pogled na more i susedni Pag, a kao bonus ispod vila se nalazi i mala privatna plaža. Svaka vila ima oko 150 kvadrata i maksimalni kapacitet od 10 osoba. Pored brižljivo uređenog enterijera tu su i dizajn celine napolju za uživanje na svežem vazduhu, jer posle ovakvog proleća, u kući samo želimo da prespavamo.

Razmišljamo o letovanju u regionu, ove tri kuće u Hrvatskoj su visoko na našoj listi (фото 5)
Razmišljamo o letovanju u regionu, ove tri kuće u Hrvatskoj su visoko na našoj listi (фото 6)

Ako želite nešto moderno

Villa Maris

Razmišljamo o letovanju u regionu, ove tri kuće u Hrvatskoj su visoko na našoj listi (фото 7)

Želite da odmor provedete u kući koja izgleda kao kulise nekog dobrog filma? Nije problem, proverite šta nudi Villa Maris u Šibeniku. Radi se o imanju od preko 1.000 kvadrata na kome se nalazi kuća koja zauzima 175 kvadrata, dok je ostatak iskorišćen za uređeno dvorište i bazen sa velikim delom za sunčanje. Sama kuća je dizajnirana u modernom stilu, vrlo minimalistički, a najbolji deo je ogroman stakleni zid orijentisan ka bazenu čime se briše granica između enterijera i eksterijera. U tom delu smešteni su glamurozno opremljen dnevni boravak, trpezarija i velika kuhinja u nastavku. Kada letujete na ovakvom mestu lako vam se može desiti da odaberete svoj najbolji kaftan uzmete piće u ruke i pomislite da ste postali glavna junakinja Netflix serijala. Javite nam šta će se desiti u sledećoj epizodi!

Razmišljamo o letovanju u regionu, ove tri kuće u Hrvatskoj su visoko na našoj listi (фото 8)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor