Pretraga

Obucite se kao supermodeli iz Vogue editorijala iz 80-ih i 90-ih

Obucite se kao supermodeli iz Vogue editorijala iz 80-ih i 90-ih

Tekst: BURO.


Moda se uvek vraća, a pritom je poseban naglasak na komadima koji su nosivi i večni, onim koje će žene uvek kupovati bez obzira šta nam govore trendovi. Ako pogledate sve kolekcije, videćete da u stvari nema puno filozofije i da svi uvek imaju zlatne stubove ženske garderobe – pletivo, košulje, odela, pantalone, dobre cipele i torbe. Trendovski komadi su tu da dopune, a sve ostalo je investicija koja ne poznaje sezonu. Kako bismo vam to dokazali, uzeli smo četiri fotografije iz starih editorijala magazina Vogue koji su snimljeni 80-ih i 90-ih godina, a koje krase dva supermodela Cindy Crawford i Linda Evangelista. I danas se možete obući u iste ove kombinacije a da ne izgledate čudno. Štaviše, bićete 100% u trendu jer ovo su lookovi koji vladaju ponudom svih prodavnica garderobe. Pogledajte u nastavku i procenite sami.

Obucite se kao supermodeli iz Vogue editorijala iz 80-ih i 90-ih (фото 1)

Linda

Ovaj editorial je snimljen kasnih 80-ih godina pod fotografskom palicom Petera Lindbergha i pravi je prikaz stila šik Njujorčanke u tog vremena. Ovo je ujedno i idealan spoj ležernosti i minimalizma koji danas svi rado nosimo. Oversized pletena rolka u kombinaciji sa crnim helankama i čizmicama sa mini potpeticom? U gradu danas možete videti bezbroj žena obučenih u ovu kombinaciju što samo dokazuje koliko se moda vraća i koliko su neke stvari večne. Obično one najjednostavnije.

Obucite se kao supermodeli iz Vogue editorijala iz 80-ih i 90-ih (фото 4)
ZARA
Obucite se kao supermodeli iz Vogue editorijala iz 80-ih i 90-ih (фото 6)

Linda

Oversized blejzer u kombinaciji s crnim helankama i tankom crnom rolkom? Govorimo o standardnoj uniformi većine modernih djevojaka (helanke naravno ne moraju biti helanke, već mogu biti i uske pantalone). Uz njih nabacite čizmice od crne kože i štepanu kožnu torbu. Takva koža se nosila i 80-ih, što se jasno vidi iz ovog primera. U editorijalu se pojavljuje luksuzna bowling torba, a u high street verziji danas možete pronaći bezbroj ceger modela po pristupačnoj cijeni. Poslužiće u svakom slučaju odlično.

Obucite se kao supermodeli iz Vogue editorijala iz 80-ih i 90-ih (фото 7)
RESERVED
Obucite se kao supermodeli iz Vogue editorijala iz 80-ih i 90-ih (фото 12)

Cindy

Još jedan večni klasik, danas moderniji nego ikad. Zamislite da Cindy na ovoj fotografiji ima patike i lako je možete smestiti u fotografiju svake devojke koju viđate na Instagramu ili u šetnji gradom. Crno odelo u kombinaciji sa najobičnijom pamučnom majicom uvek će biti šik, a ako ga uparite sa mokasinama (možda ipak za proleće?), imate dobitnu kombinaciju za posao, odlazak na kafu ili ručak.

Obucite se kao supermodeli iz Vogue editorijala iz 80-ih i 90-ih (фото 16)
H&M
Obucite se kao supermodeli iz Vogue editorijala iz 80-ih i 90-ih (фото 17)

Cindy

Ovaj look možemo nazvati „glam is not dead“ i pritom mislimo na kombinaciju satenske košulje i masivnog zlatnog nakita koji je opet „in“. Svaki high street brend u ponudi ima debele zlatne ogrlice s privescima i cele setove zlatnih pletenih narukvica. Pantalone visokog struka su takođe zaslužile svoju dominaciju ove sezone, a umesto klasičnog kaiša, poslužite se torbicom koja se nosi oko struka za jednak efekt samo u savremenoj verziji.

Obucite se kao supermodeli iz Vogue editorijala iz 80-ih i 90-ih (фото 18)
MANGO
Obucite se kao supermodeli iz Vogue editorijala iz 80-ih i 90-ih (фото 21)
ZARA
Obucite se kao supermodeli iz Vogue editorijala iz 80-ih i 90-ih (фото 22)
H&M
Obucite se kao supermodeli iz Vogue editorijala iz 80-ih i 90-ih (фото 23)
ZARA
Obucite se kao supermodeli iz Vogue editorijala iz 80-ih i 90-ih (фото 24)
MANGO

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar