Pretraga

Obucite se kao princeza Diana: danas ponovo možete kupiti odeću koju je ona nosila

Obucite se kao princeza Diana: danas ponovo možete kupiti odeću koju je ona nosila

Tekst: Manda Javorina


Danas je to zaista i moguće! Lady Diana je jedna od onih retkih ikona pop kulture koju pominju i vole svi, od 7 do 77 godina - ok, možda sam malo preterala sa ovih 7 ali na nju se pozivaju čak i TikTokeri, a dozvolićete da to i nije tako daleko od godišta koje sam pomenula. Kolektivna opsesija njenim životom, a još više njenim stilom, je praktično na nivou sportske discipline popularnije od fudbala, a zahvaljujući narednoj sezoni Netflixove serije "The Crown" uveliko prevazilazi naslove tipa "Kate Middleton ponovo se inspirisala haljinom/bojom/nakitom koji je nosila njena svekrva". Danas, kada su već i prvi kadrovi četvrte sezone isplivali što kao deo trejlera što kao fotke sa snimanja, planetarno smo se bacili na skidanje nekih od njenih omiljenih lookova.

Obucite se kao princeza Diana: danas ponovo možete kupiti odeću koju je ona nosila (фото 2)

PRINCEZA DIANA 1986.

Obucite se kao princeza Diana: danas ponovo možete kupiti odeću koju je ona nosila (фото 3)

PRINCEZA DIANA 1981.

Govorimo naravno o čitavoj plejadi midi-haljina na tufnice ali i onim momentima u kojima je Diana pokazivala koliko je svoja. Jedan od prvih koji se urezao u našu kolektivnu svest i koji se danas nalazi u muzeju Victoria & Albert u Londonu (i koji je stigao čak i do toga da inspiriše Harryja Stylesa) jeste crveni džemper sa ovčicama. Celim malim stadom belih i jednom crnom. Uz malu Petar Pan kragnu, crnu mašnu i bele farmerke ovo je jedno od njenih najpoznatijih izdanja (a džemper je nosila više puta). Upravo zato, brend koji ga je proizvodio Warm&Wonderful ponovo ga je pre neki dan pustio u prodaju u saradnji sa Rowing Blazers. Drugi pulover iz njene arhive, Gyles&Georges roze model sa natpisom "I'm a luxury" takođe je ponovo u prodaji na istom sajtu, a fotografija na kom Diana u njemu ljulja svoje sinove ponovo kruži netom zajedno sa komentarima ljudi koji su je poznavali.

Obucite se kao princeza Diana: danas ponovo možete kupiti odeću koju je ona nosila (фото 5)

PRINCEZA DIANA 1996.

Naravno da svi pamte crnu balsku haljinu spuštenih ramena u kojoj je u Beloj kući igrala sa Travoltom ili takođe crno izdanje koje je inspirisalo izraz "revenge dress" nakon što se razvela od princa Charlesa. Ipak, najfascinantnija Dianina izdanja bila su upravo ona koja su je pokazivala u manje formalnom izdanju. Dianina privlačnost je jednostavno sveobuhvatna: zato Haley Baldwin izgleda neverovatno dobro u svojim 1 na 1 kopiranim izdanjima kombinacija biciklističkih i dukseva ali i high glam brendovi kao što je Alessandra Rich izbacuju modele inspirisane stvarima koje je nosila, Ganni Petar Pan kragne samo su još jedan od stilova koje je princeza obožavala i u kojima smo je često viđali (a danas ih možete pronaći i u mnogim high street opcijama). 

Obucite se kao princeza Diana: danas ponovo možete kupiti odeću koju je ona nosila (фото 7)

PRINCEZA DIANA 1983.

Obucite se kao princeza Diana: danas ponovo možete kupiti odeću koju je ona nosila (фото 9)

ALESSANDRA RICH

Obucite se kao princeza Diana: danas ponovo možete kupiti odeću koju je ona nosila (фото 10)

PRINCEZA DIANA 1985.

Dakle, ako vam fali inspiracije što životne što modne, okrenite krug unazad i uljuljkajte se u neki od lookova koje je nosila Diana: garantovano će dobro izgledati ali će vas ovi modni izbori takođe i vratiti u neko jednostavnije vreme. Na raspolaganju vam stoji bezbroj opcija gde možete nabaviti ove stvari: od vintage šoping platformi, preko high street prodavnica i dizajnerskih komada, pa sve do originalnih modela koje je kupovala i ona sama, a koji su se evo opet pojavili u prodaji. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar