Haus of Gaga osvaja Las Vegas

    30.05.2019.
    RECOMMENDED
    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/COVER-GAGA-VEGAS.gif
     

    Pre nekoliko nedelja nekadašnja Lady Gaga nas je počastvovala svojim prisustvom na stepenicama Metropoliten muzeja. Pevačica je došla da odigra svoju ulogu jedne od domaćica na Met gala večeri ne u jednom, već četiri outfita, obučena jedan preko drugog. Poslednji je bio sublimirana ona Gaga koja nam prvo padne na pamet kada se pomene njeno ime: svetlucavi crni grudnjak, veš i mrežaste čarape, a cela instalacija postavljena na čizme sa nemoguće visokom platformom.

    Gagini outfiti zaslužni su za njenu popularnost isto koliko i njena muzika. Njena odeća je nekad često delila javno mnjenje, ponekad čistom strategijom senzacionalizma, a ona je na taj način (još jednom) dokazala da ikone pop kulture treba modu da shvataju ozbiljno, kao moćno oružje kojim se preispituju kulturološke i društvene norme. Njena desetogodišnja karijera se može podeliti po odeći i vizualima koju je nosila isto koliko i po zvuku.

     

     

    Za početak serije njenih nastupa u Vegasu u Park MGM hotelu, njeni najpoznatiji outfiti izvučeni su iz njene lične arhive i organizovani kao izložba u istom hotelu. Mini muzej Haus of Gaga otvoren je juče, 30.maja i trajaće do 8. novembra, a kustos je niko drugi do Nicola Formichetti, Gagin partner u (modnom) zločinu, stilista i dugogodišnji prijatelj. Dakle, ako ste ikada poželeli da vidite onu čuvenu haljinu od mesa, sada je pravi momenat za to iako je stara skoro deset godina i do sada pretvorena u nešto što liči na „suvu govedinu“. Posle neodređenog vremena u frižideru, njenim očuvanjem se pozabavilo Američko udruženje za taksidermiju da bi mogla da se čuva u Gaginoj kući u Los Anđelesu. Pored ove haljine-kostima, izložene su i desetine komada koje je pevačica nosila na sceni i u spotovima, perika i aksesoara koji su sad stalna postavka ovog mini-muzeja.

     

     

    Ovo je prvi put da je Gaga otvorila svoj arhiv na ovakav način. Nicola Formichetti izjavio je za magazin Paper da je ceo projekat za njih oboje veoma emotivan pošto predstavlja njihove živote: „(ova izložba) veoma me podseća na parfem – kao ono kad se setite nekog trenutka kroz miris. Pogledam neke od ovih stvari i pomislim, wow sećam se kad smo ovo radili. Gagi je teško da odabere omiljene kombinacije koje je nosila zato što voli da gleda napred.“ i dodaje “ Kad imate muzej, to kao da je neki kraj karijere, ali Gaga je tek na početku. Naravno, prošlo je deset godina od kada je počela ali toliko neverovatnih novih stvari spremamo samo za ovu i sledeću godinu… Ovo je način da se obožavaocima na neki način kaže hvala.“

    Saznaj više:
    Povezani članci: