Pretraga

Bašta ispred stana – letnja ljubav koja traje cele godine

Bašta ispred stana – letnja ljubav koja traje cele godine

Tekst: BURO.

U ove tropske dane sve što bismo poželeli je da se budimo negde na obali mora ili u planinskoj kolibi, okruženi zelenilom i mirisom borova. Međutim, dok maštamo o sledećem putovanju i ostatku leta na užarenom gradskom asfaltu, potreban nam je mir koji možemo naći u baštama.

Da, mislimo na one čarobne zelene oaze koje viđamo u pojedinim delovima grada ispred stanova u prizemlju. To su zapravo retki dragulji koje su vlasnici „skockali“ po svojoj meri i ljubomorno ih čuvaju, tako da ih nećete često videti na tržištu.

Evo zašto je dvorište ispred stana nešto o čemu sanjamo ovog leta i zašto mislimo da to nije samo „letnja ljubav“, slatka i prolazna, već uživanje za sve sezone.

Bašta ispred stana – letnja ljubav koja traje cele godine (фото 1)

 

Kvalitetno provedeno vreme u privatnoj oazi mira

 

 

„Toplo je, hajde da se ne zavlačimo unutra, idemo negde napolje“ – Verovatno ste hiljadu puta izgovorili ovu rečenicu, iako ste možda u tom trenutku čeznuli za privatnošću i mirom doma. Kada imate dvorište ispred stana, to znači da imate idealno mesto za druženje s prijateljima i kvalitetno vreme provedeno s porodicom i onda kada vam se nigde ne izlazi. Ovakve oaze čistog hedonizma, a najmodernije i najlepše su u stanovima u okviru Belgrade Waterfront-a, pružaju zaista neverovatan osećaj „odsečenosti“ od gradske gužve. Zamislite kako na takvom mestu s prijateljicama ispijate dobro rashlađeno vino i prepričavate im avanture s odmora. Ili kako se vaši mališani u iščekivanju odlaska na more, u bašti bezbrižno prskaju vodenim pištoljima. U takvom ambijentu celo leto je praktično jedan savršeni produženi odmor.

 

Bašta ispred stana – letnja ljubav koja traje cele godine (фото 2)

 

Dozvolite kreativnosti da se razmaše

 

 

Dom - to je zbir svih iskustava i doživljaja u jednom prostoru. I kada nismo u njemu, u glavi su nam slike tih iskustava. Estetski momenat je važan, jer igra ulogu u celokupnom mentalnom doživljaju nekog mesta. Ima li ičeg lepšeg nego kad nakon dugog i napornog dana u „betonskoj džungli“ pomislimo na povratak u svoj zeleni raj? Uživanje je još veće ako to vreme pod otvorenim nebom provodimo u ambijentu koji smo sami uredili, dajući mu lični dodir. Svi vi, skriveni talenti za dizajn, spremite se da ovde ispoljite dar i inspiraciju. Bašta ispred stana pravo je igralište za razigrane umove – pustite mašti na volju i dozvolite da impozantna baštenska garnitura od kovanog gvožđa zauzme centralnu ulogu i napravi snažan kontrast u smirenosti zelenila. Ili „zagrlite“ zelenilo koje vam pruža bašta uz nameštaj od ratana. Boravak u takvom ambijentu i pogled na pastelnu predstavu beogradskog neba govori samo jednu stvar – „na pravom ste mestu“.

 

Bašta ispred stana – letnja ljubav koja traje cele godine (фото 3)

 

Zen za užurbanu gradsku dušu

 

 

Životni kutak gradimo sa idejom da se u njemu potpuno opustimo i dosegnemo mir. To je mesto gde osluškujemo i negujemo svoje unutrašnje biće. Sudeći po istraživanjima, urbana bašta je pravo mesto da užurbana gradska duša postigne zen. Studije su pokazale da boravak u bašti ima blagotvoran uticaj na zdravlje i opšti osećaj blagostanja. Da ne govorimo o dodatnim koristima za organizam ukoliko parče zemlje i malo truda odvojite za svoj cvetni vrt. Ujedno možete biti ponosni i na lični doprinos borbi protiv globalnog zagrevanja i zagađenja – biljke apsorbuju ugljendioksid i buku, a u izvesnoj meri i zagađujuće čestice.

Vaše savršeno urbano „odmaralište“ potražite u neverovatnoj ponudi Belgrade Waterfront-a, na prestižnoj lokaciji pored reke koja ujedinjuje najbolje od starog i novog Beograda.

Registrujte se na www.belgradewaterfront.com i saznajte više o posebnoj ponudi stanova sa dvorištima, koji predstavljaju potpuno novi nivo urbanog luksuza, na prodajnom danu Belgrade Waterfront-a koji se održava u petak, 12. avgusta.