Pretraga

Dobra energija u srcu grada: Rajićeva je bila naše omiljeno mesto susreta u 2022.

Dobra energija u srcu grada: Rajićeva je bila naše omiljeno mesto susreta u 2022.

Tekst: BURO.

Nekako u našim Belgrader krugovima uvek završimo u centru grada, na našem omiljenom mestu za laganu pauzu, naravno to je  Rajićeva SC! Ova lokacija se prirodno nametnula, još od samog otvaranja, kao tačka susreta, nekada sa prijateljima, a nekada i sa samim sobom. Mesto za ležerni šoping, lagani ručak, ili poneko večernje piće dok se kao na dlanu pruža ceo Beograd. Zato se na kraju godine, zajedno sa prijateljima iz Rajićeve, prisećamo svih sjajnih akcija iza kojih stoji taj kreativni tim.

Toliko je bilo posebnih događaja i proslava tokom 2022. godine, a ono što je većini zajedničko jeste činjenica da su imali humanitarni karakter. Kroz druženje i učenje pomagalo se onima kojima je pomoć najpotrebnija, davao se vetar u leđa talentima i radilo se na tome da naš grad postane bolje mesto za sve one koji u njemu žive, ili ga posećuju. Pre svega tu je velika proslava slatkog petog rođendana Rajićeva SC, na čijoj organizaciji je radio i BURO. tim. Rajićeva je postala velika galerija, a izložena dela fotografa Danila Pavlovića prodata su preko društvenih mreža i sav prihod uplaćen je u humanitarni fond Humana srca. Bilo je zaista zadovoljstvo dati svoj prilog i nazdraviti svim humanim ljudima koji su učestovalu u akciji.

Dobra energija u srcu grada: Rajićeva je bila naše omiljeno mesto susreta u 2022. (фото 1)

Posle mesec dana još jedna inicijativa odjeknula je prestonicom, Rajićeva je uzela učešće u kampanji „Ja brinem o sebi“ koja je bila usmerena na podizanje svesti o važnosti redovnih ginekoloških pregleda koji uključuju PAPA test kako bi se na vreme otkrio rak grlića materice. Pokretačica kampanje je naša poznata glumica i model Nina Seničar, kojoj su se pridružile druge poznate javne ličnosti. Ove godine, kampanju je podržala i Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena UN Women.

Dobra energija u srcu grada: Rajićeva je bila naše omiljeno mesto susreta u 2022. (фото 2)
Dobra energija u srcu grada: Rajićeva je bila naše omiljeno mesto susreta u 2022. (фото 3)

Kraj godine bio je povod za još jednu kreativnu akciju, „Slikarski ringišpil“ je jedinstvena akcija koja je za cilj imala novogodišnje druženje i podršku za korisnike radnog centra „Zvuci srca“, kao i obeležavanje Međunarodnog dana ljudskih prava. Događaj koji je održan u novogodišnjoj atmosferi Rajićeva Shopping Centra, bio je organizovan za korisnike HO „Dečje srce“ i njihov radni centar „Zvuci srca“ koji su i sami bili učesnici i preneli na platno – svoj zvuk srca što je bila tema „Slikarskog ringišpila“. U okviru ovog humanitarnog događaja učesnici među kojiam su bile i poznate ličnosti su oslikavali 7 slikarskih platana u ukupno 7 iteracija, a svaki učesnik se zadržao ispred jednog platna 15 minuta. Nakon što su svi posle tročasovnog slikarskog druženja ostavili trag na platnu i preneli svoj zvuk srca, nastala su unikatna umetnička dela koja su bila licitirana u okviru humanitarne aukcije.

Dobra energija u srcu grada: Rajićeva je bila naše omiljeno mesto susreta u 2022. (фото 4)

Radujemo se novim idejama i sa uživanjem nastavljamo da pratimo šta nam se sve sprema iz Rajićeva „kuhinje“ zaista to je jedno mesto za sve, za uživanje i lokacija gde možemo usporiti i družiti se (sve informacije možete pronaći na sajtu (www.rajicevashoppingcenter.rs)  Nazdravljamo za još jednu uspešnu sezonu!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor