Pretraga

Evropska unija otvara granice za vakcinisane turiste!

Evropska unija otvara granice za vakcinisane turiste!

Tekst: BURO.

Vest o kojoj trenutno svi pričaju a koja nas neizmerno raduje: Evropska unija je odlučila danas da će otvoriti svoje granice za sve vakcinisane turiste ili one koji dolaze sa liste zemalja koje su se izborile sa kovidom.

Ova vest dolazi naravno u savršeno vreme i tajming se poklapa sa planovima za letovanja koje svi prave. Ambasadori iz 27 zemalja doneli su tu odluku na današnjem sastanku i time oslabili mere koje su bile na snazi duže od godinu dana.  

Evropska unija otvara granice za vakcinisane turiste! (фото 1)

Lista bezbednih zemalja koje su se izborile sa kovidom biće finalizovana i objavljena u petak a svi građani koji nisu iz zemalja evropskog bloka a primili su Pfizer, Modernu, Johnson & Johnson, AstraZenecu i Sinopharm vakcinu moći će bez dodatnih testova da putuju u zemlje Evropske unije. 

Neke zemlje su zadržale pravo da traže dodatne mere turistima koji dolaze (PCR test ili karantin, u zavisnosti iz koje zemlje sveta stižu) ali ova odluka je svakako signal da se stvari popravljaju i normalizuju i da dolazi vreme kada će nam briga biti gde ćemo na letovanje a ne da li na isto možemo.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor