Pretraga

IQOS tim nas je za vikend vodio u Kabinet pivaru i priredio nam ugođaj za sva čula

IQOS tim nas je za vikend vodio u Kabinet pivaru i priredio nam ugođaj za sva čula

Tekst: BURO.

Kada bismo bili potpuno iskreni prema sebi, priznali bismo da nam je najveća boljka ta uporna misao da je tamo negde uvek bolje. Plutajući kroz prostranstvo zamišljenih scenarija, neizostavno se spotaknemo o nedosanjani Njujork, razmišljamo kako smo na opuštenom pikniku usred Central Parka: prijatelji, lagani zalogaji, možda neko pivo... Dobra stvar je da se na svega šezdesetak kilometara od Beograda oslikava upravo jedan takav pejzaž.

IQOS tim nas je za vikend vodio u Kabinet pivaru i priredio nam ugođaj za sva čula (фото 1)

 

Ogromno zeleno prostranstvo u selu Namenikuće podno Kosmaja i mesto sa izvrsnim kraft pivom, hranom i pogledom. Svima nam je dobro poznato da je Beograd leti definicija nepodnošljivosti i upravo zato, celo prošlo proveli smo, dodatno pogurani globalnom situacijom, istražujući nova mesta u granicama Srbije. Da budemo precizniji, ispijajući piva u Kabinetu - mestu gde je svako pivo rezultat lucidnosti i kulinarskih veština, a svaka etiketa je platno za umetničko delo kreativaca iz različitih oblasti umetnosti.

 

IQOS tim nas je za vikend vodio u Kabinet pivaru i priredio nam ugođaj za sva čula (фото 2)

 

Ipak, pogrešili smo kada smo ga rezervisali samo za tople dane i izležavanje na travi. Ovog vikenda, zahvaljujući IQOS klubu, dobili smo specijalan tretman. Isti ambijent u sred januara, oblilazak pivare, fine dine experience, iskustvo isprobavanja nekoliko različitih ukusa piva, uparivanje ukuse hrane sa pivima, i probanje 3 pivska koktela, uz laganu muziku DJ-a.

 

IQOS tim nas je za vikend vodio u Kabinet pivaru i priredio nam ugođaj za sva čula (фото 3)
IQOS tim nas je za vikend vodio u Kabinet pivaru i priredio nam ugođaj za sva čula (фото 4)

 

Upoznali smo se sa procesom pravljenja piva i sve što možemo reći jeste da je u pitanju svojevrsna umetnost. Prva srpska kraft pivara, započela sa radom 2014.godine, i vrlo brzo se, zahvaljujući autentičnom konceptu i lepezi nesvakidašnjih aroma kraft piva, svrstala se u sam vrh zanatskog piva ne samo u Srbiji, već i na čitavom Balkanu. Šetajući proizvodnim pogonom, prisustvovali smo i izložbi etiketa piva, od kojih svaka predstavlja mini umetničko dela a koje su pretežno kreirali lokalni umetnici: Slavimir Stojanović Futro, Vladimir Lalić, Bratislav Milenković, Vesna Pešić i mnogi drugi.

 

IQOS tim nas je za vikend vodio u Kabinet pivaru i priredio nam ugođaj za sva čula (фото 5)

 

Nakon zanatsko-umetničke ture, u osvetljenom ambijentu sa pogledom na zelenilo, čekala nas je celodnevna žurka za nepce. Na meniju se našlo pet specijalnih jela: od salate sa ananasom, preko propratnih četiri specijaliteta - jela u kombinaciji sa ananasom na različite načine - do dezerta sa voćem za koje smo se uverili da se savršeno uklapa kako uz slane note, tako i uz ječmeni slad. Za gastronomiju u najfinijem obliku, domaćini su se pobrinuli da svako jelo prati i odgovarajuće pivo. Bili smo u prilici da probamo pivo sa crvenim biberom i ananasom, varijaciju sa sveže ceđenim limunom i ananasom i naposletku kombinaciju piva i koktela old fashioned. Rečju, tri vrste pivskih koktela. Nakon celodnevnog uživanja u gastro umetnosti, došlo je vreme glasanja za najbolji pivski koktel i to zvuči daleko jednostavnije nego što zaista jeste, budući da je reč o savršenoj fuziji ukusa u sve tri varijante.

 

IQOS tim nas je za vikend vodio u Kabinet pivaru i priredio nam ugođaj za sva čula (фото 6)

 

Ipak, kako bismo pomogli IQOS-u da u saradnji sa Kabinet pivarom, napravi ograničenu seriju pobedničkog piva sa ukusom ananasa, odabrali smo najbolje. Iako težak izbor, domaći zadatak odavno nismo uradili sa takvom lakoćom, a subotu proveli tako ispunjeno, uživajući svim čulima. Živeli za još ovakvih iskustava!

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor