Pretraga

Italijanska banka je pustila u proment kovanicu od 2€ u čast lekarima i medicinskom osoblju

Italijanska banka je pustila u proment kovanicu od 2€ u čast lekarima i medicinskom osoblju

Tekst: BURO.

U ovom trenutku je suviše ambiciozno reći da je pandemija prošla, ali je izvesno da se nalazimo negde pri kraju tog puta. O izazovima sa kojima smo se svi susreli izlišno je više i govoriti.
Sada, kada se svemu tome nazire kraj, izgleda da smo se vratili normalnom toku života, gotovo zaboravljujući šta se sve desilo. Možda je to odbrambeni mehanizam, a možda je tako i bolje. Ipak, lekari i medicinsko osoblje verovatno nikada neće zaboraviti bitke koje su vodili u prethodnom periodu. Čini se da i u toku same pandemije nisu dobili podršku kakvu je trebalo da dobiju. Zato smo se oduševili kada smo videli da je Italijanska banka pustila u promet kovanicu od 2€ u čast lekarima i medicinskom osoblju i njihovom neizrecivom doprinosu tokom borbe protiv korona virusa.

Na kovanici se nalaze čovek i žena u medicinskoj opremi i sa maskama na licu. Iznad njih nalazi se reč GRAZIE, odnosno hvala i srce u levom uglu. U promet će biti pušteno tri miliona ovih kovanica. Eto još jednog razloga više za ljubav prema ovoj zemlji.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor