Pretraga

Mini beg na obalu: Predlažemo savršen dan u Portonovom

Mini beg na obalu: Predlažemo savršen dan u Portonovom

Tekst: BURO.

Letnji meseci su za nama i sve više osećamo težinu svakodnevnih obaveza. Priznajmo – treba nam pauza. Bar na dan. Ali to mora biti savršen dan, kada ćemo se potpuno opustiti i osloboditi svih briga, dok naša tela ulaze u stanje blaženstva.

Savršen dan iziskuje pravo mesto, destinaciju kao nijednu drugu, gde ne morate da preterujete u razmišljanju, organizujete ili se bavite logistikom – a to nije moguće svuda. Znamo za jedan takav dragulj, gde su čak i Elizabeth Taylor, Sophia Loren i druge holivudske zvezde odmarale sedamdesetih U pitanju je jedna od najbolje čuvanih tajni Mediterana – Portonovi, mesto gde će vam biti ugađano na svakom koraku tokom vašeg boravka.

Mini beg na obalu: Predlažemo savršen dan u Portonovom (фото 1)
Mini beg na obalu: Predlažemo savršen dan u Portonovom (фото 2)

Zamislite da se probudite u luksuznom krevetu u udobnoj, ukusno nameštenoj sobi sa pogledom na marinu. Dok vas sunce miluje kroz prozore, meki, nežni povetarac ispunjava vaša pluća mirisima soli, ruzmarina i lavande. Polako ustajete i pripremate sebi šoljicu omiljene kafe ili čaja. Terasa vas poziva da uživate u pogledu na privlačne jahte u marini. Sve je mirno.

Vreme je za doručak, a idealno mesto nalazi se odmah iza ugla. Svim Beograđanima dobro poznat brend, Koffein u Portonovom postaće vaš novi omiljeni kafić, u kojem ćete se osećati kao kod kuće. Počnite sa sveže ceđenim sokom po vašem izboru dok birate ostatak. Francuski omlet, nešto zdravo sa strane, ili ćete otići na doručak pun proteina od poširanih jaja sa lososom i avokadom? Šta god da izaberete, nećete pogrešiti. Dok čekate, uživajte u pogledu na marinu u mirnom jutru i galebovima koji lepršaju u daljini.

Mini beg na obalu: Predlažemo savršen dan u Portonovom (фото 3)
Mini beg na obalu: Predlažemo savršen dan u Portonovom (фото 4)

Spremni za nastavak dana. Znamo da možda više nije dovoljno toplo za kupanje, ali je svakako savršeno za šetnju po plaži, uz povremeno brčkanje nogu u plićaku. Iako sunce više nije tako jako, ne zaboravite SPF! Posle prepodnevnog uživanja, produžavamo na ručak u srcu Portonovog - Tapasake Clubu. Ovaj divni klub na obali kombinuje inspirativne ukuse japanskih i peruanskih jela i pretvara ih u zadivljujuće iskustvo. Možemo li da predložimo miso od narandže i pačjih prsa sa pireom od šargarepe? Savršena kombinacija proteina i povrća daće vam dovoljno energije i vitamina, a ukus je prosto nezaboravan.

Mini beg na obalu: Predlažemo savršen dan u Portonovom (фото 5)

Nakon dobrog obroka u Tapasakeu, šetamo glavnom ulicom i uživamo u arhitekturi inspirisanoj autentičnim šarmom tradicionalnih primorskih sela i venecijanskih palata. Palme naglašavaju savršeno sređene travnjake, a pogled puca na planine koje uzdižu u daljini iznad rizorta. Ako ne možete da odolite slatkišima, u Godo prodavnici sladoleda možete uživati u više od 20 ukusa italijanskog sladoleda i sorbea, ili probati bezalkoholne koktele u restoranu Maison du Monde. mesto za noćni izlazak. Na meniju su preukusne italijanske delicije i vina iz celog sveta. Kako vam zvuči jastog u šampanjcu i lovorovo ulje? Jednako dobro kao što izgleda, verujte nam na reč. Sigurni smo da biste možda želeli da završite noć ovde, ali - to bi definitivno bila pogrešna odluka. Noć je još mlada... ili barem tako kažu.