Pretraga

Novogodišnji vatromet sa Kule Beograd u brojkama

Novogodišnji vatromet sa Kule Beograd u brojkama

Tekst: BURO.

Doček Nove 2022. godine u Belgrade Waterfront-u biće nezaboravni spektakl koji nikako ne želite da propustite. Poseban spektakla biće vatromaet sa Kule Beograd koji će  se u ponoć između 31. decembra i 1. januara vinuti iz osam različitih sistema, sa 250 pozicija, a nebo će prošarati 55 moćnih lasera.

Belgrade Waterfront organizuje ovaj spektakl u saradnji sa firmom „Fireworks by Grucci“ koja je svojim vatrometima oborila neverovatnih 11 Ginisovih rekorda. Da najluđa noć u godini bude nezaboravna pobrinuće se 26 pirotehničara, a pripreme za ovaj veličanstveni događaj trajaće ukupno tri nedelje.

„Zadovoljstvo nam je što smo deo najspektakularnijeg dočeka Nove godine u ovom delu Evrope i što ćemo na ovaj način gledaocima širom sveta predstaviti Kulu Beograd. Svi koji budu prisustvovali ovom događaju biće zadivljeni svetlosnim efektima koji će na panorami grada ocrtavati magičnu siluetu Kule Beograd, građevinskog remek-dela”, kaže Fil Grucci, generalni i kreativni direktor kompanije „Fireworks by Grucci“.

Novogodišnji vatromet sa Kule Beograd u brojkama (фото 1)

Osmominutni program sa Kule Beograd, uz muziku komponovanu specijalno za ovu priliku, započeće igrom lasera, a nastaviće se grandioznim odbrojavanjem do ponoći na medija fasadi koja se prostire od 14. do 39. sprata.

Za vatromet kakav do sad nikad nije viđen kod nas, koristiće se čak 177 piro-ploča i neverovatnih 11.900 strujnih kola. Svetleće komete će se ispaljivati iz 50 metara dugačkih nizova montiranih na fasadi Kule Beograd, a vatromet će biti pušten i sa novobeogradske obale, pa će njegov odraz u Savi dopuniti spektakl koji obavezno treba videti uživo.

Muzički program za posetioce će početi u 20 sati, a u 23 sata na bini pored Starog savskog mosta nastupiće zvezda večeri Goran Bregović, koji će, zajedno sa Tifom, izvoditi svoje čuvene hitove.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor