Pretraga

Saznajte sve o novoj aplikaciji Vaulter koja će vam olakšati online šoping!

Saznajte sve o novoj aplikaciji Vaulter koja će vam olakšati online šoping!

Tekst: BURO.

Da li smo dovoljno bezbedni dok online provlačimo svoje kartice i radujemo se narudžbinama koje smo tako olako sproveli iz svojih udobnih fotelja? Verovatno ne, i to je definitvno nešto o čemu treba da razmišljamo pre nego što bilo koji artikal koji nam se sviđa stavimo u korpu. Srećom, neke firme su odlučile da o tome promisle umesto nas. U pitanju je Powrs,  švedska fintek kompanija koja je razvila aplikaciju Vaulter - mobilno rešenje za escrowing. U epicentru Beograda, pešačkoj ulici Knez Mihailova, Powrs je otvorio svoju kancelariju kao bazu za dalji razvoj. 

Robert Eirfjell, jedan od osnivača i Powrs CTO, radi na postavljanju bezgotovinskih društava širom sveta i bio je deo mnogih promena u različitim državama kada su u pitanju primena i propisi novog sistema otvorenog bankarstva (Open Banking).  On ističe želju da se Srbija kao društvo približi "cashless" modusu, što najavljuje i ova aplikacija. 

Saznajte sve o novoj aplikaciji Vaulter koja će vam olakšati online šoping! (фото 1)

Robert Eirfjell

Kako navode iz ove kompanije, Vaulter je bezbedno rešenje za plaćanje, dostupna kao opcija naplate na web-u i kao mobilna aplikacija, a njena svrha je da pomaže korisnicima da dobiju upravo ono što su platili. Vaulter, kao preferirani siguran način plaćanja, koristi se za zaštićenu kupovinu na mreži web sajtova za e-trgovinu ili putovanja, ili za online kupovinu od drugih pojedinaca (tj. Facebook i Instagram tržišta) ili za plaćanja zaštićena od preduzeća do preduzeća. Kada se registrujete na Vaulter-u, možete brzo i lako pokrenuti zaštićeno plaćanje prema prodavcu koji je takođe verifikovani korisnik Vaultera. Vaša uplata će biti zaštićena tokom celog procesa kupovine sve dok ne dobijete artikal/uslugu za koju ste se dogovorili sa prodavcem.

Saznajte sve o novoj aplikaciji Vaulter koja će vam olakšati online šoping! (фото 2)

Kako je moguće da je ova aplikacija toliko bezbedna? 

Na ovo pitanje odgovorio nam je gospodin Mijat Ivović: "Ona obezbeđuje upravljanje digitalnim ugovorima preko neuronskih mreža, što je najviši bezbednosni tip mreže, koji koriste radarski sistemi, u sajber bezbednosti i samovozećim vozilima. Tokom procesa kupovine, novac se čuva i štiti na takozvanom escrow računu (trezor) i ne može ga koristiti nijedna strana dok se detalji ugovora u potpunosti ne ispune, kako su se dogovorile obe strane. 

Bezbednost je važna je jednako važna i u offline i u online svetu, tako da nam je drago uvek kada se neko iz IT sveta seti i umesto nas pomisli na ovo, još uvek nedovoljno uređeno polje. "

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor