Pretraga

Svi pričaju o dečaku kojem je Novak Đoković poklonio reket nakon pobede na Roland Garrosu

Svi pričaju o dečaku kojem je Novak Đoković poklonio reket nakon pobede na Roland Garrosu

Tekst: BURO.

Nakon jučerašnje pobede Novaka Đokovića bilo je puno vesti i stvari o kojima se pričalo: ovo je Novakova 19. Grend slem titula, postao je prvi igrač u modernoj eri koji je osvojio svaki Grend slem bar 2 puta, uspeo je u finalu da preokrene meč nakon što je gubio 0-2 u setovima... Ali jedna stvar je svima ostala urezana i to je upravo ta topla stvar o kojoj svi pričaju. 

Nakon pobede u finalu i slavlja Novak se u jednom trenutku okrenuo ka publici i reket kojim je igrao poklonio dečaku u gledalištu. Twitter i Instagram preplavili su videi u kojima se ovaj dečak raduje, a intenzitet njegove radosti je oduševila ljude na društvenim mrežama. 

Ali da bi priča bila zanimljivija ispostavilo se da ovaj poklon nije bio samo nasumičan gest nakon pobede. Novak je u svom intervjuu koji je dao na konferenciji za štampu nakon meča rekao da mu je ovaj dečak tokom celog meča dobacivao savete i bodrio ga. Posebno je njegovo navijanje postalo intenzivno nakon što je novak izgubio i drugi set. 

"Ne poznajem ovog dečaka, ali on mi je "bio u uvu" tokom celog meča. Posebno kada sam gubio 2-0 u setovima. Sve vreme me je ohrabrivao, čak je vikao i taktičke poteze koje treba da igram: zadrži servis, pokušaj da odigraš lak prvi poen, diktiraj igru, igram mu na bekhend. Bukvalno se ponašao kao trener. I ta vrsta investiranosti i podrške je bila stvar zbog koje sam smatrao da je on najbolja osoba koja treba nakon meča da dobije reket. To je bio moj način da mu se zahvalim što me je podržavao i ostao uz mene tokom celog meča." 

Odmah su se javili i natpisi o tome koliko je ovaj dečak u stvari zaradio, jer se procenjuje da ako stavi reket na prodaju na aukciji bi u ovom momentu mogao da dobije između 25.000 i 35.000 dolara.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor