Pretraga

To Elliniko – proslavljeni restoran grčke kuhinje iz Soluna od sada i u Srbiji!

To Elliniko – proslavljeni restoran grčke kuhinje iz Soluna od sada i u Srbiji!

Grčki velemajstori kulinarstva i gostoprimstva otvaraju svoj prvi restoran Meze By Elliniko na Novom Beogradu, posle 20 zlatnih godina uspeha koncepta širom sveta

Tekst: BURO.

Za sve one koji žele da leto beskonačno traje – a da nas zadovoljstva koja mu pripadaju prate i tokom svih ostalih godišnjih doba, imamo jednu izuzetno lepu vest. Posebnu i jedinstvenu, i to u Beogradu – i Srbiji.

To Elliniko – proslavljeni restoran grčke kuhinje iz Soluna od sada i u Srbiji! (фото 1)

Pomisao na čari leta će veliku većinu nas mislima odvesti u našu bratsku Grčku, u kojoj postoji i posebno ime za gostoprimstvo na autentičan, grčki način. Filoksenija je “ljubav darivanja gostoprimstva” - prava umetnost koja se osmišljava, kreira i ispoljava na toliko puno načina. Ipak, onaj koji je možda najvažniji i na koji su naši domaćini sa juga najviše ponosni je – gastronomski, kroz jednu od najzdravijih, najraznovrsnijih i svakako najukusnijih kuhinja Mediterana – koja pleni duh i telo i evocira prelepa sećanja dok se ponovo ne susretnemo sa njom. Sa osećanjem našeg drugog doma, za kojim čeznemo kroz duge jesenje i zimske mesece…

Od ove jeseni, tako više neće biti, i čežnja ustupa mesto – pravom zadovoljstvu! U Srbiju i Beograd napokon dolazi najbolje što pojam filoksenije podrazumeva, restoran “Meze By Elliniko” - novi član porodice restorana kreiranih od strane velikih majstora grčkog ugostiteljstva koji dugi niz godina posluju širom Grčke, na Kipru i van granica Evrope. Koncept “Meze” potiče iz tradicije kafanske kulture okupljanja prijatelja oko trpeze bazirane na drevnim receptima iz cele Grčke i užitka deljenja hrane u njihovom krugu - što je inspirisalo nastanak prvog restorana u čuvenoj četvrti Ladadika u Solunu.

To Elliniko – proslavljeni restoran grčke kuhinje iz Soluna od sada i u Srbiji! (фото 2)
To Elliniko – proslavljeni restoran grčke kuhinje iz Soluna od sada i u Srbiji! (фото 3)

U toplom i domaćinskom ambijentu u kome ćete imati utisak da vas tokom cele godine mazi grčko sunce – uživaćete u vrhunskoj hrani baziranoj na autentičnim grčkim receptima, sačinjenoj od izvornih sastojaka koji garantuju njen najbolji ukus i svežinu. Posebno birani meni u svim restoranima “Meze” širom sveta pruža vam pravi osećaj “povratka kući”, namenjen za sve i podjednako pristupačan u svakom smislu.

Sa radošću ćete deliti neka od brojnih preukusnih jela u krugu prijatelja i porodice stvorenih kroz filigranski osećajan spoj tradicionalne grčke kuhinje i njene moderne interpretacije. Na takvoj trpezi će se uvek naći nešto posebno u čemu mogu uživati sve generacije - ono što boravak i provod u najboljem grčkom restoranu čini – jedinstvenim. Kao i kada ste južno – i ovde će vam grčki jezik i muzika, topli ambijent i predusretljivi domaćini biti pravi užitak za srce i čula – iskustvo koje ćete želeti da podelite i ponovite sa voljenima – ali od sada, u vašem Beogradu i Srbiji.

To Elliniko – proslavljeni restoran grčke kuhinje iz Soluna od sada i u Srbiji! (фото 4)

“Kao i toliko puno puta u istoriji, zbližila nas je ljubav, kultura, tradicija i gostoprimstvo naših naroda” – ističe Manolis Tzernias, osnivač autentičnog koncept-restorana Meze By Elliniko. “Svaki naš restoran širom sveta je Grčka u malom – naš i vaš dom – a ovaj prvi u Srbiji predstavlja napokon ostvareni san, među braćom i sestrama sa kojima ćemo se sada družiti tokom cele godine!”

“Reči od najveće važnosti i vrednosti za nas su - poverenje i poštenje - iz kojih svakog dana nastaje i razvija se naš poseban odnos sa gostima već preko 20 godina, i čega su oni itekako svesni,” dodaje Jorgos Subasis, izvršni direktor i suvlasnik. “Želja da kroz ovaj pristup dodirnemo dušu naših dragih prijatelja iz Srbije i podelimo osećaj i smisao filoksenije ima za cilj da i oni postanu domaćini u našim restoranima, jer je Meze kuća koja je za njih – uvek otvorena!”

To Elliniko – proslavljeni restoran grčke kuhinje iz Soluna od sada i u Srbiji! (фото 5)

“Meze by Eliniko prepoznat je kao jedinstveni primer grčke gastonomske kreacije koja spaja vekove, i ponosni smo što ga predstavljamo u sredini prijatelja koji to umeju da cene! Čarobno putovanje kroz istoriju, običaje i raznolike predele naše domovine, vođeno bogatstvom autentičnih ukusa i mirisa, prirediće pravo grčko iskustvo u Beogradu - čak i za one koji nikada nisu posetili našu zemlju!” zaključuje Dimitris Liupis ispred matičnog restorana “Full To Meze”.

Meze By Elliniko ćete lako naći na adresi Bulevar Maršala Tolbuhina 34 (Novi Beograd) - čija vrata će biti otvorena od 13h do 23h svakog dana osim ponedeljka. Sreća, zadovoljstvo i bezbrižnost koje sećanja na Grčku nose sada su tu, na tek neki minut od vas, spremni da ih u radost i slast podelite sa svojim voljenima kroz raskošno iskustvo koje će vam Meze By Elliniko priređivati - svaki put!

Za više informacija zapratite njihov zvanični Instagram profil.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor