Pretraga

Viceroy Kopaonik Srbija predstavlja novu zvezdu hotela – restoran \"Peroko\"

Viceroy Kopaonik Srbija predstavlja novu zvezdu hotela – restoran "Peroko"

Tekst: BURO.

Prvi hotel sa 5 zvezdica u podnožju Kopaonika otvorio je svoja vrata sredinom 2021. Viceroy Hotels & Resorts, poznati ugostiteljski brend koji potiče iz Los Anđelesa, od tada pomera granice ugostiteljstva, a najpopularnija planinska destinacija u Srbiji sada je dobila gastronomsko pojačanje koje će zadovoljiti i najzahtevnije hedoniste – novootvoreni restoran „Peroko“

Viceroy Kopaonik Srbija predstavlja novu zvezdu hotela – restoran "Peroko" (фото 1)

 

Ne samo da je svetski priznat brend Viceroy odabrao Srebrnu planinu kao savršeno mesto za svoj prvi hotel u Evropi, već konstantno unapređuje i njenu kulinarsku scenu, a novim azijskim restoranom doneo je promene u pogledu ukusa i nivoa ponude. Najiskusniji domaći kulinarski eksperti prvi put na Kopaonik donose najbolje od azijske kuhinje: od (odgovorno tvrdimo) najboljeg sušija, preko specijaliteta od patke do autentičnih koktela. Ova nova oaza za gurmane važi za mesto koje obavezno morate posetiti kada dođete na zimovanje ili letovanje.

 

Viceroy Kopaonik Srbija predstavlja novu zvezdu hotela – restoran "Peroko" (фото 2)
Viceroy Kopaonik Srbija predstavlja novu zvezdu hotela – restoran "Peroko" (фото 3)

 

Hibridni naziv – Peroko - dobijen ukrštanjem sprske reči pero i japanske uroko, što znači riblja krljušt, poigrava se eklektičnim kombinacijama kulinarskih tradicija različitih kontinenata, kao i kontrastima između tople, intimne atmosfere i moćnog, otvorenog pogleda na beskrajnu lepotu planinskih vrhova. Koncept fine dining-a zaokružen vrhunskim zalogajima i karakterističnim pićima vodi vas svim čulima na svojevrsno kulturološko putovanje po Aziji. Pored standardnog, u ponudi je degustacioni meni od osam jela, sa jedinstvenim kombinacijama Volcano, Dynamite, Dragon fire rolnica i još mnogo toga. Dostava sveže ribe dva puta nedeljno garantuje najsvežije zalogaje, koje uz dodir magije kreiraju majstori kuhinje.

 

 

Goste će posebno očarati čin serviranja Pekinške patke, apsolutne zvezde „Peroko“ menija koji se služi se uz hoisin sos i azijske palačinke iz Viceroy kuhinje. Kokteli bazirani na tradicionalnim japanskim pićima Sake i Niki, koje posebno prave i prezentuju majstori svog zanata, savršeno će se uklopiti uz bilo koji odabrani specijalitet. Dodatni bonus ovom autentičnom iskustvu jeste činjenica da gosti mogu da prate proces pripreme sušija i koktela zahvaljujući kreativnom prostoru za kuvanje i pripremanje pića uživo.

 

Viceroy Kopaonik Srbija predstavlja novu zvezdu hotela – restoran "Peroko" (фото 4)
Viceroy Kopaonik Srbija predstavlja novu zvezdu hotela – restoran "Peroko" (фото 5)

 

Jelovnik restorana „Peroko“ odraz je vrhunskog umeća šefa kuhinje Nenada Prokića, ovenčanog Mišelinovim zvezdicama. Lično će on služiti sve koji se odluče da probaju neke od glavnih specijaliteta, poput brancina na pari sa tikvicama i domaćim KSO sosom.

 

 

„Svako jelo u ponudi restorana predstavlja autentičnu priču na tanjiru, koja otkriva zanimljive aspekte kulinarske tradicije zemlje i kontinenta s kojih potiče. Zato smo ponosni što imamo priliku da ugostimo i upoznamo sve posetioce sa jedinstvenim iskustvom našeg azijskog fusion restorana koji će obogatiti kulinarsku ponudu na našim prostorima. Svaki zalogaj na tanjiru otkriva nešto nezaboravno i stavlja ukuse u savršen balans, što govori o ugostiteljskim standardima „Peroka“, objasnio je.

 

Viceroy Kopaonik Srbija predstavlja novu zvezdu hotela – restoran "Peroko" (фото 6)
Viceroy Kopaonik Srbija predstavlja novu zvezdu hotela – restoran "Peroko" (фото 7)

 

Za sve posetioce jedinog „ski-in, ski-out“ rizorta sa 5 zvezdica koji žele laganije zalogaje, koktele posle skijanja i atraktivan muzički program, na raspolagnju je Pique Ski Bar, prepoznatljiva hotelska destinacija sa očaravajućim pogledom na Pančićev vrh. Za one koji pak žele da uživaju u ukusnom porodičnom ručku koji uključuje domaća i internacionalna jela pravi izbor je topli porodični restoran Mountain Kitchen, srce hotela Viceroy Kopaonik Srbija. Ova mesta, čuvena po sjajnim stručnjacima koji ih vode, domaćim namirnicama i receptima koji se prilagođavaju sezoni i gostima, nateraće vas da im se vraćate iznova tokom cele godine.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor