Pretraga

Vozili smo najbolje Porsche automobile u Crnoj Gori i bilo je nezaboravno!

Vozili smo najbolje Porsche automobile u Crnoj Gori i bilo je nezaboravno!

Tekst: BURO.

Ovog septembra BURO. je dobio jedinstvenu priliku: da članovi našeg tima isprobaju najbolje i najpoželjnije Porsche automobile i to na ruti koja spaja netaknutu prirodu i puteve koji zahtevaju koncetraciju i brze reflekse. Bila je to prava adrenalinska vožnja od koje vam srce kuca brže, a glava postaje mirna – ukratko, ispostavilo se da nam je ovo neverovatno iskustvo bilo i više nego potrebno!

Vozili smo najbolje Porsche automobile u Crnoj Gori i bilo je nezaboravno! (фото 1)

O čemu se zapravo radi? Porsche AG iz Štutgarta je u saradnji sa Porsche Srbija i Crna Gora posetio Crnu Goru sa posebnom flotom svojih automobila. U pitanju je jedinstveni događaj koji se tradicionalno organizuje svake godine sa ciljem da predstavi proizvodni portfolio proizvođača iz Štutgarta u uslovima realne vožnje i omogući svim učesnicima da u punoj meri dožive performanse i kvalitet Porsche automobila.

Vozili smo najbolje Porsche automobile u Crnoj Gori i bilo je nezaboravno! (фото 2)

Prirodne lepote i putevi primorskog, planinskog i jezerskog dela Crne Gore su predstavljali potpuno savršen poligon za održavanje jednog ovakvog događaja. Tokom osmočasovnog programa Porsche instruktori vožnje su vodili konvoj od 14 automobila i svojim savetima i stručnošću omogućili svim učesnicima nezaboravno iskustvo vožnje.

Vozili smo najbolje Porsche automobile u Crnoj Gori i bilo je nezaboravno! (фото 3)
Vozili smo najbolje Porsche automobile u Crnoj Gori i bilo je nezaboravno! (фото 4)

Ruta je vodila od Petrovca ka Budvi, zatim preko Cetinja, Ivanovih Korita i Njeguša sve do Lipske pećine, gde je organizovan obilazak ovog jedinstvenog lokaliteta. U pitanju je jedan od najvećih speleoloških objekata u Crnoj Gori sa sistemom od preko dva kilometara kanala, dvorana i galerija, koje je čine posebnom atrakcijom. Nakon posete Lipskoj pećini i ručka u obližnjem nacionalnom restoranu program se nastavljao vožnjom ka Rijeci Crnojevića odakle je put vodio kroz netaknutu prirodu uz Skadarsko jezero sve do Virpazara i preko Bukovika nazad u Petrovac.

Vozili smo najbolje Porsche automobile u Crnoj Gori i bilo je nezaboravno! (фото 5)
Vozili smo najbolje Porsche automobile u Crnoj Gori i bilo je nezaboravno! (фото 6)

Porsche je u ovom karavanu predstavio skoro sve najznačajnije modele iz svog proizvodnog programa. Pored legendarnih modela 911, Turbo S i 4 GTS, učesnici su imali prilike da voze i Cayenne E-Hybrid Coupé, Panameru GTS Sport Turismo, Taycan Turbo S, Panameru Turbo S E-Hybrid, Cayman GTS 4.0, Macan S, Boxster GTS 4.0, Taycan Turbo S Cross Turismo kao i veoma redak model Cayenne Turbo GT Coupé, koji predstavlja najbrži SUV model na svetu.Model od izuzetnog značaja je svakako i potpuno električni Porsche Taycan koji je u Crnu Goru stigao u svom najjačem izdanju, Taycan Turbo S.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor