Pretraga

Politika korišćenja podataka

 

Kako i zašto vršimo targeting sadržaja i reklamnog materijala?

Ova Politika korišćenja podataka objašnjava na koji način vršimo targeting uredničkog i reklamnog sadržaja da bismo poboljšali vaše iskustvo sa upotrebom naše digitalne imovine.

Nadamo se da će vam ova Politika korišćenja podataka pomoći da bolje razumete predmetnu materiju. Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili zahteva, molimo vas da nas kontaktirate na [email protected].

Ukoliko koristite bilo koju digitalnu imovinu na koju se odnosi ova Politika korišćenja podataka, smatra se da ste saglasni sa primenom naše Politike korišćenja podataka. Možemo da vršimo izmene Politike korišćenja podataka u bilo kom trenutku. Molimo vas da pogledate datum poslednjeg ažuriranja na početku ovog dokumenta da biste videli kada je poslednji put izmenjen. Svaka izmena Politike korišćenja podataka stupa na snagu kada izmenjena Politika korišćenja podatka bude objavljena na ili putem Sajta.

Prikupljamo podatke o vašoj upotrebi naših veb-stranica, digitalnih i mobilnih usluga na našoj mreži. Navedeni podaci vas ne identifikuju osim u određenim okolnostima kada ste prijavljeni kao registrovani korisnik koga prepoznajemo. Ovi podaci su uobičajno povezani sa vašim pretraživačem ili uređajem. Neke podatke obezbeđuje sam pretraživač. Takođe koristimo tehnologije kao što su kolačići, veb bikonsi i pikseli za prikupljanje podataka o vašim pregledima digitalne imovine u okviru i van naše mreže. Navedene tehnologije se takođe mogu koristiti i u imejlovima ili biltenima koje vam šaljemo, a mogu se koristiti da bi vas identifikovali na veb-stranicama trećih lica.

Prikupljeni podaci mogu obuhvatati podatke kao što su IP adresa, tip pretraživača koji koristite, veb-stranica sa koje ste pristupili, stranice koje gledate u okviru naše mreže, sadržaj koji ste otvorili i vreme provedno na stranici. Vaš pretraživač i / ili uređaj možemo povezati sa drugim pretraživačima ili uređajima koje koristite. Navedene prikupljene podatke možemo dopuniti i podacima prikupljenim od drugih pouzdanih privrednih subjekata sa kojima takođe sarađujete ili iz javnih izvora. Sve prethodno navedeno predstavlja anonimne podatke (osim ako ih prikupimo kada ste prijavljeni kao prepoznatljivi registrovani korisnik) i možemo ih koristiti da bismo vam pružili urednički sadržaj i reklame (u okviru i van naše mreže digitalne imovine) za koje smatramo da su predmet vašeg interesovanja. Takođe možemo da podelimo navedene podatke sa trećim licima kako bi mogli da obezbede oglašavanje.

Takođe, možemo koristiti navedene prikupljene podatke u druge svrhe koje se odnose na naše poslovanje, kao što je usklađivanje podataka, analiza i poboljšanje kampanje, modelovanje i razvoj uvid u vaše potrošačke potrebe kako bi bolje razumeli vaše prioritete i interese. Navedeni procesi će nam omogućiti da poboljšamo tačnost personalizacije usluga koju pružamo, kao i targeting sadržaja i reklama za vas ili da pomognemo drugima sa kojima imamo poslovi odnos da urade isto.

Pritiskanjem odgovarajuće opcije možete isključiti mogućnost targeting reklamiranja na osnovu prikupljenih podataka. Imajte na umu da to neće obustaviti sve targeting reklame zbog različitih razloga, a među njima su:

još uvek može postojati targeting po osnovu prirode sadržaja stranice na kojoj se nalazi oglas;

aktivnosti trećih lica koje ne kontrolišemo; i

IP adrese se mogu koristiti za generisanje približnih geografskih podataka koji se mogu koristiti i za određivanje bitnog sadržaja.

Ako odlučite da isključite navedenu opciju, još uvek možemo koristiti anonimne podatke za druge svrhe bez ograničenja. Isključenje se odnosi isljučivo na targeting reklame. Mi ćemo nastaviti da koristimo podatke koje imamo kako bismo poboljšali vaše iskustvo u pogledu korišćenja naših usluga. Imajte na umu da na opciju isključenja utiče upotreba kolačića, tako da ako izbrišete kolačiće, takođe ćete obrisati opciju za isključenje. Zbog toga ćete morati ponovo da upotrebite opciju za isključenje da biste sprečili targeting reklame sa naših sajtova koje su zasnovane na anonimnim aktivnostima pretraživanja.

Poslednji put ažurirano: 22. avgust 2019.