Kreativna direktorka redakcije koristila je Samsung Galaxy S24 i otkriva kako joj je olakšao kreiranje sadržaja

    Samsung Galaxy S24 trenutno je jedan od najpopularnijih telefona na tržištu. I to sa razlogom koji sada, nakon nedelju dana korišćenja, tačno možemo da podelimo sa vama.
    24.05.2024.
    RECOMMENDED

    Održavati konstantan ritam i napredak u kreativnoj direkciji u lifestyle magazinu ne zavisi samo od čoveka. Sa sve većim porastom AI alata za kreiranje sadržaja, ali i digitalnih kampanja, jedan od izazova posla kreativnog direktora je postaviti savršeno okruženje za implementiranje svih noviteta. Fotografija, video, pa čak i pisani tekst u ovom momentu digitalne evolucije doživljavaju potpuni preporod. Ukoliko se bavite kreiranjem sadržaja, pa čak i konzumiranjem, veoma je bitno da birate tehnologiju koja može u tome da vas podrži, a sa kojom možete ostati u korak sa najnovijim trendovima koji se menjaju, pa, nećemo preterati ako kažemo svakodnevno.

    Samsung Galaxy S24 telefon tema je, kako na društvenim mrežama i online portalima, tako i u realnom svetu. Sve više kreatora sadržaja ima priliku da isproba različite modele telefona zahvaljujući poslu kojim se bave. Kada se pojavi proizvod koji zaslužuje pažnju, vesti se brzo i šire. Kako se još kaže – dobar glas daleko se čuje.

    samsung dan kreativne direktorke 10

    Kreativnost, produktivnost i mogućnosti

    Kada prvi put uzmete Samsung Galaxy S24 u ruke primetićete da je reč o elegantnom telefonu. Kompaktan dizajn je nešto što bismo, kada je reč o izgledu, odmah izdvojili. Zaobljenih ivica, nudi vam osećaj sigurnosti, prefinjenosti i otmenosti. Sam dizajn čini da možete lako da ga odlažete, nosite sa sobom, i koristite čak i u momentima kada baratate sa više drugih digitalnih aparata.

    Pored toga, pozadina samog telefona dolazi u više različitih nijansi, od kojih svaka osvaja izgledom na svoj način. Teško je bilo odabrati onu nijansu koja će odgovarati kreativnoj ličnosti. Nijanse su, veoma kreativno, inspirisane bojama minerala. U ponudi su: Kobalt ljubičasta, ćilibarno žuta, oniks crna, mermerno siva.

    Veličina Samsung Galaxy S24 telefona olakšava korišćenje uređaja, ali uz njegovu veličinu tu je i idealna težina koja omogućava da osećate sigurnost tokom korišćenja, a da opet ne osećate preopterećenje. Ukoliko telefon često koristite za snimanje videa i fotografisanje, ovo je benefit No.1

    samsung dan kreativne direktorke 7
    samsung dan kreativne direktorke 6

    Kamera = Jasnoća

    Posebno sada kada Galaxy S24 ima jednu od najvećih rezolucija koja postoji kod Galaxy uređaja: FHD+. To je stvar koja svakom kreatoru sadržaja nudi sigurnost da će moći da se okrene što realnijem prikazu kontenta.

    Samsung Galaxy S24 poseduje ProVisual tehnologiju koja obezbeđuje da se detalji na fotografijama lepo vide, dakle, da ne budu ni preoštri ni premekani. Ovaj model telefona poseduje 50 megapixela. Snaga kamere je dovoljna da zabeleži detalje, a posebno da iste istakne u smislu fokusa na određene površine.

    samsung dan kreativne direktorke

    Ono što bi bilo najbolje pohvaliti jeste zoom koji je obezbedio u više navrata da zabeležimo fotografije sa putovanja ili reportaža u momentima kada ne možemo da priđemo dešavanjima, ili stojimo u prvom redu.

    Samsung Galaxy pravi svetle, živopisne i jasne fotografije, čak i u mraku sa AI ISP-om. Fotografisanje u mraku bitno je svakom preatoru sadržaja, a sa ovim modelom telefona dobijate idealno osvetljenje, bez razmazanih fotografija ili videa.

    Na samom kraju, isprobali smo i kakvu moć kreiranja portreta poseduje. Telefon poseduje više različitih, korisnih opcija u svom portret mood-u. Samim tim možete da prilagođavate fotografisanje potrebama. Savetujemo da pronađete svoju formulu, što će vam sa Samsung Galaxy S24 telefonom biti i lako, ali i zabavno.

    samsung dan kreativne direktorke 8
    samsung dan kreativne direktorke 9 1

    Zaključak je da su fotografije kreirane od strane ovog telefona, najpre, izoštrene i kvalitetne rezolucije, sa lepim akcentima na detalje i uz kvalitetan zoom i protret mood. Kada smo već spomenuli zoom, važno je istaći da Samsung Galaxy S24 poseduje AI Zoom koji vam može pomoći da napravite snimke sa veće udaljenosti, a da uz to obezbedi jasnije detalje.

    Kamera poseduje odličnu stabilizaciju te možete biti komotni prilikom snimanja videa, posebno u slučajeima kada se nalazite u velikoj gužvi kao što je recimo veliki event.

    Ovo je godina AI-a, ali i godina Samsung Galaxy S24 telefona

    Kao što smo već istakli, Samsung Galaxy S24 postaje sve popularnija opcija kod onih koji se bave kreiranjem sadržaja. Stavka koja ga čini drugačijim jeste i opcija uređivanja fotografije uz pomoć AI-a. Sa odličnom saradnjom AI tool-ova lako je dovesti fotografiju do savršenstva i učiniti da svaka slika dobije pun potencijal. U slučajevima kada fotografija nije uspela telefon poseduje Generatve Edit funkciju koja može da popuni pozadinu i učini da neželjeni predmeti nestanu. Prilikom kropovanja fotografije, AI će povećati i kvalitet rezolucije fotografije.

    samsung dan kreativne direktorke 11
    samsung dan kreativne direktorke 3

    U slučaju da želite da zabeležite instant usporeni snimak, AI ovog telefona stavlja već generisane slike između okvira običnih video-snimaka iz galerije. Na taj način kreirate upečatljiv sadržaj.

    Tu su i HDR pregledi – kreatori sadržaja razumeće značaj. Međutim, kod Samsung Galaxy S24 telefona možete iskoristiti AI da popravite fotografiju sliku pre fotografisanja. Ono što je posebno zavodljivo jeste to što je ova opcija moguća čak i kada fotkate u aplikaciji Instagram. Jer, ko danas ne posegne instant za kamerom na ovoj aplikaciji.

    Još jedna, malo je reći idealna opcija za kreatora sadržaja jeste to što se njihov mobilni ekran prilagođava suncu što je veoma važno kada je reč o pokušajima da se uhvati profesionalna fotografija ili video snimak.

    samsung galaxy

    Ovaj telefon je već uspeo da dođe do pravog broja korisnika, a ukoliko ste osoba čiji je posao fokusiran na kreiranje sadržaja, a ujedno ste ljubitelj AI tehnologija, želite da budete u korak sa tehnologijom i bitan vam je izgled telefona, Samsung Galaxy S24 je definitivno preporuka!

    Foto: BURO.

    Saznaj više:
    Povezani članci: