Politika Privatnosti

Uvod

Politika privatnosti se odnosi na svaku kompaniju navedenu u odeljku 9 („kompanija“, „nas“ ili „mi“). Politika privatnosti objašnjava na koji način prikupljamo, koristimo i otkrivamo podatke o vama.

Politika privatnosti se odnosi na podatke koji vas identifikuju, ili na osnovu kojih se razumno možete identifikovati, kao što su vaše puno ime ili ime i poštanska adresa („lični podaci“). Politika privatnosti opisuje kako postupamo sa ličnim podacima koje prikupljamo prilikom pružanja naših usluga. Naše usluge uključuju: pretplatu na kućnu dostavu, pretplatu na digitalne usluge, oglašavanje, veb-sajtove, mobilne veb-sajtove, aplikacije („app“), uređaje, istraživanja konkurencije i potrošača (zajedno, „usluge kompanije“).

Politika privatnosti se ne odnosi na lične podatke koje prikupljaju naši novinari i fotografi u svrhu pravljenja vesti. Podatke koje prikupljamo u svrhu novinarstva koristimo u skladu sa zakonom o poverljivosti, u skladu sa principima zaštite privatnosti i prava na njenu nepovredivost. Prikupljeni podaci su zaštićeni od zloupotrebe, gubitka ili neovlašćenog pristupa, i nisu obmanjivi, klevetnički i / ili razotkrivajući, i ne mogu se otkriti, osim kada je takva obaveza predviđena zakonom ili na osnovu naloga suda.

Politika privatnosti se inače odnosi na podatke o svim subjektima koji sarađuje sa nama, uključujući oglašivače, pretplatnike i lica koja koriste usluge kompanije (registrovani i neregistrovani korisnici).

Koje podatke prikupljamo?

Prikupljamo lične podatke da bismo pružali usluge kompanije i za naše poslovanje. Ukoliko odlučite da nam ne pružite podatke koje od vas tražimo, nećemo moći da vam pružimo usluge koje zahtevate. U nastavku navodimo osnovne vrste ličnih podataka koje prikupljamo i glavne razloge zbog kojih prikupljamo ove podatke.

Podaci za registraciju su informacije koje dostavljate kompaniji kada se registrujete ili primate usluge kompanije. Ovo može obuhvatiti informacije koje nam pružate da biste:

otvorili nalog;
postali pretplatnik;
postali oglašivač;
postavili komentare;
primili bilten; ili
se priključili takmičenju.

Podaci za registraciju mogu da obuhvate, na primer, vaše ime, adresu isporuke ili poštansku adresu, imejl adresu, pol i datum rođenja.

Možete koristiti neke usluge kompanije bez pružanja bilo kakvih ličnih podataka (na primer, prilikom pretraživanja naših digitalnih proizvoda kao nezvaničan korisnik) ili upotrebom pseudonima. Uobičajno je da vam navedemo kada ste u mogućnosti da koristite usluge kompanije na ovaj način.

Javni podaci i postovi obuhvataju komentare ili sadržaje koje objavljujete putem mreža kompanije i podaci o vama koji se nalaze u sklopu tih postova. Oni obuhvataju vaše ime, korisničko ime, komentare, lajkove, tvitove, statuse, informacije o profilu i sliku(e). Javni podaci i postovi dostupni su svima koji vrše pregled naših veb-sajtova i mogu biti prikazani u rezultatima pretraživanja na spoljnjim pretraživačima, čak i nakon što kod nas ugasite nalog.

Informacije od trećih lica-društvene mreže. Ako pristupate ili se ulogujete na usluge kompanije putem društve mreže kao usluge trećih lica ili povežete usluge kompanije sa profilom društvene mreže, možemo da obuhvatimo i podatke sa usluga društvene mreže. Ovo može ubuhvatiti:

vaše korisničko ime za tu uslugu;

sve podatke ili sadržaje koje ste dozvolili uslugama društvene mreže da podele sa nama (kao što su profilna fotografija, imejl adresa, pratioci ili liste prijatelja); i

bilo koje druge podatke koje ste objavili (uključujući i druge postove koje ste objavili putem profila na društvenim mrežama).

Nećemo pribavljati vašu lozinku za profil na društvenoj mreži. Kada pristupate uslugama kompanije putem profila društvene mreže ili kada povežete usluge kompanije sa profilom društvene mreže, ovlašćujete nas da prikupljamo i upravljamo vašim ličnim podacima u skladu sa ovom Politikom privatnosti.

U vezi sa ponudom usluga informacionog društva direktno detetu, obrada ličnih podataka deteta je zakonita kada je dete staro najmanje 15 godina. Ako je dete mlađe od 15 godina, takva obrada će biti zakonita samo ako i u meri u kojoj je saglasnost data ili odobrena od strane detetovog roditelja odnosno staratelja.

Kontrolor će učiniti razumne napore da u takvim slučajevima potvrdi da je saglasnost data ili odobrena od strane detetovog roditelja odnoso staratelja, uzimajući u obzir raspoloživu tehnologiju.

Štaviše, u svim navedenim situacijama kada se obrada zasniva na pristanku, kontrolor (usluge kompanije) mora biti u stanju da prikaže da je nosilac podataka dao saglasnost za obradu svojih ličnih podataka.

Ako je saglasnost za obradu ličnih podataka nosioca data u kontekstu pismene izjave koja se takođe odnosi na druga pitanja, zahtev za saglasnost mora biti predstavljen na način koji se jasno razlikuje od drugih pitanja, u razumljivoj i lako dostupnoj formi, koristeći običan, odnosno jezik u svakodnevnoj upotrebi. Bilo koji deo takve izjave koji predstavlja kršenje navedene odredbe, neće se smatrati obavezujućim.

Podaci o aktivnostima – kolačići i druge tehnologije. Kada posećujete veb-sajt kompanije (uključujući pristup i korišćenje usluga kompanije) možemo prikupiti podatke o vašoj poseti. Na primer, da bi vas povezali sa uslugama kompanije, naši serveri dobijaju i beleže podatke o vašem računaru, uređaju i pretraživaču, koji mogu ubuhvatati vašu IP adresu, tip pretraživača i druge informacije o softveru ili hardveru. Ako uslugama kompanije pristupate putem mobilnog telefona ili drugog uređaja, možemo pribaviti jedinstveni identifikator uređaja koji je dodeljen tom uređaju, podatke o geolokaciji ili druge informacije o transakcijama sa tog uređaja.

Više informacija o kolačićima i tehnologijama praćenja i kako blokirati kolačiće, potražite u našoj Politici kolačića.

Podaci iz drugih izvora. Podatke koje prikupljamo o vama možemo dopuniti podacima iz drugih izvora. To može ubuhvatiti podatke iz javno dostupnih izvora (kao što su drugi objavljeni sadržaji) i pružaoca podataka, kao i podatke od naših poslovnih partnera ili povezanih i zavisnih društava u Srbiji ili na međunarodnom nivou.

Podaci o drugim licima koja sarađuju sa nama. Kada podnesete zahtev za posao ili ugovor sa nama,  možemo prikupiti podatke o vama kako bi nam pomogli da odlučimo da li ćemo vam ponuditi posao ili ugovor. Na primer, možemo prikupiti podatke o tome kako da vas kontaktiramo, o vašem obrazovanju ili radnom iskustvu, ili druge informacije koje su sadržane u vašem CV odnosno rezimeu. Navedene podatke možemo pribaviti od vas, ili od bilo kog konsultanta za zapošljavanje, od vaših prethodnih poslodavaca ili drugih referenci. Politika privatnosti se ne odnosi na naše prikupljanje, upotrebu i otkrivanje podataka:

koje čuvamo o vama kada postanete zaposleni;

koje čuvamo nakon što vaš radni odnos kod nas prestane;

kada se prikupljanje, upotreba ili otkrivanje odnosi na vaš odnos sa nama kao odnos zaposlenog i poslodavca i na podatke koje imamo o vama kao zaposlenom.

Kompanija takođe prikuplja lične podatke o našim dobavljačima i pojedincima zaposlenim od strane naših dobavljača (uključujući pružaoce usluga i sadržaja), izvođača, trgovaca, povezanih kompanija, agenata i korporativnih potrošača. Pružićemo vam objašnjenje zašto prikupljamo ove podatke i kako ćemo ih koristiti, osim ako to nije očigledno iz datih okolnosti.

Kako koristimo vaše podatke?

Koristimo podatke koje prikupljamo o vama da bismo vam pružili usluge kompanije. Kao deo naše usluge prema vama možemo koristiti vaše lične podatke:

da bismo ispunili administrativne poslove povezane sa navedenim uslugama (na primer, fakturisanje, upravljanje kreditima i računima);
da bismo sklopili ugovore sa vama ili trećim licima;
da bismo ocenili i poboljšali usluge kompanije i njihove pojedine karakteristike;
da bismo poboljšali vaše iskustvo sa dostavljanjem sadržaja (uključujući uredničke, marketinške i reklamne) koje smatramo relevantnim i zanimljivim;
za druge svrhe marketinga i odnosa sa klijentima;
da bismo vam omogućili da komentarišete sadržaj i učestvujete u igrama, takmičenjima ili nagradnim igrama;
da bismo vam pružili korisničku podršku; i
odgovorili na vaše upite.

Kada su vaši lični podaci sadržani u oglasu koji objavljujemo za vas, možemo, takođe, da koristimo vaše podatke da bismo objavili predmetni oglas u drugim medijima. To radimo u skladu sa našim uslovima predviđenim za prvo objavljivanje. Ako unesete lične podatke u bilo koji post ili u pismo, elektronsko pismo ili tekstualnu poruku uredniku ili novinaru, možemo objaviti vaše ime i naziv okruga/opštine u kojoj živite da bismo vas identifikovali kao autora tog posta ako ga objavimo u bilo kom mediju.

Kada prikupljamo vaše podatke, možemo obrazloženo koristiti i otkriti vaše podatke i na druge načine. Na primer, ako pobedite na takmičenju, možemo otkriti vaše podatke  regulatornim organima i objaviti vaše podatke u skladu sa uslovima učešća.

Takođe možemo ukloniti određene podatke ili izmeniti podatke koje prikupljamo o vama, tako da više ne možete biti identifikovani na osnovu tih informacija. To ćemo učiniti na taj način da ih možemo koristiti ili otkriti trećim licima u druge svrhe.

Koristimo podatke koje prikupljamo o vama za sledeće dodatne svrhe:

Istraživanje i analizu podataka. Takođe možemo da koristimo vaše podatke za istraživanje i analizu podataka kako bismo poboljšali usluge kompanije. Možemo da uradimo predmetno istraživanje sami ili da angažujemo pružaoca usluge da to uradi.

Omogućavanje pružaocima usluga i informacija da nam pomognu u pružanju i upravljanju uslugama kompanije. Vaše podatke možemo učiniti dostupnim određenim pružaocima usluga i informacija kao trećim licima koja nam pomažu u upravljanju ili pružanju usluga kompanije ili pružanju srodnih usluga. Navedeno može obuhvatati pružaoce klaud usluga, veb-sajt hostinga usluga i usluga direktnog marketinga. Pružaoci navedenih usluga kao treća lica mogu imati prebivalište/sedište u različitim zemljama. Naši ugovori sa navedenim pružaocima usluga kao trećim licima zahtevaju od njih da ne upotrebljavaju vaše podatke osim u svrhu za koju su vaši podaci pruženi. Takođe, zahtevamo od navedenih lica da se pridržavaju merodavnih zakona o privatnosti.

Omogućavanje funkcionalnosti podele sadržaja na društvenim mrežama. Ako se ulogujete sa ili povežete profil društvene mreže sa vašim nalogom za usluge kompanije, možemo da podelimo vaše lične podatke (uključujući korisničko ime, fotografiju, tvitove, lajkove i postove) sa drugim korisnicima usluga kompanije i vašim prijateljima ili pratiocima povezanim s vašim profilom na društvenoj mreži. Navedene podatke možemo podeliti i sa provajderom usluga društvene mreže.

Prijavljujući se ili povezujući vaš nalog za usluge kompanije sa profilom društvene mreže, dajete nam ovlašćenje da delimo vaše lične podatke sa provajderom usluga društvene mreže, drugim korisnicima i vašim prijateljima ili pratiocima. Upoznati ste sa tim da provajder usluge društvene mreže može postupati sa navedenim podacima u skladu sa svojom politikom privatnosti. Ako ne želite da se vaši lični podaci podele na ovaj način, molimo vas da ne povezujete profil društvenih mreža sa vašim nalogom za usluge kompanije i da ne učestvujete u društvenim objavama u okviru usluga kompanije.

Pružanje usluga u okviru zajedničkog brenda. Pružamo usluge zajedničkog brenda, kao što su takmičenja ili druge promocije zajedno sa trećom stranom („Usluge zajedničkog brenda“).U takvim slučajevima, možemo da podelimo podatke koje pružite u vezi sa uslugom zajedničke brenda koji imamo sa trećom stranom, ili sa našim pružaocima usluga koji nam pomažu u realizaciji usluga zajedničkog brenda. Treća strana upotrebljava vaše podatke u skladu njihovom politikom privatnosti. Pribavićemo vašu saglasnost da bismo podelili vaše lične podatke sa trećom stranom. Ako ne pružite navedenu saglasnost, nećete moći da pristupite uslugama u okviru zajedničkog brenda.

Radi usmerenog oglašavanja. Kompanija i naši oglašivači mogu da koriste podatke koje prikupimo o vama kako bi vam omogućili usluge usmerenog oglašavanja prilikom upotrebe usluga kompanije. Takođe možemo da koristimo vaše lične podatke tako da vam usmereno oglašavanje bude omogućeno kada koristite usluge ili posećujete veb-sajtove drugih organizacija.

Možemo da kombinujemo podatke koje imamo o vama sa vašim podacima koje prikupljamo od drugih pouzdanih kompanija sa kojima sarađujete ili iz javnih izvora i možemo povezati vaš pretraživač i/ ili uređaj sa drugim pretraživačima ili uređajima koje koristite. Takođe možemo da podelimo podatke koje imamo o vama sa navedenim uglednim privrednim subjektima kako bi mogli da sprovedu iste radnje.

Naša kompanija i navedeni ugledni privredni subjekti sprovodimo opisane radnje kako bismo sačinili izveštaj o uvidu u vaše interese u svojstvu potrošača, tako da svako od nas može da vam pruži bolju uslugu. To podrazumeva mogućnost boljeg razumevanja vaših prioriteta i interesa, personalizacije vašeg iskustva, poboljšanja proizvoda i usluga koje primate, kao i informacija o proizvodima i uslugama. Kada se navedeni izveštaji o uvidima daju drugim licima u njihove vlastite marketinške svrhe, oni ne sadrže podatke koji vas identifikuju. Takođe, možemo angažovati usluge trećih lica, koja će sačiniti navedene izveštaje o uvidu u interese potrošača.

Za više informacija o tome, pogledajte našu Politiku korišćenja podataka. U odeljku 6, u nastavku, pružamo informacije o tome kako da izaberete koje reklame želite da vidite kada koristite usluge kompanije.

Radi uspostavljanja kontakta sa vama. S vremena na vreme, možemo vam poslati promotivne materijale ili druge informacije za koje mislimo da bi vas mogle interesovati. Na primer, možemo vam poslati pozivnicu za učešće u raznim aktivnostima (kao što su potrošačke ankete ) ili posebne ponude.

Radi podele podataka sa našim povezanim pravnim licima. Kompanija može da podeli vaše podatke sa povezanim pravnim licima koje se nalaze u Srbiji ili u drugim zemljama. Ako vaše podatke podelimo sa povezanim pravnim licima, one mogu da koriste vaše podatke u skladu sa ovom Politikom privatnosti. Međutim, ako pristupate ili koristite usluge koju pruža jedna od naših povezanih kompanija, morate uzeti u obzir politiku privatnosti te kompanije, jer ona može biti drugačija od ove politike.

Radi podele podataka sa poslovnim partnerima. Kompanija može da podeli vaše podatke sa poslovnim partnerima kako bi vam prosledili marketinške proizvode,  samo ako ste se izričito saglasili sa tim.

Radi zaštite prava Kompanije i drugih lica. Vaše podatke možemo podeliti sa trećim licima kada je to u skladu sa zakonom. To se podrazumeva kada osnovano smatramo da je pružanje vaših podataka neophodno radi:

primene ili zaštite prava, privatnosti, bezbednosti ili imovine Kompanije, naših povezanih pravnih lica ili njihovih zaposlenih, agenata i izvođača (uključujući izvršenje naših ugovora i naših uslova korišćenja);
zaštite bezbednosti, privatnost i sigurnost korisnika usluga Kompanije ili javnosti;
zaštite od prevara ili za namene upravljanja rizikom;
postupanja u skladu sa zakonom ili sudskog odnosno upravnog postupka u bilo kojoj zemlji; ili
postupanja po zahtevu državnih organa i vlasti.

Radi sprovođenja statusne promene ili prodaje imovine. Ukoliko Kompanija prodaje celo ili deo svog poslovanja ili imovine, možemo otkriti vaše podatke stranci ili stranama uključenim u proces prodaje. To možemo da uradimo i ukoliko je Kompanija uključena u proces spajanja ili prenošenje celokupnog ili imovinskog dela svog poslovanja. Možemo otkriti vaše podatke pre prodaje, prenosa ili spajanja, tako da strana ili uključene strane mogu razmotriti transakciju i izvršiti sve neophodne analize.

Na koji način štitimo vaše podatke?

Koristimo razumne mere da bismo zaštitili vaše lične podatke od gubitka, krađe i neovlašćenog korišćenja, otkrivanja ili izmene, uključujući:

Sigurnosni sistem. Preduzimamo razumne korake kako bismo sprečili neovlašćeni pristup našim onlajn i kompjuterskim sistemima upotrebom mera kao što su zaštitni zidovi, enkripcija podataka, antivirus programi i ograničeni pristup uz pomoć lozinke.

Obezbeđenje imovine u našim poslovnim prostorijama. Možemo angažovati privatno obezbeđenje i uvesti identifikacione kartice za ograničavanje pristupa poslovnim prostorijama.

Obuka osoblja. Obučavamo naše osoblje da postupa sa vašim podacima u skladu sa Politikom privatnosti i važećim zakonima o privatnosti.

Treća lica. Preduzimamo racionalne korake kako bismo omogućili da treća lica koja nam čuvaju ili pomažu u čuvanju vaših ličnih podataka usvoje odgovarajuće sigurnosne mere.

Kako možete pristupiti vašim podacima?

Ukoliko želite da pristupite, pregledate, ispravite ili ažurirate svoje lične podatke, možete nas kontaktirati (pogledajte odeljak 8). Kada nas kontaktirate, navedite svoje ime i kontakt podatke (uključujući vašu imejl adresu, adresu i broj telefona) i jasno navedite kojim podacima želite da pristupite, pregledate, ispravite ili ažurirate. Vaše podatke moramo da podelimo sa drugim licima koja će nam pomoći da odgovorimo na vaš zahtev. Postupićemo po vašem zahtevu čim to bude razumno izvodljivo. Ukoliko odbijemo vaš zahtev, uobičajno je da ćemo vam pružiti objašnjenje zbog čega je vaš zahtev odbijen.

Pravo na ispravku. Nosilac podataka ima pravo da od kontrolora bez nepotrebnog odlaganja dobije ispravku netačnih ličnih podataka koji se odnose na njega/nju. Uzimajući u obzir svrhu obrade, nosilac podataka ima pravo na popunjavanje nepotpunih ličnih podataka, uključujući i davanje dodatne izjave.

Na koji način odustajete (od prijema)?

Direktni marketing. Ako ne želite da primate promotivne poruke od nas, možete pratiti uputstva za odjavu koja se nalaze na dnu naših imejlova i tekstualnih poruka.

Ako ste povezali bilo koji od vaših profila na društvenim mrežama sa svojim nalogom za bilo koju uslugu kompanije, možete da otkažete tu vezu promenom postavki naloga. Ukoliko vam je potrebna pomoć u vezi sa promenom postavki vašeg naloga, pozovite nas (vidi odeljak 8).

Ostale važne informacije za vas

Ažuriranja politike privatnosti. Možemo da izmenimo Politiku privatnosti u bilo kom trenutku. Datum na samom početku Politike privatnosti je datum poslednjeg  ažuriranja. Sve izmene Politike privatnosti stupaju na snagu danom onlajn objave. Ukoliko se ne slažete sa izmenama Politike privatnosti, imate pravo da ugasite nalog koji imate kod nas.

Lokacija baze podataka. Neke usluge kompanije su obavljaju, odnosno upravljaju van Srbije. Ukoliko radite sa nama, pristajete na ovu praksu, prihvatajući da vaši lični podaci mogu biti dostupni ili preneti izvan Srbije.

Povezane usluge. Usluge kompanije (uključujući i vebsajt Kompanije) mogu prikazivati linkove na sajtove kojima upravljaju druga, odnosno nepovezana privredna društva i mogu da sadrže reklame ili ponude sadržaja, funkcionalnosti, igara, biltena, takmičenja ili aplikacija koje razvijaju i održavaju prethodno navedena privredna društva. Mi nismo odgovorni za praksu pravila privatnosti navedenih nepovezanih privrednih društava. Kada se odjavite sa usluga kompanije ili otvorite oglas/reklamu, treba da proverite politiku privatnosti te kompanije da biste razumeli kako će ona tretirati vaše podatke.

Prikupljanje ličnih finansijskih podataka od strane pružaoca platnih usluga. Ponekad vam omogućavamo da koristite nepovezane usluge plaćanja za kupovinu proizvoda ili plaćanje za usluge kompanije („Usluga plaćanja“). Ukoliko koristite Uslugu plaćanja, bićete upućeni na veb-sajt za navedenu uslugu plaćanja. Sve podatke koje pružate prilikom korišćenja Usluge plaćanja mogu biti prikupljene i upotrebljene od strane pružaoca platnih usluga u skladu s politikom privatnosti pružaoca platnih usluga. Da biste razumeli kako će pružalac platnih usluga tretirati vaše podatke, morate pogledati njegovu politiku privatnosti.

Imate pravo da od kontrolora zatražite brisanje ličnih podataka bez nepotrebnog odlaganja i kontrolor ima obavezu da izbriše lične podatke bez nepotrebnog odlaganja, kada su ispunjeni sledeći uslovi:

– lični podaci više nisu potrebni s obzirom na svrhu prikupljanja ili drugi način obrade;
– povlačite saglasnost za određenu obradu i kada ne postoji drugi pravni osnov za obradu;
– protivite se obradi podataka i ne postoji legitimni osnov za obradu, ili nosilac podataka odbija obradu;
– da su lični podaci nezakonito obrađeni;
– lični podaci moraju biti izbrisani u skladu sa propisima Evropske unije ili države članice čijoj primeni je podrvgnut kontrolor;
– lični podaci su prikupljeni u vezi sa ponudom usluga informacionog društva koje se odnose na pristanak deteta.

Zadržavanje podataka. Čak i nakon što ugasite vaš nalog, zadržaćemo vaše podatke sve dok nam opravdano budu potrebni u svrhe navedene u Politici privatnosti. Na primer, možemo da zadržimo vaše podatke da bismo sprečili prevaru ili da održimo sigurnosni sistema. Takođe, možemo zadržati vaše podatke ako se to zahteva ili je dozvoljeno zakonom, propisima ili drugim relevantnim standardima i kodeksima ponašanja, ili da bismo ispunili naše ugovorne obaveze prema trećoj strani. Pod određenim okolnostima, uključujući i onim gde nas sprečavaju tehnička ili sistemska ograničenja, nećemo moći da ukloniti sve vaše lične podatke.

Ako svoje podatke delite sa pružaocima usluga društvenih mreža (uključujući i objavljivanje podataka putem ove usluge), ovi podaci možda neće biti uklonjeni čak i nakon što ugasite vaš nalog. Ukoliko ugasite nalog kod nas, podaci o vašem nalogu mogu biti dostupni trećim licima u kraćem vremenskom roku zbog načina na koji su vaši podaci čuvaju na Internetu.

Osetljivi podaci. Molimo vas da nam ne dostavljate bilo kakve osetljive podatke (kao što su podaci o vašem rasnom ili etničkom poreklu, verskim ili drugim uverenjima, zdravstvenom stanju, kriminalnom dosijeu ili članstvu u sindikatima) kada koristite usluge kompanije, ili na drugi način. Ukoliko nam dostavite bilo kakve osetljive podatke, smatraće se da pristajete da prikupljamo i upravljamo tim podacima u skladu sa Politikom privatnosti.

Pritužbe. Ukoliko smatrate da smo prekršili Zakon o privatnosti iz 1988. (Cth) ili drugi važeći propis u Evropskoj uniji, kao i u Republici Srbiji, možete nas kontaktirati (vidi odeljak 8) da biste uložili pritužbe. Prilikom kontaktiranja, navedite svoje ime i kontakt podatke (uključujući vašu imejl adresu, adresu i broj telefona) i jasno opišite navode svoje pritužbe. Bićemo prinuđeni da podelimo vaše podatke s drugim licima koji nam mogu pomoći u odgovoru na vaše pritužbe. Mi ćemo vas kontaktirati u roku od 7 dana kako bismo vas obavestili o sledećim koracima u postupanju po vašoj pritužbi i kako bismo dobili bilo kakve dodatne informacije koje su nam potrebne da bismo razmotrili vašu pritužbu.

U što kraćem razumnom roku a u svakom slučaju u roku od 30 dana, obavestićemo vas o našoj odluci. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom, vašu pritužbu možete uputiti Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u Republici Srbiji, ulica Bulevar kralja Aleksandra br. 15, Beograd 11120, Srbija (https://www.poverenik.rs/en/).

Na koji način nas možete kontaktirati?

Možete nam poslati mail na info@buro247.rs

ili na adresu Mileševska 5, 11000 Beograd