Politika kolačića

Opšti pregled

Kada posećujete, pristupate ili koristite veb-sajt, mobilni sajt, aplikaciju, elektronski bilten ili uređaj koji je povezan sa ovom Politikom kolačića (zajedno „Sajt“) pravnih lica (navedenih u odeljku 9 naše Politike privatnosti) („Vesti“, „nas“ ili „mi“) koristimo kolačiće i druge tehnologije praćenja za isporuku i poboljšanje Sajta, kao i za prikaz relevantnog sadržaja, proizvoda, usluga i oglašavanja.

Politika kolačića objašnjava navedene tehnologije, uključujući kolačiće, lokalno skladište, piksele, veb bikonse i fleš kolačiće i kako ih možete kontrolisati. U Politici kolačića, sve navedene tehnologije nazivamo „kolačići“.

Nadamo se da će vam ova Politika kolačića pomoći da razumete i da se osećate sigurnije prilikom upotrebe Kolačića. Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili zahteva, kontaktirajte nas na info@buro247.rs. Koristeći Sajt i kroz odgovorajuću saglasnost, smatra se da ste saglasni sa načinom upotrebe Kolačića u skladu sa Politikom kolačića. Imamo pravo da promenimo Politiku kolačića u bilo kom trenutku. Da biste znali kada je Politika kolačića poslednji put ažurirana, pogledajte poslednji datum ažuriranja koji se nalazi na početku ovog dokumenta. Sve izmene Politike kolačića stupaju na snagu kada izmenjenu Politiku kolačića učinimo dostupnom putem Sajta.

ŠTA JE KOLAČIĆ?

Kolačići i druge tehnologije praćenja (kao što su kolačići pretraživača i lokalna memorija, piksel bikonsi i Adobe Flash tehnologija, uključujući kolačiće) se sastoje od podataka malih bitova ili koda koji često uključuju neidentifikovani ili anonimni jedinstveni identifikator. Veb-sajtovi, aplikacije i druge usluge šalju ove podatke vašem pretraživaču (na vašem računaru ili mobilnom uređaju) kada prvi put pristupite veb-stranici i zatim skladište podatke na vašem računaru, tako da navedeni veb-sajtovi, aplikacije i druge usluge mogu da pristupe podacima kada napravite naknadne zahteve za stranicama iz te usluge. Oni imaju široku upotrebu kako bi se omogućio rad veb-stranica ili da bi radile bolje i efikasnije. Na primer, oni vas mogu prepoznati i zapamtiti važne informacije koje će vam olakšati korišćenje veb-sajta (npr. pamćenje vaših korisničkih prioriteta).

KOJE KOLAČIĆE KORISTIMO?

Koristimo različite vrste kolačića na našim Sajtovima. Različiti kolačići imaju različite specifične svrhe, ali se generalno koriste u cilju poboljšanja vašeg iskustva u pogledu upotrebe naših Sajtova i interakcije sa nama. Neki od ciljeva različitih vrsta kolačića koje koristimo opisani su u nastavku.

(A) Neki kolačići su od suštinske važnosti za Sajt kako bi olakšali proces prijave i omogućili vam da vršite pretragu i da koristite njegove opcije. Bez ovih kolačića, ne bismo bili u mogućnosti da pružimo određene usluge ili funkcije, a Sajt ne bi mogao da radi na nivou na kom bismo želeli da vam omogućimo.

(B) Možemo da upotrebljavamo kolačiće kako bismo mogli da zapamtimo izbore koje ste napravili tokom pregleda Sajta, kao i da obezbedimo poboljšani i personalizovaniji sadržaj i funkcije, kao što je prilagođavanje određene veb-stranice, pružanje relevantnog oglašavanja ili uređivačkog sadržaja, evidentiranje ukoliko smo vas zamolili da učestvujete u promociji i drugim uslugama koje tražite, kao što je gledanje videa ili komentarisanje bloga.

(C) Kolačiće možemo koristiti za primanje i snimanje podataka o vašem računaru, uređaju i pretraživaču, potencijalno uključujući vašu IP adresu, tip pretraživača i druge informacije o softveru ili hardveru. Ako pristupate Sajtu sa mobilnog ili drugog uređaja, možemo pribaviti jedinstveni identifikator uređaja koji je dodeljen tom uređaju („UDID“), geolokacijske podatke ili druge informacije o transakciji za taj uređaj.

(D) Mi, naši pružaoci usluga i oglašivači možemo koristiti analitičke kolačiće, koji se ponekad nazivaju kolačići za izvođenje, kako bi prikupili podatke o vašoj upotrebi veb-sajta i omogućili nam da poboljšamo način rada. Analitički kolačići prikupljaju informacije o tome kako koristite Sajt, na primer, koje stranice najviše posećujete. Ove informacije nam omogućavaju da vidimo sveobuhvatne šablone upotrebe Sajta, da nam pomognu da evidentiramo sve poteškoće koje imate sa Sajtom i da nam pokažu da li je naša reklama efektivna ili ne.

(E) Mi, naši pružaoci usluga i oglašivači možemo koristiti reklamne kolačiće za prikazivanje oglasa za koje smatramo da odgovaraju vašim interesovanjima. Na primer, možemo da koristimo targeting i reklamne kolačiće da bismo ograničili broj pojavljivanja iste reklame koju vidite na našem sajtu, kako bismo uspeli da izmerimo efikasnost naših reklamnih kampanja, kao i da prilagodimo oglašavanje i sadržaj koji vidite na našem sajtu.

(F) Kolačići kao dodaci za praćenje se mogu koristiti za praćenje članova i nečlanova društvenih mreža za dodatne svrhe, kao što su oglašavanje ponašanja, analitika i istraživanje tržišta.

Prikupljamo informacije dobijene od raznih kolačića koji su postavljeni na vašem pretraživaču preko naše povezane mreže sajtova. Takođe, možemo povezati naše anonimne ID kolačića sa anonimnim ID-jem kolačića koje koriste treća lica, uključujući neke od naših pružalaca usluga. Time se poboljšava našu sposobnost da vam pružimo značajnije uredničke i reklamne sadržaje na osnovu vaših aktivnosti na našoj povezanoj mreži. Vaš pretraživač i / ili uređaj možemo povezati i sa drugim pretraživačima ili uređajima koje koristite.

Svi podaci izvedeni iz navedenih kolačića mogu se kombinirati s drugim podacima koji su pribavljeni od trećih lica, a mi možemo deliti te podatke sa drugim organizacijama, kao što su oglašivači, pod uslovom da su anonimne. Za više informacija o tome pogledajte našu Politiku korišćenja podataka i našu Politiku privatnosti.

KAKO TREĆA LICA KORISTE KOLAČIĆE NA SAJTU?

U pojedinim slučajevima, možemo sarađivati sa trećim licima kako bismo pružili određene usluge na našem Sajtu. Na primer, koristimo analitičke usluge koje pružaju kompanije trećih lica koje generišu kolačiće za analizu u naše ime. Nećemo imati pristup tim kolačićima, iako možemo koristiti statističke podatke koji proizilaze iz kolačića navedenih trećih lica da bi prilagodili sadržaj i za druge gore navedene svrhe. Ove kompanije mogu takođe da prenose navedene podatke drugim licima, što podrazumeva situacije kada su obavezni shodno zakonu, ili kada druga lica obrađuju podatke u njihovo ime.

Treća lica oglašivači i druge organizacije takođe mogu koristiti svoje kolačiće za prikupljanje podataka o vašim aktivnostima na našem Sajtu i / ili reklamama koje ste pregledali. Navedene radnje se mogu vršiti samo u skladu sa našom politikom podataka o oglašivačima ili uz drugi vid našeg odobrenja. Ponavljamo, navedeni podaci, koji mogu biti u kombinaciji sa drugim podacima prikupljenim od strane trećih lica, treća lica mogu upotrebljavati u cilju pružanja reklama (kako na našem Sajtu tako i drugim sredstvima) za koje smatraju da su najverovatnije predmet vašeg interesovanja s obzirom na sadržaje vaših pregleda.

Treća lica oglašivači takođe mogu da koriste ove podatke u cilju merenja efikasnosti svojih reklama i praćenja zbirne statistike upotrebe.

Ne možemo da kontrolišemo navedene kolačiće trećih lica jer njihova upotreba može biti regulisana pravilima o privatnosti trećih lica koja ih upotrebljavaju. Da biste saznali više o navedenim kolačićima i da biste onemogućili ili odbili upotrebu kolačića trećih lica, pogledajte veb-sajt trećih lica.

Većina pretraživača je automatski podešena da prihvata kolačiće, ali možete da promenite postavke kako biste bili obavešteni kada se kolačić postavlja ili ažurira ili kako biste blokirali kolačiće u potpunosti. Neki pretraživači mogu predviđati postavke koje ograničavaju kolačiće na „veb-stranice koje posećujete“. Imajte na umu da ponekad, pre nego što vas preusmerimo na stranicu u našoj mreži koju ste zatražili da posetite, možemo na trenutak preusmeriti vaš pretraživač na drugi od naših mrežnih sajtova da bismo postavili kolačić na vašem pretraživaču. Navedene radnje sprovodimo u cilju poboljšanja vašeg iskustva u našoj povezanoj mreži sajtova i radi poboljšanja naše sposobnosti u pružanju adekvatnih uredničkih i reklamnih sadržaja na osnovu vaših aktivnosti na našoj povezanoj mreži. Navedena lokalna preusmeravanja mogu biti označena kao „veb-stranice koje posećujete“. Korisnici mogu da podese upotrebu Flash tehnologije, uz pomoć Flash alatki za podešavanje koje su dostupne na veb-stranici kompanije Adobe. Napominjemo da blokiranjem bilo kog ili svih kolačića verovatno nećete imati pristup određenim funkcijama, sadržaju ili personalizaciji koja je dostupna putem usluga kompanije.