Peti rođendan portala BURO. Srbija: Pustinjska avantura u centru grada

    14.06.2024.
    RECOMMENDED

    Stadion Tašmajdan prvi put postao je pozornica luksuzne večere koju smo, 12. juna, organizovali povodom proslave našeg 5. rođendana. Događaj pod nazivom BURO. Desert Rose okupio je 150 odabranih zvanica koje su uživale u bogatom vizuelnom i konceptualnom spektaklu, kao i jedinstvenom fine dining iskustvu, inspirisanom pustinjskim glamourom i futurističkom mistikom.

    DSC06781
    Zvanice su do donjeg dela stadiona dovožene Range Roverom
    DSC06976
    Mina Milutinović Nedović i Nemanja Nedović
    DSC07192
    Petar Benčina dolazi na večeru
    DSC06962
    Nadežda Dimitrijević i Sonja Pavlica pristižu na rođendan
    image 3
    Anastasija Grujić

    Piće večeri

    BURO. Desert Rose večera zamišljena je kao spoj avanture, luksuza, kulture i inovacija, u jedno nezaboravno iskustvo za sva čula, gde je pre večere organizovan nastup gitariste, zatim performans plesača i na kraju DJ set. Pre svega toga, gosti su se zagrevali u welcome zoni, gde su se kao aperitivi dobrodošlice služeni penušavac Chance vinarije Jokić i kokteli od Malfy džina – oficijelnog pića večeri.

    DSC06982
    DSC08225

    Sem Malfy ukusa, prisutni su imali priliku da probaju i nove Ploom ukuse, kao i da se registruju na Ploom štandu i na licu mesta dobiju aparat.

    DSC07138
    Gosti se registruju na štandu Plooma
    image 8
    Ploom X Advanced je jedinstvena kombinacija bogatog ukusa, inovativne HeatFlow tehnologije i personalizovanog stila koja pruža vrhunsko iskustvo zagrevanja duvana.

    Večera u III čina

    Buro Kiko 3

    Nakon okupljanja gostiju i slikanja ispred jedinstvenog photo-walla, gong je oglasio spuštanje u zonu II – u prostor samog stadiona i početak večere u 3 čina. Prisutni su se kroz tunel zaputili u otvoreni deo Tašmajdana – gde ih je dočekala pustinja u centru grada sa zanimljivom postavkom.

    DSC07842 2
    Gosti silaze na parter
    DSC08291
    Vlada Gašić
    RAAW8576
    Svetlana Bjelan
    image 9

    Pustinjski glam

    RAAW8466 1
    Aleksandra Bojović

    Reflektivni postamenti, dugačka vioruća platna i pesak stvarali su nesvakidašnji ambijent – reflektujuća ogledala dala su osećaj futurističke mistike, a pesak je evocirao dinske pejzaže, stvarajući nestandardnu postavku u urbanom prostoru.

    RAAW9904

    Stadion je transformisan u scenografiju pustinjskog glamura, obojenog zemljanim tonovima koji su pravili epsku atmosferu, čemu je doprinosila i muzika iz egzotičnih krajeva. Sve je bilo spremno za impresivan audio – vizuelni doživljaj.

    DSC08275
    Anastasija Grujić

    U celu atmosferu uklopili su se autfiti gostiju koji su apsolutno ispoštovali dress – code – pustinjski glamur i nosili odeću u zemljanim tonovima, koja se na momente vijorila u istom ritmu sa zastavama, zavesama i baldahinima koji su okruživali prostor, stvarajući osećaj nesmetanog kretanja i slobode. Bilo je nemoguće ne zaigrati i ne uslikati se na pesku.

    RAAW8541
    Aleksandra Duende i Sonja Pavlica
    RAAW8607 2
    Aleksandra Duende, Sonja Pavlica, Maša Memedović, Milica Bukumirović

    Veče

    image 27

    Poznati mejkap brend KIKO Milano zvanicama je premijerno predstavio letnju Gold Reflections kolekciju inspirisanu zalaskom sunca, koju su među prvima isprobale zvanice BURO.DESERT ROSE eventa. 

    RAAW0004
    Kiša je doprinela atmosferi
    image 11

    image 26

    DSC08227
    Snežana Paučinac

    Specijalni meni kreirao je renomirani masterchef Damir Sertić, koji je za ovu priliku osmislio sva jela – od amuse bouche (nazvan „pustinjski trag prirode“) u vidu dimljenog bifteka i mikro zelenila, sweet čili žumanca, preko glavnih jela koja su nosila zabavna imena – Bloody Worms (gambori u dimljenom medu, umak od praziluka i tikvice sa vazduhom od uzavrelog vina), Dune II deo – steak od korena celera sa dehidriranom govedinom i biberom i specijalnog deserta Ljubav i smrt – musa od pistaća.

    RAAW0089
    DSC08037
    Uz jela iz pustinje savršeno su se uklapala vina vinarije Jokić, pokrovitelja naše vinske karte.

    Gosti su birali između Maraštine, laganog belog suvog vina sa fino izbalansiranim kiselinama, Pošipa – belog suvog vina, crvenog i suvog Cuvee-a i rozea Rosy sorte Shiraz, sa voćnim i kremastim balansom. Trudom i zalaganjem Vinarija Jokić postala je sinonim za vina vrhunskog kvaliteta, još od 2009. godine kada su započeli sa organskom proizvodnjom svojih premium vina, čime je postignut sklad tradicionalnog uzgoja vinske loze sa svim prednostima koje nudi moderna tehnologija.

    Specijalni program

    Prvi deo programa rezervisan je za mladog gitaristu Aleksu Danića – našeg vrsnog matematičara, ali i muzičara koji svira gitaru od 4. godine. Aleksin stil sviranja gitare se zove ‘fingerstajl’, po kojem je najpopularniji australijski muzičar Tomi Emanuel, sa kojim je Aleksa imao priliku da nastupa. Aleksa je oduševio prisutne sa nekoliko numera, od kojih su dve bile poznate Stingove pesme – Desert Rose i Shape of My Heart.

    RAAW9993
    Aleksa Danić

    DSC08113

    DSC07985 1

    Nakon nastupa talentovanog gitariste, prisutnima su se obratili direktorka portala Buro. Srbija Bojana Damjanović i urednik Stefan Tošović, koji su poželeli dobrodošlicu odabranim zvanicama i pozvali Buro. tim da im se pridruži na pesku.

    RAAW0198 2
    Dirketorka i vlasnica portala Buro. Srbija, Bojana Damjanović i glavni i odgovorni urednik Stefan Tošović
    RAAW0270
    Ekipa portala Buro. Srbija

    Higlight večeri

    Vrhunac večeri bio je performans plesne trupe koju je za ovu priliku oformila koreografkinja Sanja Obradinović, zajedno sa asistentom, koreografom Brankom Mitrovićem. Renomirani plesači, Igor Grabovica, Jakša Filipovac, Dejan Bošković, Tamara Pjević i Jelena Bulatović, zajedno sa Sanjom i Brankom, plesali su uz ambijentalnu, egzotičnu i mističnu muziku, kroz koju su provejavali tonovi iz filma Dune.

    Celokupnom utisku doprinele su zapaljene baklje, dim, ali i – kiša, koja je atmosferu učinila gotovo filmskom.

    DSC08088
    DSC08089

    Ono što je važan sloj od svih slojeva ove posebne večeri, jeste saradnja sa zajednicom mladih i fakultetima. Kada je reč o kostimima, apsolvent modnog dizajna Emilija Zdravković Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, uz podršku docenta Mr. Katarine Samardžić, kreirala je posebne kostime za plesače.

    DSC08081 1

    DSC08093
    DSC08094

    image 20

    RAAW0478 1 1

    DSC08098
    image 14

    DSC08082 1

    DSC08116

    DSC08103 1

    Dj Set

    DJ Sascha Mambo je svojim muzičkim setom održao atmosferu na visokom nivou, savršeno stapajući muziku sa mistično – futurističkom temom.

    DJ i muzički istraživač više od dve decenije, Sacha poseduje muzičku kulturu koja obuhvata širok spektar uticaja – od onih je posebnih DJ-eva koji uspevaju da pronađu vezu između potpuno različitih vrsta muzike, tkajući ih zajedno, kako bi stvorili trenutke koji menjaju život bogatim narativima, omogućavajući vam da doživite posebno iskustvo na plesnom podijumu.

    RAAW8425
    Maša Memedeović, Aleksandra Duende i Sonja Pavlica
    RAAW8508
    Iva Lorens
    RAAW8517 1
    Aleksandra Duende

    Prijatelji

    Ključni elementi svake uspešne večeri jesu prijatelji i partneri čija podrška dovodi detalje do savršenstva. Range Rover je luksuzom i elegancijom podigao događaj na viši nivo, Malfy kokteli doprineli su fenomenalnom raspoloženju zvanica, a za to se pobrinula i vinarija Jokić. Ploom je oduševio prisutne inovativnim pristupom tehnologiji, omogućavajući im da dožive nešto novo i uzbudljivo, dok je brend KIKO Milano na 5. BURO. rođendanu naglasio glamur, donoseći prepoznatljiv stil i kvalitet na proslavu.

    image 18
    Jedan od glavnih partnera događaja bio je italijanski mejkap brend Kiko Milano

    Među našim precizno biranim partnerima, onima koji su imali sluha, poverenja i inspiracije da zajedno kreiramo pustinjski ambijent na Stadionu Tašmjdan, našla se i Addiko banka.

    RAAW0314

    U realizaciji koncepta, ali i čitavoj organizaciji ovog spektakulranog događaja koji je pomerio granice pomogli su nam partneri iz M2Communications agencije. Kreiranje nezaboravne pustinjske noći pod zvezdanim nebom bilo je moguće ostvariti na delu zahvaljujući njima.

    Podsećajući sve prisutne na važnost kreativnosti, zajedništva i podrške u stvaranju nezaboravnih trenutaka. BURO. Desert Rose rođendan završen je poklonom zahvalnosti za goste, u kojem se pored vina i džina našla Valentina i karanfil edicija pralina, specijalno kreiranih za rođendan, KOOZMETIK Mosquito Repellent, kao i humani detalj – novi broj magazina Liceulice, koji je torbu obojio dozom dobrih dela. U želji da svi zajedno pomognemo našim omiljenim uličnim prodavcima i teško upošljivim osobama, BURO. je otkupio deo tiraža novog izdanja.

    image 21

    Fotografije: Marko Petrović, Srđan Janjuš

    Saznaj više:
    Povezani članci: