Limitirano od limitiranog: ASICS patike sa privescima iz 50-ih godina prošlog veka

23.07.2024.
RECOMMENDED

Ako govorimo o patikama – Da li je ovo najraritetnija kolaboracija u 2024.?

Nijedan par od dvestotinak, koliko su napravili poznati Asics i vintidž hab Bentgablenitsnije identičan.

Svaki je za sebe, dok je 20-ak pari urađeno sa veoma raritetnim nakitom. Okej, internetom kruže mimovi kako su muškarci nekada išli na ratište, a danas skupljaju priveske za „kroksice“, ali to je neka druga tema. Ovu našu bi trebalo posmatrati sa stanovišta igre, umetnosti i mašte.

Kakav je ovo kolab?

Bentgablenits x Asics Gel-1130 je nešto veoma posebno, nema sumnje. Ograničeno izdanje patika stavljeno je u još ograničeniji kontekst.

Vintidž hab Bentgablentis (BGN) iz Toronta poznat je po recikliranoj odeći koju ukrašava starinskim tekstilom, privescima, kuglicama… BGN je odskočio nakon što ih je podržao muzičar Drake. To je trenutak kada je njihova priča počela da biva profitabilna. Inače, Bentgablenits su se na Instagramu pojavili 2019. godine.

212

Asics street style

Slogan ove kolaboracije je „Nagrada u svakoj kutiji“, koji aludira na naviku kopanja po kutiji sa privescima i igračkama. Igra je suština. Asics se ovde poigrao sa dizajnom, materijalima i detaljima.

Bentgablenits x Asics Gel-1130 stiže u dva modela – muški ima metalik-crno-belo gornjište; ženski poseduje plave i zelene detalje preko belog gornjišta. Obe opcije imaju prljavo-beli đon, koji daje efekat već nošenih patika (realno, ko još nosi glanc nove?).

BGN je dao poseban „tač“. Ovi privesci datiraju iz perioda između 1930. i 1970. godine i za patike su ručno ušiveni oko manžetne. Bentgablenits x Asics Gel-1130 svoju premijeru imale su u Japanu. Dodatno, dizajn za kutiju radio je Edith Di Monda.

Saznaj više:
Povezani članci: