Koji odevni komadi čine „cool corpo“ outfit?

    29.07.2024.
    RECOMMENDED

    Poslovna moda, ili popularnije rečeno „corpo“ stil predstavlja fuziju klasične elegancije i modernih elemenata. Kombinacija ova dva deluje kao lak zadatak. Međutim, nije uvek tako.

    Ako želite da ostavite snažan utisak u profesionalnom okruženju, važno je da znate kako da kombinujete osnovne komade sa aktuelnim trendovima, kako biste postigli sofisticiran i savremeni izgled a ostali i dalje u okvirima poslovnog.

    Međutim, psotoji šest važnih pravila koja možete ispoštovati kako bi vaš outfit zaista dobio „cool corpo“ momenat.

    corpo

    Sakoi i blejzeri: Klasika, ali može sa twistom

    • Kroj: Klasični sakoi često dolaze u ravnom kroju, ali za savremeni izgled razmotrite modele sa neobičnim detaljima poput asimetričnih rezova, strukturiranih ramena ili lapel kragni sa kontrastnim oblogama.
    • Materijali: Vuna i mešavine pamuka i elastana su odličan izbor za celodnevnu udobnost. U letnjim mesecima, lagani lan ili pamuk sa dodatkom elastana pružaju sličan nivo udobnosti.

    Saveti za kombinovanje:

    • Boje: Tamno plave, sive i crne nijanse su bezvremenske, ali ne ustručavajte se da isprobate nežne tonove poput bež, krem, svetlo braon ili smelije boje poput burgundy ili smaragdno zelene. Igrajte se da bi bile cool.
    • Detalji: Sakoi sa suptilnim printovima ili teksturama mogu dodati sofisticiranost. Prugasti ili karirani sakoi su odličan izbor za moderan izgled. But, keep it simple!
    03c0741797c7d425de23c3ba16e2d35d
    6beaae73de499ff7f4acf9f0480635fe
    c068ddfcb5848cf5a22d315c8a900f58

    Košulje i bluze: Samo bassic

    • Kroj: Klasične košulje sa dugim rukavima su osnova, ali moderne interpretacije uključuju bluze sa naborima, asimetričnim rezovima ili suptilnim detaljima poput mašni ili veza.
    • Materijali: Pamuk i svila su najčešći izbori zbog svoje udobnosti i izdržljivosti. Košulje od satena mogu dodati luksuzan izgled, dok su materijali sa dodatkom elastana idealni za dinamične aktivnosti.

    Saveti za kombinovanje:

    • Boje: Neutrali poput bele, svetlo plave ikrem su univerzalno prihvaćene i za cool momenat bolje neka ostane tako. Bez tufnica, tačkica i pruga.
    • Fit: Oversized je vaša nova veličina. Uske košulje ne „rade“ posao.
    005a369134fc6889a52593a2ffba86bc
    1d1e40fc2a0463f0763e4e7d685db2cd

    Pantalone i suknje: Krojevi su važni

    • Kroj: Za pantalone, moderne opcije uključuju one sa visokim strukom, šišarke, i sužene nogavice, ili potpuno suprotno široke nogavice sa dubokim strukom. Suknje mogu varirati od klasičnih A-krojnih modela do suknji sa plisiranim detaljima ili asimetričnim rezovima.
    • Materijali: Kao i kod sakoi, vuna, pamuk i mešavine su odlični za svakodnevno nošenje. Letnje verzije od lana ili laganih materijala pružaju udobnost tokom toplijih meseci.

    Saveti za kombinovanje:

    • Boje: Osnovne boje poput crne, sive i tamnoplave su izuzetno svestrane. Za dodatni stil, razmotrite pantalone u autentičnim bojama kao što su bela, krem, svetlo siva.
    • Fit: Dobro pristajanje je ključ. Preuske ili preširoke pantalone ili suknje mogu stvoriti neuredan izgled, dok pravilno krojene hlače naglašavaju vašu figure i doprinose profesionalnosti.
    30c3862f0ef9568c4daa4e5c4c49f68a 1
    c5d43931c2e80ebd3c3afe7a1cfafecc

    Obuća: Elegancija i udobnost

    • Stil: Klasične cipele poput oksfordki, mokasina i klasičnih pumpi su uvek dobar izbor. Za dodatni šarm, birajte modele sa diskretnim detaljima poput metalnih kopči ili zanimljivih tekstura. Suptilna potpetica, zagastiti tonovi i boje. Izbegavajte da eksperimentišete previše, birajte statement brendove i komade.
    • Materijali: Koža je najčešći materijal zbog svoje izdržljivosti i estetike, izbegavajte obuću sa otvorenim prstima!

    Saveti za kombinovanje:

    • Boje: Neutralne boje poput crne, smeđe i bež su univerzalne. Ako želite dodati malo stila, razmotrite obuću sa detaljima.
    9714dc482bfe00882946839c2b153cd6 1

    Aksesoari: Corpo minimalizam

    • Nakit: Minimalistički nakit kao što su tanki lančići, jednostavne narukvice i diskretan prsten dodaju suptilan dodir elegancije bez preopterećenja. Ne preterujte nikako!
    • Satovi: Elegantan sat može biti odličan način da pokažete sofisticiranost i profesionalnost. Birajte klasičan dizajn sa čistim brojčanicima i kvalitetnim materijalima. Fokusirajte se na brendove.
    • Torbe: Kvalitetna torba u neutralnoj boji je osnovni dodatak. Birajte modele sa jednostavnim dizajnom i dovoljno prostora za sve vaše osnovne stvari. Pratite trendove, birajte kvalitet umesto kvanititeta.
    • Šalovi i ešarpe: Šalovi u jednostavnim dezenima ili neutralnim bojama mogu dodati sloj stila, dok ešarpe treba birati sa obzirom na događaj ili profesionalni kodeks.
    • Naočare za sunce: Komad koji će momentalno podići svaki izgled! Birajte jake boje, zagasite, sa malo detalja ali jakog i specifičnog dizajna.
    437254e4627d07843462765f141aa8d1
    25137364c7beddae70f3c6a96c1f5795

    Cool corpo outfit kombinuje klasične poslovne komade sa modernim detaljima. Fokusirajte se na kvalitetne materijale, dobro pristajanje i suptilne detalje kako biste stvorili izgled koji je i profesionalan i stilizovan. Prilagodite svoj izgled prema svom ličnom stilu i profesionalnim zahtevima kako biste ostavili snažan utisak i osećali se samouvereno.

    Foto: Instagram, Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: