OUP7 GRAFITI I STREEET ART FESTIVAL

    31.07.2024.
    RECOMMENDED

    Omoljica je poslednje dve nedelje jula postala epicentar street art kulture, domaćinima desetog Grafiti Džema i sedmog OUP festivala.

    Ovaj događaj, održan 21. i 28. jula, okupio je talentovane crtače iz različitih delova Srbije, uključujući Pančevo, Omoljicu, Koceljevu, Beograd, Kovilj, Novu Pazovu i Kovin.

    Na lokacijama Banjski prosek i Cara Dušana, crtači su oslobodili svoju kreativnost, oslikavajući zidove vibrantnim bojama i unikatnim stilovima.

    Bogdan.Gligoric.Photo OUP7 vol2 25

    Prvi dan, 21. jula, bio je posvećen temi muzike, gde su umetnici imali slobodu da izraze svoj muzički ukus i inspiraciju kroz grafite. Sledeće nedelje, 28. jula, crteži su bili inspirisani temom prirode, stvarajući predivne prizore i motive koji odražavaju prirodnu lepotu i sklad.

    Umetnici koji su učestvovali u događaju, uključujući Derta, Mro2, Toxic City Squad, Natašu Lajović, Jelenu Polić, Roila, Šoneta, Rzmu Sumera, Sorcea i Esida, oduševili su publiku svojim radovima.

    Njihova dela su odraz savremenih trendova u street artu, ali i individualnih stilova i pristupa.

    Street Art u Srbiji & OUP Grafiti

    Street art kultura u Srbiji se konstantno razvija, a ovakvi događaji igraju ključnu ulogu u njenom razvoju.

    Omoljica je tokom ovih dana postala mesto gde su se umetnost i zajednica spojili, pružajući prostor za kreativni izraz i razmenu ideja. Pored umetnika, značajan doprinos događaju pružili su i sponzori poput Beo Wallz, C marketa 2022 Omoljica, Atletik Studija, Ribarerove Kćeri, Pan Ledi, Štaba Pogon, Spektra 2019, Heat-a, D59B i Dilemmee.

    Ovogodišnji Grafiti Džem i OUP festival prošli su izuzetno uspešno, ostavljajući dubok utisak na posetioce i učesnike. Ovi događaji ne samo da promovišu street art kao značajan deo savremene kulture, već i povezuju različite generacije umetnika i entuzijasta, obogaćujući kulturnu scenu Srbije.

    ROIL MRO2 ACID. Banjski prosek

    Ovaj sve veći interes za street art i grafite u Srbiji pokazuje koliko je važno podržati i negovati ovu formu umetničkog izraza. Kao medijum koji kombinuje vizuelnu umetnost, socijalnu kritiku i urbanu kulturu, street art nastavlja da inspiriše i izaziva razmišljanje, doprinoseći dinamičnoj i vibrantnoj umetničkoj sceni u zemlji.

    Foto: Promo

    Saznaj više:
    Povezani članci: