ALMAZAN KITCHEN: 2 momka koja spremaju ručak u šumi i to gleda milion ljudi – u čemu je fora?

26.08.2024.
RECOMMENDED

Dvojac Almazan Kitchen, stric i bratanac, čiji kanal na Jutjubu ima više od 3,5 miliona pratilaca, dolazi iz Srbije. Uveliko su bili popularni a da publika još uvek nije znala da su „naše gore list“. Da kuvaju po srpskim gorama. Sada kada to nije nepoznato, zanima nas kako im broj pratilaca i dalje raste?

Dvojac s opremom

Oni kuvaju u prirodi, u šumi, u napuštenoj fabrici, na planini, pored reke. Svugde gde bi običan čovek video avanturu, oni vide kuhinju. Autentični su, najviše zbog prstohvata „primitivnog vajba“.

Svoje poduhvate snimaju najboljom mogućom opremom, a to radi mlađi deo dvojca – Aleksandar Almažan. Boban kuva. On je onaj s kapuljačom koji seče hranu velikim nožem, saznajemo u priči koju su dali Wanted-u.

Noževe su patentirali. Od nedavno nude i organski med. Unapređuju sebe i svoj „biznis“ koji je nastao iz hobija, čitaj čiste ljubavi.

almazan kitchen

Almazan Kitchen; foto: Aleksandar Almazan

„Nikada nismo imali problem da smislimo nešto novo. Ipak, da bi se održala gledanost, bitno je pratiti trendove food-videa, pa se trudimo da uvek smislimo nešto svoje, a da se uklopi u taj trend. Ne volimo da kopiramo tuđe ideje. Postoji više načina za to, na primer, dodavanje receptima „primitive“ nota. Ponekad iskoristimo varijacije jako uspešnih starih recepata, kao što je bio slučaj sa Whole Fried Chicken 2“, govori Aleksandar iz Almazan Kitchen.

Nož koji koriste proizveden je u Srbiji 100 odsto. Ručno je kovan od karbonskog čelika od približno 50 rokvela, a i ručka je od drveta iz naše zemlje

Almazan Kitchen; Almazan Kitchen YouTube kanal

Almazan Kitchen iza kamere

Trend pripreme hrane u prirodi ne jenjava. Estetičan je, filmičan, nadražuje čula. Svi se pitamo gde je to mesto koje vidimo na atraktivnim snimcima?

„Jedno od omiljenih mesta je, za mene lično, a i za gledaoce, Bokijeva otvorena kuhinja na severu Srbije. Tamo smo uradili mnogo uspešnih filmova. Što se tiče prirode, neke nove lokacije su u okolini Zabrege i Juhora, Rtnja. Menjamo lokacije u zavisnosti od sezone i želja“, govori Aleksandar.

Almazan Kitchen; Almazan Kitchen YouTube kanal

Sve je to vrlo lepo, ukusno i zanimljivo. Hobi im se pretočio u posao. Šta im je vokacija?

„Boki je restauracija i konzervacija umetnina, a drugi faks mu je pedagogija. Ja sam filolog slavista, dao sam sve ispite, ali nemam diplomu jer treba da održim jedan čas u školi – već šest godina, a ne pada mi na pamet“, kaže Aleksandar za Wanted.

Boki je restauracija i konzervacija umetnina, a drugi faks mu je pedagogija

Kada se piše i priča o hrani, kolorit govori više od reči. Pustite Almazan YouTube kanal. Pustite čula… Uživajte i prijatno!

Saznaj više:
Povezani članci: