Vodimo vas u Rim – i prodavnicu gde Harry Styles kupuje pidžame

22.09.2024.
harry styles rim
RECOMMENDED

Rim su njegova grandiozna arhitektura i čuveni spomenici. Rim su Španske stepenice, fontana Trevi, Koloseum… ipak, kao i mnoge druge gradove, Rim ćete najbolje upoznati u onim skrivenim kutcima, u malim, starinskim radnjama i lokalima koji odišu istorijom. Jedna takvu otkrili smo zahvaljujući uvek vrednim fanovima pop zvezda. Ovog puta, one su predanim istraživačkim radom došli do adrese na kojoj Harry Styles nabavlja pidžame.

Say „thank you, Harry Styles (fans)“

Schostal je butik koji od 1870. godine prodaje osnovne odevne komade poput pidžama, košulja i čarapa, ali sa kvalitetom i tradicijom koja se retko nalazi. Smešten nedaleko od Via dei Condotti, u blizini Španskih stepenica, Schostal je postao omiljena destinacija ne samo za lokalce, već i za brojne svetski poznate ličnosti – osim engleskog pevača, ovde svoje spavaće odore nabavljaju Richard Gere, Naomi Campbell i – Wes Anderson!

Na prvi pogled, Schostal bi delovao kao još jedna starinska radnja sa rukom pisanim cenovnicima i jednostavnim policama prepunim tekstila. Ipak, ova skromna fasada skriva mnogo više od toga. Svaki komad odeće, od elegantnih košulja do pamučnih pidžama, pažljivo je izrađen u Italiji, a svaki detalj odiše kvalitetom i dugovečnošću. Ono što ovu malenu proizvodnju čini posebnom je i lični pristup koji pružaju vlasnici, Shirley i Andrew, unuci osnivača prodavnice. Oni sa strašću pričaju o svakom komadu, te posetiocima pružaju neponovljivo iskustvo kupovine, daleko od masovne, automatizovane mode.

Sećanje na Rim – sa stilom

Pidžame, koje postaju sve popularniji suvenir iz Rima, dostupne su u različitim materijalima – od laganog pamuka do luksuznog lana. Kvalitet je neupitan pa se tako ni nešto više cene ne dovode u pitanje, a mogućnost personalizacije ovih komada dodatno doprinosi njihovoj ekskluzivnosti. U ponudi su i klasične košulje koje dolaze sa rezervnim kragnama i manžetnama, detalj koji podseća na zlatno doba krojačkog zanata. A ako se nađete u Rimu tokom letnjih meseci, Schostalove pidžame sa kratkim rukavima i nogavicama postaju pravi spas u toplim noćima, dok su mekane čarape savršen izbor za hladnije dane.

U svetu gde dominiraju globalni brendovi i serijska proizvodnja, Schostal je pravo osveženje – radnja koja se ne menja pod pritiskom vremena, već ostaje verna svojoj tradiciji.

Foto: Instagram @schostalroma_official

Saznaj više:
Povezani članci: