Kate Moss i Mario Sorrenti ponovo izdaju knjigu fotografija slavne manekenke

    24.09.2024.
    RECOMMENDED

    Ako ste slučajno u Parizu, a planirali ste da posetite Saint Laurent Babylone, radnju YSL aksesoara u 7. arondismanu (9 Rue de Grenelle), onda bi to trebalo da uradite sutra zato što postoji šansa da vam Kate Moss i Mario Sorrenti, lično, potpišu svoju zajedničku knjigu Kate.

    U pitanju je reizdanje slavne knjige fotografija, koju je izdavačka kuća Phaidon izdala 2018. godine, i koja predstavlja slavu ljubavi Marija Sorrentija prema Kate Moss, ali i ljubavi koju ona prema njemu, s obzirom na to da su manekenka i fotograf prijatelji celog života. U knjizi ćete naći intimne portrete Kate, najviše onih fotografija koji su nastali na početku njene karijere, devedesetih godina, kada su ona i Mario bili u ljubavnoj vezi.

    SAINT LAURENT BABYLONEBOOK SIGNING WITH KATE AND MARIO SORRENTIKATE BY MARIO SORRENTISEPTEMBER 25 5PM9 RUE DE GRENELLE PARIS

    Ljubav Sorrentija i Kate Moss

    Sorrenti je upoznao Moss na snimanju u Londonu 1991. godine, ali bilo je to daleko od nekih slavnih početaka – nijedno od njih dvoje nije bilo veliko imeu svetu modelinga.

    – Radili smo zajedno kao modeli za istu reklamu. Srce mi je bukvalno stalo i jednostavno sam se zatvorio. Bio sam stidljiv i nisam znao šta da kažem. Ali ona je bila vrlo draga i pričljiva, prisetio se u intervjuu za britanski Vogue jedan od najvećih modnih fotografa današnjice.

    Slučajno su se sreli na zabavi nekoliko nedelja kasnije i proveli noć zajedno – hodajući do ranih jutarnjih sati, sve dok nisu zaspali na travi u Hajd parku. Naredne dve godine bili su nerazdvojni, a tada su nastale i neke od najličnijih fotografija Kate Moss koje se nalaze u knjizi.

    slika kate moss mario sorrenti
    Jedna od fotografija iz knjige

    Bili smo zaista mladi, kao deca, ja sam imao 19, a ona 17 godina, prisetio se Sorrenti, Napolitanac koji se u to vreme iz Njujorka preselio u London, dok je Kate još uvek živela sa majkom.

    – Spavali bismo na kaučima kod prijatelja samo da bismo mogli da budemo zajedno, a ja sam sve vreme fotografisao.

    Fotografije: Saint Laurent

    Saznaj više:
    Povezani članci: