Brend koji je ujedinio Stefana Pilatija, Gisele i Steven Meisel je – Zara

Nekadašnji kreativni direktor modne kuće YSL, Stefano Pilati, dizajnirao je kapsulnu kolekciju za Zaru. Kampanju sa brazilskim modelom Gisele Bundchen za fast-fashion brend fotografisao je Steven Meisel.
27.09.2024.
nova kolekcija zara stefano pilati
RECOMMENDED

Kada bismo vam rekli da su deo modne kampanje Stefano Pilati, Gisele Bündchen i Steven Meisel, verovatno biste pomislili da je reč o brendu luksuzne mode. Svakako ne biste pomislili da je u pitanju promotivni materijal za fast fashion kompaniju kakva je, na primer, Zara. To se, ipak, desilo. Nova kolekcija nosi potpis italijanskog dizajnera, a lice kampanje je Gisele Bündchen, na radovima koje potpisuje Steven Meisel.

Stefano Pilati vraća se na modnu scenu novom kolekcijom za brend Zara, nakon višegodišnje pauze. Prethodno na čelu modnih kuća Yves Saint Laurent i Zegna, Pilati je sada odlučio da udruži snage sa poznatim – i često omrženim, ali nesumnjivo uspešnim – španskim brendom kako bi predstavio limitiranu kolekciju odeće i aksesoara za muškarce i žene.

Pilatijevu kreativnu direkciju modni kritičari često opisuju epitetima kao što je „neustrašiva elegancija“, a njegov stil „intuitivnim“. Ovaj jedinstveni modni izražaj prisutan je i u njegovoj novoj kolekciji za Zaru. U zvaničnom saopštenju, navede se njegove rečima u kojima kolekciju opisuje kao „slavlje njegovg ličnog stila i rada“, uz dodatak da on nikada ne bi dizajnirao nešto što ne bi i sam nosio. Ova saradnja razlikuje se od većine drugih high street kolekcija, upravo zahvaljujući pažlji koju Pilati posvećuje detaljima, a po kojima je njegov boravak u YSL ostao upamćen. Italijan je pronašao način se poveže sa širim modnim auditorijumom, ali je njegov dizajnerski i stilski integritet ipak ostao nepovređen.

When Pilati met Zara

Pilatijev izraz prepoznaje se u odbacivanju rodno određenih krojeva i silueta. Iako je prvobitni plan bio da kreira mušku kolekciju, Pilati je brzo proširio opseg projekta kako bi uključio i žensku liniju.

Kolekcija sadrži mnoge detalje koje su vrsni poznavaoci Pilatijevog dela prepoznali iz njegovih prethodnih radova, posebno iz perioda kada je bio na čelu YSL-a. Ramena na crnoj mini haljini podsećaju na njegove kreacije za francusku modnu kuću, dok su jagode izvezene na kostimu omaž jednoj od njegovih ranijih kolekcija.

Kolekcija Stefano Pilati x Zara biće globalno dostupna u prodaji od 3. oktobra 2024. godine, a cene se kreću od 17.90 do 399 dolara.

Saznaj više:
Povezani članci: