It’s trench season: Biramo omiljene modele mantila za jesen

Bez obzira da li ste ljubitelj klasike ili volite da eksperimentišete sa bojama i krojevima, mantil je uvek pravi izbor koji spaja funkcionalnost i stil.
01.10.2024.
trench mantili
RECOMMENDED

Lana Del Rey kaže it’s the season of the witch, ali prvi je oktobar, pa mi kažemo it’s the season of the trench. Iako je jesen zvanično počela još 21. septembra, odlagali smo trenutak kada tu činjenicu treba i da prihvatimo. Vremenski uslovi, međutim, primoravaju nas da se suočimo sa istinom, a to onda znači samo jedno – mantili postaju neizostavni elementi svakog autfita.

It’s trench season

Bez obzira da li ste ljubitelj klasike ili volite da eksperimentišete sa bojama i krojevima, mantil je uvek pravi izbor koji spaja funkcionalnost i stil. Kultni bež mantil je bezvremenski komad garderobe koji se savršeno uklapa u svaki stil. Neutralna boja omogućava lako kombinovanje, a jednostavni kroj čini ga svestranim komadom koji možete nositi godinama – drugim rečima, bež mantili vredna su investicija, a upravo to želimo od jednog komada u trenutku kada nam je održivost naših modnih odluka na prvom mestu.

Ipak, sledimo i trendove koji se ovih dana uspostavljaju duž ulica modnih prestonica. Sa krajem septembra završava se i niz nedelja mode, pa možemo da sumiramo utiske i donesemo konačne zaključke. Tako sada sa sigurnošću možemo da kažemo, nakon što smo videli fotografije Lindsay Lohan, da je crni kožni mantili bio glavna zvezda minule pariske nedelje. Tako nešto ne iznenađuje, s obzirom na to da ovi komadi dodaju dozu elegancije i sofisticiranosti čak i najjednostavnijem autfitu. Posebno su popularni modeli u crnoj boji, kao što je Matrix stil koji je nedavno prošetala Lindsay Lohan tokom Pariske nedelje mode.

GettyImages 2175733681

There’s more…

Cropped mantili predstavljaju zanimljiv twist na klasični komad, a savršeno se uklapaju sa pantalonama visokog struka ili jesenjim kardiganima.

Ove jeseni, mantili u bojama poput bordo crvene i tamnozelene ili oni na prugice ili leopard printom osvežiće svaku kombinaciju i učiniti je posebnijom. Upečatljive boje će vas sigurno izdvojiti iz mase i uneti dašak glamura u svakodnevni look.

Foto: Instagram, Pinterest, Bershka, Massimo Dutti, H&M, Pull&Bear, Boss, Benetton

Saznaj više:
Povezani članci: