Zatvara se izložba „Trajni odmor“, a kroz nju nas vodi glumica Aleksandra Janković Splića

    Izložbu Marka Požlepa, Permanent Vacation, možete videti u galeriji Hestia.
    22.10.2024.
    RECOMMENDED

    Galerija Hestia predstavlja još jedno javno vođenje iz ciklusa The Godfathers (Kumovi). U sredu, 23. oktobra u 18 časova, glumica Aleksandra Janković, kuma izložbe Trajni odmor, predstaviće dela umetnika Marka Požlepa.Aleksandra, naime, nije samo beogradska glumica već i splitska budući da je Split grad u kojem je odrasla, nedaleko od Jadranske magistrale.

    Pridružite nam se na zatvaranju izložbe i saznajte kakvu će nam zanimljivu perspektivu doneti kuma na krivine magistrale i ekspresionistički crtež Marka Požlepa. Ovo će biti i poslednja prilika da se pogleda ova jedinstvena izložba.

    izlozba galeria hestia

    Izložba Marka Požlepa Trajni odmor trajala je celo leto i zbog velikog interesovanja produžena je do 23.oktobra 2024. godine. Legendarna Jadranska magistrala, oživljena je u ovom projektu kroz skoro 100 crteža ugljenom i video performansom. Pored crteža tu su i tekstovi koji posetioce vode na put magistralom. Poseban deo izložbe predstavlja performans. Naime fenomen karakterističan za Jadransku obalu je činjenica da i dan danas na terasama jadranskih hotela i restorana goste zabavljaju bendovi.

    MARK POZLEP
    Izložba Trajni odmor uz pratnju muzičara

    Referišući se na taj fenomen, Požlep na različitim lokacijama duž magistrale uz pratnju muzičara Gašpera Piana izvodi pesme pesnika Muanisa Sinanovića koje je Piano ujedno i komponovao. Izvedbe se snimaju i izlažu u galerijskom prostoru kao performansi kreirani za kameru. Da podsetimo, kumovi u galeriji Hestia do sada su bili: Bane Trifunović, Miloš Vlalukin, Ivon Jafali, Dunja Jovanović, Branko Rosić, Damir Imamović, Teodora Bogdanović, i Boban Jevtić.

    04
    11 1 1

    Galeria Hestia nalazi se na adresi Topličin venac 14/9, a radno vreme galerije je od srede do subote – od 12 do 18 časova.

    Fotografije i tekst: Promo




    Saznaj više:
    Povezani članci: