BURO. mesečni horoskop za septembar

    29.08.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/septembar_cover.jpg

    Saznajte šta vas čeka u retkom mesecu u kome perfekcionizam nije dijagnoza.

    Najbolja vest za ovaj mesec je karma. Nikako je ne čitajte u novovekovnom ključu da će se nešto desiti ako radite afirmacije, već da životna suština izlazi na površinu. Drevna astrologija, stara 5000 godina isto toliko dugo svedoči o trendu koji se upravo dešava na nebu – Jupiter kao najveći mudrac i Neptun kao najveća misterija – udružuju se i dovode super sveža i bogata znanja u naše živote. Ne neka inertna i dosadna, već nova i nesvakidašnja.

    Mesečev čvor, Ketu, je zajedno sa Saturnom i to je nešto što se neće ponoviti narednih 17 godina. Šta propuštate ako propustite ovo? Kad se njih dvoje spoje, to je doslovno otpuštanje (Ketu) blokada (Saturn). Govorimo o ozbiljnim otpuštanjima starih obrazaca. To se ne dešava što tek tako pustimo nešto u zaborav. Da bismo došli do puštanja, moramo aktivno da radimo na tome da nas stara trauma, porodična tema ili lični bag više ne drže u nerastu. “Karmički” ne znači “desiće se igrom sudbine”, već se udružuju dve energije koje nam pomažu u tome, a kako ćemo to uraditi, na nama je. Samo bi valjalo da sredinom meseca polako pakujemo te kofere. Pred vama je spisak tema koje se mogu odnositi na, najgrublje rečeno, vašu karmu.

     

    Najvažnije: Čitajte i znak i podznak, a ako znate gde vam je Mesec, čitajte i to. Ove tri stvari su 90% nas, znak je samo deo.

     

    Važno: Uvek je važno šta jedemo, a ovog meseca je mnogo planeta u Devici koja vlada organima za varenje, zato je jako važno da nam i odnosi i hrana ne budu teški za stomak. Stop jačanju metabolizma za emocionalno kamenje i džank hranu.

     

    Važi za sve nas: Konzilijum planeta u lekovitoj Devici poguraće vas da ga raspremite, organizujete i sistematizujete sve lepo po folderima. Međutim, Devica simbolizuje nešto mnogo veće: ženu koja sa broda donosi lekovite biljke, pa će to biti tema svih nas. Nega, skidanje maski sa konflikata, stavljanje istih na lice, ulaženje u odnos, zapošljavanje, promena posla.

     

    Redak mesec u kome perfekcionizam nije dijagnoza.

    OvanJeste li zalili odnose?

     

    Krajem avgusta i početkom septembra počeli ste ili ćete početi sa velikim spremanjem. Ne znate kako? Pomažite drugima da se dovedu u red, a vi se brinite o svom stomaku ili upalama ako ih imate ili ste imali. Počnite da postite, a drugima praštajte. Ne treba svima da se nađete, ali je baš važno da pomognete nekome. Zašto? Kuća neprijatelja, nezdrave konkurencije i zdravih konflikata je haotična, a kada je ona aktivna važno je da pomažemo drugima jer će onda pomoć doći nama. Zato vi idite i lepo nekom rešite problem i to će biti deo razrešenja vašeg problema. Stresiranje oko detalja ne radi, a svi su izgledi da ćete uhvatititi sebe kako češljate resice na tepihu. Svakodnevica će biti smor. Počnete od sobe, to picnete, platite račune, završite posao i posle rastete u altruizmu i drugarstvu. Na poslu budite pedantniji nego obično, a ako ga nemate, sredinom meseca sve ide u kuću karijere gde nešto što se spremali počinje. Ako ste prelamali da li da uzmete životinju, da, i sve u tom ključu: gajenja živih stvari, biljaka, zalivanja dobrih odnosa, reciklaže, sve vam donosi više dobra nego inače. Sa druge strane, možete previše da bežite od svakodnevice ili postanete naprasno zainteresovani za spiritualnost, ali to činite u službi toga da vas što bolje spoji sa stvarnošću. Nije eskapizam uvek loša ideja. Međutim, dolazi veliki test realnosti za velike planove koje ste imali i bolje sami uključite kritičko mišljenje da vas ne bi drugi kritikovali i da “urealite” očekivanja. Sve je OK sa njima ako ih imate, samo čekirajte detalje i ne zanosite se kako je sama ideja strava, to nije dovoljno. Ako razmišljate da se doškolujete, obučite se za nešto ili konkurišete za novi posao, tu možete da avanzujete. Sve što će se događati na praktičnom planu je u kući koja je nosi apstraktna pitanja. “What is love?”, promislite, pa konkretizujete. Možda ćete imati problem sa spavanjem ili nalet nesvesnog , zato iskoristite energiju Device koja nam je ovog meseca svima tema: fokus na detalje (kod vas u stvarima koje su onostrane, skroz suprotno od onoga kakvi ste). Pamtite snove i obrađujte ih. Ako je bilo blokada u karijeri, sav fokus vam je sad na poslu, ali koristite, da kažem, “izvršnu energiju”. Radite sve snagom svog vladara, Marsom, efektivno i trošite se, nemojte mnogo da se “ukreativite”, jer vam se traži da ta jedna ideja koju ste imali što pre ugleda svetlost dana. Pun mesec je nad vašom kućom duhovnosti zajedno sa sanjivim Neptunom, sjajan je period za zdravu osamu i hiling koji možete sami sebi da upriličite. Morate prvo da osetite šta je da biste to nešto zacelili. Možda do sada niste ni primetili da nešto plače u vama? Tom suzom samo zalivajte rast, ništa neće boleti.

     

    BIK —

    BLIZANCI —

    RAK —

    LAV —

    DEVICA—

    VAGA —

    ŠKORPIJA —

    STRELAC —

    JARAC —

    VODOLIJA —

    RIBE —

    Saznaj više:
    Povezani članci: