Imamo dve stvarno dobre vesti: prva, prognoza napokon sadrži više sličica sunca od onih sa oblacima i munjama, a druga – da, napokon smo stigli do kraja radne nedelje, vreme je da odahnemo i kvalitetno se posvetimo sebi i vikend druženju sa prijateljima. I to je to? Apsolutno! Da je uživanje u malim stvarima olimpijska disciplina naša redakcija bi sigurno odnela neku od medalja. Ovako vam predlažemo koktele na bazi rozea posle posla. Recepti su jednostavni, ukusi vrlo zanimljivi i predviđamo vam odličan provod. Živeli!
Mango Coconut Frosé
SASTOJCI (za 4 do 6 koktela):
2 čaše roze vina
Pola čaše kokos krema ili mleka od kokosa (možete upotrebiti čak i kokos vodu)
Četvrtina čaše soka od agave
3 čaše zamrznutog manga
Nekoliko koluta dehidriranog limuna
PRIPREMA:
Prvo pomešajte agavu i kokos i blendujte dok se smesa ne sjedini. Dodajte rosé i zamrznuti mango i blendujte dok sve ne postane tečno, možete dodati još vina kako biste postigli pravu teksturu. Prelijte u čaše i piće ukrasite limunom.
Garden Parté
SASTOJCI (za jedan koktel):
50ml roze vina
25ml džina
50ml soka od kruške
2-3 listića bosiljka
1 velika kockica leda
Rozi biber za ukras
PRIPREMA:
Stavite veliku kocku leda u visoku čašu i odložite je sa strane. Napunite šejker ledom i ubacite sve sastojke osim bibera. Šejkujte energično tridesetak sekundi dok piće ne postane super hladno i procedite ga u čašu preko kockice leda. Usitnite nekoliko zrna bibera i pospite preko pića po želji.
Rosé Soirée Punch
SASTOJCI (za 5 do 10 koktela):
Jedna boca roze vina (od 0.75 litara)
350ml soka od lubenice
Pola čaše sirupa od lajma
200ml votke (opciono)
Jestivo cveće i Dragon fruit za ukras
PRIPREMA:
Sve tečne sastojke uspite u činiju za punč, ili u široki bokal. Dobro promešajte, pa zatim dodajte led i ukrase.