Brabus x Awake Shadow Jetboard “One of 77” : Fali vam daska za surfovanje?

  22.06.2024.
  RECOMMENDED

  Ako pratite automobilsku tuning scenu ime kompanije Brabus vam sigurno nije nepoznato. Počeci su krajem sedamdesetih bili skromni, jer je u veliki svet Brabus krenuo na mišiće, iz varošice Botrop. Nemački brend je imao velike snove, koje je vremenom dosanjao kultnim preradama Mercedesovih automobila.

  Nakon asfalta Brabus je samouvereno prešao i na talase, a najnovija epizoda u znaku je električne jetboard daske koju je za Brabus izradila švedska kompanija Awake. Hladno al’ standard, znate kako to već ide.

  Od ranih radova na Tahitiju, gde su stari znalci koristili daske od drveta, surfovanje danas širom sveta predstavlja mnogo više od sporta. Po predanju, surfovanje je osim testiranja veštine imalo i duhovnu dimenziju, kao svojevrsni vid meditacije na talasima. Oni danas više nisu neophodni, jer su pametne glave nedavno izmislile jetboard, dasku koja sama stvara talase zahvaljujući vodenom mlaznom pogonu!

  Tu na scenu stupa Brabus x Awake Shadow Jetboard “One of 77”.

  Brabus x Awake Shadow Jetboard
  AwakexBRABUS Boat and Board 26 1170x780 1

  U najkraćem, radi se o potpuno električnoj dasci koju je izradio Awake, tata u svetu jetboard opreme. Performantna daska je zatim ukrašena Brabusovim oznakama, nezaobilaznim ugljeničnim vlaknima i crnim detaljima koje decenijama prate modele nemačkog tunera. Drugim rečima, sve je skockano i na svom mestu…

  Šanse da ćete Brabus x Awake Shadow Jetboard videti tokom porodičnog letovanja su minimalne, jer će švedski brend obradovati samo 77 kupaca!

  Brabus x Awake Shadow Jetboard – Adrenaline junkie

  Kao sinonim neobuzdane snage Brabus je oduvek razmišljao u top speed standardima. To je slučaj i s novom daskom, koja će učiniti i da na godišnjem odmoru dobijete neophodnu dozu adrenalina! Krivac je revolucionarna tehnologija električnog pogona, koju je brend Awake doveo do savršenstva! Brabus x Awake Shadow Jetboard ubrzava poput sportskih automobila, pa će najhrabrije avanturiste katapultirati za 3 sekunde od 0 do 50 km/h. Kataloški, najveća brzina je 55 km/h, što će svakoga ostaviti bez daha. Ili energije, šta prvo dođe, jer uklonjiva baterija odoleva gasiranju 60 minuta. Srećom, pauza za punjenje neće previše potrajati jer je nova tura avanture spremna nakon dva sata.

  AwakexBRABUS Board 19 1170x780 1
  AwakexBRABUS Board 17 1170x780 1

  Miks karbona i moćnog mlaznog pogona učiniće da najekskluzivniji jetboard na svetu svaki dan pretvori u praznik.

  Za razliku od retro drvenih modela ili plastičnih dasaka za turiste, Brabus x Awake Shadow Jetboard izrađen je od najsavremenijih materijala. Poput moćnih superautomobila to su ugljenična vlakna (a.k.a carbon), koja spajaju laganu i rekordno čvrstu konstrukciju.

  Osim prepoznatljivih tamnih niti i eye catching teksture carbon je po ko zna koji put dokazao sve prednosti. Kao jedina mana tu je standardno visoka cena ove egzotike, ali o tome ćemo na kraju teksta…

  AwakexBRABUS Board 13 1170x780 1
  AwakexBRABUS Board 10 1170x780 1

  Brabus Shadow Jetboard nudi različite načine vožnje. Najsnažniji od njih isporučuje ubrzanje od 0 do 50 km/h za samo 3 sekunde i najveću brzinu od 55+ km/h.

  Osim karbonske konstrukcije elitni jetboard ima velika, fleksibilna peraja za dinamičnu i glatku vožnju. Velika pažnja je posvećena i ergonomiji, pa je podloga dizajnirana za sigurno držanje i optimalnu udobnost, osiguravajući stabilno i kontrolirano iskustvo – čak i za „guštere“ u svetu surfovanja.

  Skupo, skuplje, Brabus! Poput prestižnih automobila sa mitskim slovom B luksuz je vidljiv na svakom detalju, pa nas nije iznenadila ni cena od 16.700 evra. Leptirići u stomaku se podrazumevaju.

  Baterija pruža 60 minuta aktivnog krstarenja, nakon čega se do „čepa“ puni za manje od dva sata.

  Foto: Promo

  Saznaj više:
  Povezani članci: