Harley-Davidson 2024 CVO Road Glide – američki san i dalje živi

  10.02.2024.
  RECOMMENDED

  Čuveni američki brend je skinuo celofan s najnovijeg modela u 2024. godini. Jedan pogled je dovoljan da shvatimo kako je HD ponovo stvorio moćnu drumsku krstaricu koja spaja naprednu tehnologiju i vanserijsku udobnost. Za svaki slučaj tu je i potentan Milwaukee-Eight® VVT 121 agregat.

  HD IV

  Harley-Davidson 2024 CVO Road Glide

  Pre početka saradnje Harley je radio u fabrici bicikala, a Davidson na razvoju agregata male kubikaže. Bio je to savršeni spoj, koji je zauvek promenio svet na dva točka

  Zippo upaljač, All Star patike, Levi’s džins…lista američkih legendi jednostavno nije kompletna bez Harley-Davidsona, kompanije koju su od nule izdradili partneri William S. Harley i Arthur Davidson. Partnerstvo je verovatno bilo slučajno ali je uspeh bio i te kako ciljan i planiran, jer su prve godine dvadesetog veka obeležili drski inovatori. Svoje mesto pod američkim suncem tako su pronašli i mladići koji će život posvetiti stvaranju savršenog motocikla. U tome su i uspeli…

  Beograd je uvek bio svet, pa je već tridesetih godina u Uskočkoj ulici bilo moguće kupiti i moćni Harley. Tu pogodnost je omogućio ruski emigrant Georgi Vlasenko, vešti trgovac koji je bio zastupnik najprestižnijih američkih brendova…

  Nije tajna da su bajkeri voćka čudnovata. Sve ih vezuje ljubav prema vožnji na dva točka ali ih mnogo toga i razdvaja…

  Ljubitelji brzine i performansi po nekom nepisanom pravilu vole aerodinamične japanske mašine. Tu su i neumorni avanturisti, kojima puls ubrza tek kada siđu s održavanog asfalta. Za šepurenje po gradu specijalisti su opet evropski dizajneri i konstruktori. Na kraju, imamo i boeme koji vole otvoren put, brundanje motora, samouvereno osvajanje kilometara i osećaj slobode…Njima već čitav vek osmeh može da izmami jedino američki brend, jedan jedini Harley–Davidson.

  Iako je tranzicija ka „stujašima“ neminovna, HD i dalje prkosi old school koncepcijom. To znači da je portfolio za 2024. i dalje u znaku velikih, masivnih i bučnih motocikala napravljenih za maratonsko krstarenje. Sada kada nam je srce na mestu, možemo da upoznamo i Harley-Davidson 2024 CVO Road Glide.

  HD III

  Iz Milvokoja moji, znaš dobro koji…

  Novi Custom Vehicle Operations Road Glide prenosi na drum gorostasne proporcije. To ipak ne znači da dizajneri nisu zaradili svoju platu…

  Silueta je značajno modernizovana, pa sada dolazi opremljena potpuno integrisanim LED svetlima i novim dizajnom aerodinamičnog vetrobranskog stakla, što su detalji koji tokom višečasovne vožnje prave veliku razliku. Iz estetskog ugla Road Glide dostupan je s hromiranim ili crnim detaljima, što je već stvar ukusa.

  Ono po čemu je svaki Harley poznat jeste i nenadmašni komfor. Za vozača su dizajneri pripremili pravu fotelju, a ni suvozač(ica) neće imati materijala za gunđanje jer je udobnost liderska.

  Podjednako voljen među policijom i kontroverznim Hells Angelsima HD je za kratko vreme postao simbol prkosa, neukrotivog duha i mačo imidža…

  Analogni „cajgeri“ su odavno prošlost, pa je ispred vozača sada najsavremeniji digitalizovani touch ekran dijagonale 12,3 inča koji putnicima pruža bukvalno sve informacije u vezi s vožnjom. U boji, naravno…Za kompletan hedonizam na putu Harley-Davidson 2024 CVO Road Glide ima i pomoć navigacije. Ovaj drug na drumu koristi poslednju reč tehnike, Skyline OS sistem. Po tradiciji, tu je i vrhunski audio Rockford Fosgate™Stage II sistem, koji sadrži četverokanalno RMS pojačalo od 500 vati koje snagom napaja pažljivo raspoređene zvučnike. Neki ZZ Top na maksimum se podrazumeva…

  Kompanija iz američke savezne države Viskonsin je novitet stavila na dijetu, pa je CVO Road Glide je za 16 kilograma lakši od prethodnika!

  HD I

  Snaga i obrtni moment: performanse na forte!

  Za linearno ubrzanje i rasterećeno krstarenje Harley je iz šešira izvukao Milwaukee-Eight® VVT 121 agregat, kapaciteta 1,977 „kubika“. Ovu automobilsku zapreminu prate i fabričke specifikacije kojih se ne zaista bi postideli ni moderni četvorotočkaši. Nominalna snaga je 115 „konja“, dok je za ubrzanja mnogo značajniji podatak da je obrtni moment zastrašujućih 183 Nm.

  Kako bi olakšao vožnju Harley u paketu isporučuje i tri režima vožnje: Road, Rain i Sport. Lista renomiranih partnera nije mala, pa je za bezbednost tu i mala pomoć velikih prijatelja iz kompanija Showa i Brembo.

  Kao što znamo kvalitetno i jeftino retko idu ruku pod ruku, pa će novi Harley-Davidson i dalje voziti isključivo oni malobrojni, situirani bajkeri. Ulaznica u svet novih 2024 CVO Road Glide modela je paprena, jer osnovni model košta 25.999 dolara.  Spisak doplata je praktično neograničen, pa je ceni full opreme samo nebo granica.

  Foto: Promo

  Saznaj više:
  Povezani članci: