Sat od skoro 40K evra, ZAŠTO? Zato što su se udružili ASTON MARTIN i brend iz 1791. godine

  Dobrodošli na tango brzine i preciznosti.
  16.01.2024.
  RECOMMENDED

  Da li ste čuli za Girard-Perregaux? Ako niste, partnerstvo s kompanijom Aston Martin ispraviće tu nepravdu i učiniti da zapamtite ime brenda osnovanog 1791. godine.

  Prva lekcija će biti u znaku sata koji je inspirisan veoma posebnim automobilom. Hvatajte beleške…

  AM DB12 interior

  Savez sa čuvenim Aston Martinom je 2021. manufakturi GP doneo ono o čemu su u centrali decenijama maštali – ulaznicu za časovničarsku mainstream scenu. Girard-Perregaux, džentlmenski, nije ostao dužan, pa je u stvaranje svakog modela koji je posvećen Aston Martinu uložio mnogo strasti, emocija i rada u tri smene…

  GP Neo Bridges Aston Martin brojcanik

  To je put kojim se u vremenu hiperprodukcije sve ređe ide, pa su dosadašnja izdanja bila redak i veoma vredan plen. Provereni recept nastavlja i najnoviji model u portfoliju – Neo Brigdes Aston Martin Edition, sat izraženog kolekcionarskog potencijala!

  Dizajneri su kao polaznu tačku odabrali Astonov DB12, prvi Super Tourer na svetu i zavodljivi automobil koji do stotke ubrzava gotovo u treptaju oka.

  AM DB12 front

  Osim performansi koje servira V8 twin-turbo motor od 680 konjskih snaga uparen s ZF menjačem, DB12 računa na fluidnu, aerodinamičnu karoseriju i unutrašnjost koja je filigranski izrađena od najfinijih materijala. Zvuči kao veoma dobra uvertira?

  ČAS FUTURIZMA

  Girard-Perregaux Neo Bridges Aston Martin nastupa u titanijumskom kućištu iznenađujućih dimenzija. Prečnik je čak 45 milimetara, dok je profil umereniji pa tek simbolično prelazi kotu od 12 mm. Neo Bridges Aston Martin zahvaljujući superiornom metalu masu apsolutno drži pod kontrolom, što je recept koji je preuzet sa prestižnog automobila. Površina od titanijuma je dodatno tretirana crnim DLC slojem koji bojom prati i ležerni gumeni kaiš sa dekorativnim zelenim šavom.

  Šou je ipak ukrao transparentni i veoma maštoviti prikaz vremena, bez klasičnog brojčanika. Pomenuto rešenje otkriva automatski GP 84000 mehanizam koji prati složena konstrukcija. Swiss Made kalibar sastavljen je od 208 minijaturnih elemenata, koji zajedno stvaraju magiju precizne mehanike. GP 84000 kataloški radi u ritmu od 21.600 vibracija po satu, ima 29 rubina i nudi dvodnevnu rezervu snage.

  Za razliku od prikaza vremena izbor boja nas nije iznenadio. Dizajneri su odigrali na sigurno – minutna skala, detalji i elementi mehanizma predstavljeni su tamnozelenom nijansom po kojoj su Aston Martinovi automobili decenijama prepoznatljivi. Pozadina ekskluzivnog sata takođe podseća na sve uticajnije partnerstvo, jer je Neo Bridges Aston Martin dekorisan kultnim krilima, znakom britanske kompanije.

  Neo Bridges Aston Martin definitivno nije prijatelj kućnog budžeta, jer je za najnoviji GP potrebno prebrojati 39.800 evra.

  Saznaj više:
  Povezani članci:

  No results found.