Victorinox NOVČANIK – revolucija koja (zaista) staje u džep

  25.01.2024.
  RECOMMENDED

  Victorinox, kao ponos Švajcarske (uz kvalitetne čuke i ukusnu čokoladu), od kraja devetnaestog veka usavršava koncept multifunkcionalnih nožića, koji su decenijama unazad verni drugari vojnika i avanturista svih vrsta. Korisna stvar, kvalitetna, brendirana, pouzdana… Sada, kada za kompaniju znaju gotovo svi, od Vladivostoka do Enkoridža, vreme je za nešto novo. Victorinox je na tržište izbacio novčanike. Pre nego što ih pogledamo, da pretresemo malo po džepovima, tačnije imidžu švajcarske kompanije.

  Victorinox – mali ali tehničar

  Najpoznatiji preklopni noževi na svetu nastali su 1884. godine, kada je Karl Elsener osnovao perspektivnu kompaniju.

  Nošen najpre patriotiznom (i željom za profitom), Elsener već 1909. godine počinje da koristi švajcarski grb na svojim proizdovima.

  Iste godine, kao prekretnicu i spomen na preminulu majku, preduzetnik daje ime kompaniji Viktorija (Victoria). Osećao se miris pobede…

  Victorinox Huntsman Review Medium Sized Swiss Army Pocket Knife

  Kompanija će ime promeniti još samo jednom, 1921. kada manufaktura u proizvodnji počinje da se koristi nerđajući čelik (inox steel). To je trenutak kada su Elsenerovi naslednici promenili naziv kompanije u Victorinox, kovanicu reči Victoria i izdržljivog materijala.

  Klasičan dizajn i crvena boja korica prvobitnog Swiss Army noža imaju prepoznatljiv status u pop kulturi

  Zovem se Crveno

  Masovna popularnost je nastupila posle Drugog svetskog rata, kada su američki vojnici praktične i dugotrajne nožiće nosili u domovinu, kao uspomenu na godine provedene u Evropi. Osim dobro poznatih peroreza, Victorinox je vremenom postao i proizvođač satova i raznih aksesoara. Njima je nedavno pridodata i linija praktičnih novčanika za 21. vek.

  Money, money, money…

  Kako vi nosite novac? Na oldschool način, uredno poređan u pregrade novčanika? Možda ste alergični na keš, pa nosite samo plastične kartice ili plaćate kao zumeri mobilnim telefonom, smartwatch satom… Mi glasamo za nešto između i moderne novčanike koje pravi brend Victorinox.

  Victorinox je nedavno lansirao tri nova novčanika koji spajaju dve krajnosti – sigurno nošenje kartica i keša. Veran tradiciji, Victorinox je ponovo potvrdio tajnu veštinu – kreativnost na malom prostoru!

  VIctorinox

  Model Altius Secrid Leather novčanika je pravi otrov u maloj bočici! Kompaktne je veličine, ali ima iznenađujuće veliki kapacitet. Nudi prostor za novčanice, „štek“ za četiri do šest kartica u RFID zaštićenom Secrid prostoru, deo za vizitke kao i praktični prostor za račune. Luksuzni Victorinox izrađen od prave kože, s nezaobilaznim znakom i sistemom na kopčanje. Očekivano, dostupan je u autentičnoj crvenoj i elegantnoj crnoj boji.

  Za one koji traže nešto svedenije, Victorinox je pripremio Altus Secrid Essential novčanik vitkog profila, model koji će se lagano smestiti u prednji džep omiljenog džinsa. Nagrađivani dizajn nastupa s patentiranim kliznim sistemom koji nudi prostor za ono najosnovnije – platne kartice i dokumenta.

  Za kraj, treći stil je adresiran je na ljubitelje tehnologije, IT stručnjake i štrebere nove generacije. Ime mu je Smart Card Wallet i predstavlja kombinaciju hibridnog buđelara za kartice koji prati upotrebljiva traka za novac. To ipak nije sve, jer najsvestraniji Victorinox u dizajn uklapa nezaobilazni nožić, minijaturne makaze i niz praktičnih gedžeta.

  Dizajneri su na Smart modelu opustili ruku, pa je osim nezaobilazne crvene na raspolaganju i pastelna zelena i intenzivna žuta nijansa. S kvalitetom se Victorinox i dalje ne igra, pa Smart Card nudi doživotnu garanciju koja se odnosi na materijale i izradu.

  Victorinox predlog uvodne

  Rampa za šanere: osim modernog dizajna Victorinox, prezentuje i inovativnu zaštitu od neželjenog očitavanja, aktiviranja ili kopiranja kartica.

  JOŠ GOTIVNIH PRIČA IZ SEKCIJE BURO.MEN POGLEDAJTE OVDE.

  Saznaj više:
  Povezani članci:

  No results found.